Vraag & Antwoord

Videobewerking

Russische titels in Premiere Pro

Anoniem
Gerard Timmers
7 antwoorden
 • Graag wil ik in een vakantie video in Premiere Pro titels zowel in het Nederlands als in het Russisch tonen (maak je geen zorgen om de vertaling, daar wordt voor gezorgd!). Ik neem aan dat ik een cyrillisch font moet downloaden. Maar blijkbaar moet er nog meer dan dat want de fonts die ik heb neergeladen, worden gewoon in het latijnse schrift weergegeven. Wie weet hoe dit is op te lossen?
 • Heb je wel de meertalige ondersteuning van de Windows CD geïnstalleerd, uitgaande dat je de nieuwe lettertype wel goed geïnstalleerd is?
  Meertalige ondersteuning: Start/Instellingen/Configuratiescherm/Software/Windows Setup/Meertalige ondersteuning.
 • Ik weet niet of je nog een oplossing moet hebben, maar HIER kun je een voorbeeld bekijken.
 • Leuk filmpje maar hoe heb je dat nou gedaan? Ik heb de meertalige ondersteunig geinstalleerd. Het lettertype heb ik geinstalleerd middels het configuratiescherm (ER Kurier 1251). Dubbelklik ik op het font, dan zie ik gewoon Nederlandse karakters (Latijns heet dat geloof ik). Ook in Word zie ik geen cyrillisch.
 • Ik heb zo dadelijk een crematie, maar daarna zal ik er dieper op in gaan.
 • Het volgende:

  Ik ga er nu vanuit dat je Windows XP Pro gebruik i.c.m. Premiere Pro.

  Ten eerste:
  Je heb in principe geen speciale font nodig. Standaard beschikt XP namelijk al o.a. over de 'russiche' tekenset. Ander zou je namelijk ook geen russische websites kunnen bekijken, en ik neem aan dat dat wel bij jou gaat. Zoniet kijk dan maar eens hier: www.cic.nl

  Hier vind je een russich deel van mijn website.

  Een aantal fonts zijn standaard geschikt voor andere lettertekens. Dit zijn o.a. ARIAL, COURIER NEW en TIMES NEW ROMAN.

  Dit kun je controleren door in de [b:f2ceec294f]Character Map[/b:f2ceec294f] een lettertype te kiezen en naar beneden te scrollen. Dan zie je welke leestekens beschikbaar zijn. Hier zouden de russiche leestekens bij moeten staan.

  Ten tweede:
  Je moet in [b:f2ceec294f]control panel[/b:f2ceec294f] dubbelklikken op [b:f2ceec294f]Regional and language options[/b:f2ceec294f]. Hier kies je het tabblad [b:f2ceec294f]Languages[/b:f2ceec294f] en klik op [b:f2ceec294f]Details[/b:f2ceec294f].
  Via [b:f2ceec294f]Add..[/b:f2ceec294f] voeg je nu bij "Input language" [b:f2ceec294f]Russian[/b:f2ceec294f] en bij "Keyboard layout/IME" [b:f2ceec294f]Russian (Typewriter)[/b:f2ceec294f] toe.
  Hiermee heb je russiche geïnstalleerd.

  Op de [b:f2ceec294f]Taskbar[/b:f2ceec294f] staat rechtsonder een icoontje met de gebuikte keyboard layout en taal. Dit is standaad [b:f2ceec294f]EN[/b:f2ceec294f] of [b:f2ceec294f]NL[/b:f2ceec294f].
  Als je hierop klikt kun je nu [b:f2ceec294f]RU[/b:f2ceec294f] selecteren.

  Succes!
  Удача и до свидания!
 • Иувфтле руе шы пудгле ящфды оу лгте яшут
  Шт ЧЗ цукле вше штвуквффв укп ьфллудшол
  Vertaling: Bedankt, het werkt zoals je kunt zien.
  In XP werkt dit erg makkelijk

  Geweldig! Iedereen weer bedankt voor al het denkwerk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.