Vraag & Antwoord

Videobewerking

Hoe van mpa naar avi of mpeg?

Anoniem
rwilligen
13 antwoorden
 • Ik heb hier een leuk attachment, een filmpje met de extensie .mpa. Een vriendin van me die op een Mac werkt kan het niet openen. Weet iemand een programmaatje waarmee ik deze .mpa extensie kan converteren naar .avi of .mpeg? (euhh….als 't effe kan freeware :wink: ). Hartelijk dank vast.
 • Ik durf het niet met zekerheid te zeggen, maar volgens mij kun je de extensie gewoon keihard hernoemen naar .mpg / .mpeg
  Dat zou moeten werken zover ik weet.
 • Okay, ik heb de extensie in Total Commander simpelweg veranderd in .mpeg en weer naar die vriendin gestuurd maar ze kon 'm nog steeds niet openen. Ik heb 'm ook naar andere vrienden gestuurd en die konden 'm wel openen, maar die konden dat .mpa-bestand ook al openen.

  Dus nou weet ik het even niet meer: als ik gewoon domweg de extensie verander zoals ik nu gedaan heb dan verander ik daarmee toch niets aan de [i:a10190d022]manier waarop het filmpje gecodeerd is[/i:a10190d022]? Met echt converteren gebeurt dat wel, lijkt mij. Of zie ik dat verkeerd? (Ik doe verder niets met film, weet er dus ook weinig vanaf).
 • als ik een film render krijf ik 2 bestanden
  1 .mpa
  2 .mpv

  deze kunnen tot een meg2 gemaakt worden door ze te multiplexen mv TmpgEnc

  is het dus alleen audio ?
  Peter
 • Er staat me vaag bij dat je op een mac , net zoals op een winpc, standaart geen mpeg2 decoder aan boord hebt.
  Die moet je dus zelf installeren.
  Ik weet dat er 1 voor Quicktime is waar je , uiteraard, voor moet betalen.
  http://www.apple.com/quicktime/products/mpeg2playback/

  In principe zou een dergelijk bestand ook met een dvd-softwareplayer afgespeeld moeten kunnen worden maar ik dacht dat een mac ook dat, net zoals windows, standaart niet aan boord heeft.
 • [quote:b3c840f5c4="Krekel"]als ik een film render krijf ik 2 bestanden
  1 .mpa
  2 .mpv

  deze kunnen tot een meg2 gemaakt worden door ze te multiplexen mv TmpgEnc

  is het dus alleen audio ?
  Peter[/quote:b3c840f5c4]
  Euhh….zoals ik al zei, ik ben een n00b op film-gebied, dus ik weet niet precies waar je het over hebt. Multiplexen met TmpgEnc? Als TmpgEnc een tooltje is waarmee je mpa kan converteren naar mpeg (bedoel jij dat met 'meg2?) of avi dan ben ik wel geïnteresseerd.
  Het is niet alleen audio, het is een filmpje met een huilende baby in de hoofdrol, dus wel veel audio maar niet alleen maar :wink:
 • [quote:2b15093467="rwilligen"]Er staat me vaag bij dat je op een mac , net zoals op een winpc, standaart geen mpeg2 decoder aan boord hebt.
  Die moet je dus zelf installeren.
  Ik weet dat er 1 voor Quicktime is waar je , uiteraard, voor moet betalen.
  http://www.apple.com/quicktime/products/mpeg2playback/

  In principe zou een dergelijk bestand ook met een dvd-softwareplayer afgespeeld moeten kunnen worden maar ik dacht dat een mac ook dat, net zoals windows, standaart niet aan boord heeft.[/quote:2b15093467]
  Nou, het rare is dat ze op haar Mac normaal wel filmpjes kan openen met formaat mpeg of avi want ze stuurt mijzelf ook wel eens iets. Dat zijn dan avi of mpeg filmpjes. Ze werkt op de redactie van een maandblad dus ze zal wel niet zelf iets kunnen installeren, vandaar dat ik het voor haar wilde converteren.
 • Niet alle mpeg is mpeg2.
  Er is grofweg: mpeg1 , mpeg2 en mpeg4
  Mpeg1 is licentie vrij en mag daarom door software makers gratis gebruikt en geplaatst worden; iedere windows pc en ook mac kan zo uit de winkel mpeg1 af spelen.
  Voor mpeg2 moet betaald worden aan de mpeg organisatie,als microsoft of apple dit dus in hun software willen bouwen dan moeten ze per verkocht os een bedrag betalen aan de mpeg organisatie en vandaar zit het dus niet standaart in windows of mac-os.
 • Ik heb het als volgt gedaan: eerst met VirtualDub van .mpa naar .avi. Toen echter was het oorspronkelijke .mpa bestand van 2Mb. opeens 93Mb. en dat schiet natuurlijk niet op. Vervolgens heb ik dat .avi-bestand met het progje 'WinMPG Video Convert' geconverteerd naar een .mpg-bestand. Dat was ook weer 2Mb. Ik heb het even op m'n webruimte gezet. Misschien kan één van jullie even kijken of ie het doet (bij mij wel, maar die vriendin is er niet en als video-n00b denk ik dan: je kennie weten :wink: . Bedankt vast.
 • Hmm, bij mij loopt hij heel hakkelig, dacht niet dat dat aan mijn pc ligt. Misschien iets misgegaan bij het converteren?

  [Edit] Vaag genoeg doet hij het nu wel goed, dus niks aan de hand.
 • Ik hoor trouwens net van die vriendin dat ze andere filmpjes ook niet meer kan openen. Volgens mij is die systeembeheerder daaro even aan 't knutselen geweest…..:roll: .
 • Leuk filmpje. :wink:
 • Probeer eens "Blaze Media Pro"
  Het kan verschillende files met verschillende extensies converteren .
  www.blazemp.com

  :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.