Vraag & Antwoord

Videobewerking

Kale opstart bij videocapture

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Om bij videocapture met hoogst mogelijke kwaliteit de computer zo snel mogelijk te laten werken vroeg ik mij af of het mogelijk is om Windows XP zo kaal mogelijk te laten starten (bv zonder NAV, InCD en andere geheugen vretende programma's). Graag uw advies.
 • Is mogelijk. Je kunt immers bepalen welke zaken tegelijkertijd/samen opstarten met XP. Zet dat wat je niet gaat gebruiken uit. (msconfig commando)
 • Is het mogelijk om een tweede gebruikersaccount te maken waarin alleen de voor videocapture benodigde programma's gestart worden? Indien ja, dan verneem ik graag hoe dit gerealiseerd kan worden.
 • [quote:76272db294="digimaat"]Is het mogelijk om een tweede gebruikersaccount te maken waarin alleen de voor videocapture benodigde programma's gestart worden? Indien ja, dan verneem ik graag hoe dit gerealiseerd kan worden.[/quote:76272db294]

  Ik denk van niet. WindowsXP kan, denk ik, enkel bij het opstarten deze zaken regelen; tijdens opstarten is er nog geen sprake van een bepaalde gebruiker, er wordt dus en kan dus geen rekening gehouden worden met gebruiker-specifieke instellingen.

  RWilligen help.
 • Wat je wilt is eigenlijk het volgende: je wilt dat voor je capture er tijdens het booten zo min mogelijk onnodige apparaten worden geinitialiseerd en vervolgens tijdens boot er alleen de noodzakelijke (stuur) programma's worden geladen.

  Eerste deel bereik je door een appart hardware profiel op te stellen waarin je simpel gezegd alles uitzet wat niet nodig is.
  Deze computer–rechtsklik—>eigenschappen–>hardware–>hardware profielen.
  Er staat 1 profiel met de naam profiel 1(actief profiel), klik op kopieren en geef het tweede profiel de naam capture.
  klik het gemaakte profiel aan en kies eigenschappen, zet een vinkje bij "dit profiel altijd als optie weergeven tijdens het starten van windows", klik ok.
  kies 1 van de twee opties voor selectie tijdens het opstarten, ik zou kiezen" het eerste profiel selecteren-blablablabla" en de tijd veranderen naar 5 a 10 seconden, dat vond ik altijd wel praktisch: als je nix doet dan boot de pc na 5 seconden naar het eerste-gewone-standaart profiel.
  Na een reboot en het kiezen van het capture profiel ga je naar apparaatbeheer en zet alles uit wat niet nodig is, uitzetten: dus niet verwijderen.(alhoewel er me bij staat dat zelfs dat ook nog kan, weet niet zeker)

  Deel twee: Mike Lin's startupselector, vind je hier
  Het programma lijkt me duidelijk: je kunt verschillende opstart profielen aanmaken waarin verschillende sets programmas gestart worden.
  Welke programma's? wat er allemaal geladen wordt op je sys vind je met een ander handig proggie van Mike: startupcontrolpanel, vind je hier

  Mike heeft zo nog een rits met bijzonder eenvoudige maar geniale proggies, een juweeltje die website: http://www.mlin.net

  Als laatste kun je nog meer optimaliseren door alleen de hoogst noodzakelijke service's te draaien onder het capture harware profiel.
  Services bereik je via services.msc (start/uitvoeren).
  Als je een service rechtsklikt en eigenschappen klikt en dan tapblad "aanmelden" dan kun je kiezen of de betreffende service gestart moet worden of niet voor ieder hardware profiel.
  Wees voorzichtig en breng jezelf eerst op de hoogte met de functie van een service VOORdat je hem uitzet….
  Nog een tip: VOOR je gaat rotzooien in services: exporteer eerst de lijst zoals ie was, vind je in het hoofdmenu onder actie/lijst exporteren
 • [quote:16647d4326="rwilligen"]Wat je wilt is eigenlijk het volgende: je wilt dat voor je capture er tijdens het booten zo min mogelijk onnodige apparaten worden geinitialiseerd en vervolgens tijdens boot er alleen de noodzakelijke (stuur) programma's worden geladen.

  ……………………………………………………………….


  Nog een tip: VOOR je gaat rotzooien in services: exporteer eerst de lijst zoals ie was, vind je in het hoofdmenu onder actie/lijst exporteren[/quote:16647d4326]

  Het is zo eenvoudig. RWilligen bedankt.
 • Hartelijk dank voor alle bijdragen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.