Vraag & Antwoord

Videobewerking

DVD naar video

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Weet iemand een oplossing voor dit probleem. Ik heb met mijn dig.
  videocamera een vakantiefilm opgenomen en bewerkt ( overgangen, menu etc) met studio8. Daarna als DVD ingebrand. Nu wil ik deze DVD naar een videoband omzetten voor iemand zonder DVDspeler.
  Rechtstreeks vanuit mijn camera naar de VCR lukt, maar dan heb ik de bewerkingen niet. Ik heb daarna mijn DVDspeler aan gesloten op mijn vcr met een svideo kabel. Ik kan dan wel de DVD opnemen, maar krijg alleen zwart/wit beeld.
  Hoe los ik dit op??

  Alvast bedankt.
  Marco
 • Als je een s-video kabeltje gebruikt, dan maak je gebruik van een verbinding waarbij het video-signaal gescheiden in helderheid en kleur wordt overgebracht. (Dit komt de kwaliteit van het beeld ten goede.) Helaas zijn standaard vhs recorders (i.t.t. s-vhs vcr's) niet voorzien van deze techniek; deze vcr's kunnen enkel overweg met een zogenaamd samengesteld (composiet/(normaal-) video-signaal. Sluit je een s-video signaal aan op een hiervoor niet geschikte aansluiting (waarschijnlijk via verloop naar scart) dan pikt het apparaat enkel het helderheids-signaal (zwart/wit) op; je mist de kleur. Hetgeen je nodig hebt is dus of de composiet video-uitgang van de dvd-speler (mogelijk aanwezig op een scart-bus of via een gele tulp/cinch bus/connector) of een omzetter van s-video naar composiet video: verkrijgbaar bij de electronica-zaken e.d.
 • Dank je Jaap voor deze informatie. Ik heb het via snoeren met tulpstekkers en een scartverloopplug geprobeerd en inderdaad is het probleem verholpen.
  Nogmaals dank

  groet
  Marco

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.