Vraag & Antwoord

Videobewerking

PCTV Rave NIET met windows XP SP2

Anoniem
Eddy X
7 antwoorden
 • Sinds ik Windows XP SP2 heb geinstalleerd kan ik PCTV Rave (versie PCTV Updates 5.50 met patch en VisionID.dll aanvulling) niet meer opstarten. Hij blijft vast staan. De-installeren en op nieuw installeren helpt ook niet. ook de Hotfix KB825116 voor Direct X 9.0b helpt/werkt niet.

  voordat ik SP2 installeerde werkte hij gelukkig wel goed, ook met de aanvulling (VisionID.dll) om met VCD SVCD en DVD te kunnen werken.

  Wie weet raad??
 • Tja, je zit met hetzelfde probleem als mij.

  Heb gisteren de helpdesk van Miro/Pinnacle gebeld hierover en deze aardige meneer kon mij vertellen dat de PcTV Rave kaart nog [b:89984b681f]niet[/b:89984b681f] compattible is met SP2.

  Leuk he? NOT.

  Ze zijn bezig met de patch, maar deze is nog niet klaar en vrijgegeven.

  Geduld dus nog
 • nou, da's meteen een antwoord op een knellend probleem die ik had van de week: ook mijn PCTV Rave kaart doet niets!
  Geeft eigenlijk eens te meer aan dat de software bij deze kaart nooit wat geweest is binnen XP. (Ik herinner me van de vorige installatie tenminste nog dingen als een ontbrekende handtekening enzo.)
  :evil: :evil: :evil:
 • Da's vreemd, ik heb hier de PCTV Pro en die draait gewoon onder XP. De nieuwste software opgehaald bij Pinnacle (versie 5.5) en draait als een trein!
 • Inderdaad vreemd, PCTV Rave kaart met PCTV 5 soft, werkt prima onder XP/SP2 bij mij.
 • aangemoedigd door jullie, zal ik snel de update installeren. wordt vervolgd…..
  (voor iedereen die meeleest, die kun je dl-en op ftp://ftp.pinnaclesys.de/driver/pc/ )

  ____________________UPDATE_______________

  nou, schrale troost: het ligt bij mij niet aan SP2! Heb 'n oude image terugzet (zonder SP2), maar krijg nog steeds meldingen:
  [img:d5e240deb7]http://members.home.nl/m.koot/images/pctv1.JPG[/img:d5e240deb7]
  [img:d5e240deb7]http://members.home.nl/m.koot/images/pctv2.gif[/img:d5e240deb7]

  De geluidskaart doet 't prima. ik heb nog geen andere toepassingen (van Pinnacle). USB???, wat heeft dat er nou mee te maken? Is het die TWAIN-driver. Hoe zit dat precies?
 • Op de HCCbeurs heb ik voor 17,50 een PCTV Rave kaart aangeschaft. Daarbij was gevoegd ondersteunende software PCTVision en PCTV webtext, versie 4.03. Deze hadden als hardwaredrivers PCTV en PCTV (audio). Beide werken goed onder Windows 98 SE en onder Windows XP (servicepack 1). Op het net vond ik dat er een nieuwe versie was (5.5) geinstalleerd onder Windows 98 SE werkt deze perfect. (gebruikt ook nieuwe drivers WDM Pinnacle etc.). Echter dit programma vereis directX 9.0 . Bij XP blijkt dit problematisch, met name direct X 9.0b blijkt een aantal verbeteringen te bezitten, die bepaalde tvtuner kaarten uitschakelen. Hiervoor bestaat een hotfix. Deze heb ik geinstalleerd, maar dat had voor de werking van het geheel geen effect. Toen kwam ik tot de ontdekking dat er inmiddels DirectX9.0c bestaat, deze geinstalleerd, meer nu werkt versie 5.5. nog steeds niet en wat erger is de oude versie 4.03 evenmin. Dus: ik kijk op dit moment TV met de nieuwste software en drivers onder Windows 98SE. Overigens ook onder Linux werkt dit kaartje uitstekend (ik heb een multibootsysteem met deze drie systemen).
  Mijn suggestie is: probeer of een oudere PCTVision te vinden enverwijder de WDM drivers of probeer de Hotfix.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord