Vraag & Antwoord

Videobewerking

kopen digitale camera

Anoniem
rwilligen
4 antwoorden
 • he hallo,

  Weet niet zeker of ik op het goede sub forum ben, maar het leek mij het beste. Ik ben al een beetje aan het zoeken geweest maar ben er nog niet helemaal uit wat nou de belangrijkste punten zijn waar ik op moet letten. Dus daarom de volgende vragen:
  - Verschillende opslag media:
  [list:b8c04b0d75]
  [*:b8c04b0d75]Voor zo ver ik nu heb kunnen kunnen vinden is opslaan op dvd niet echt goed omdat er per schijfje op goed kwaliteit maar 16 min kan ofzo en dat ook nog afspeelbaar is op de meeste dvd spelers
  [*:b8c04b0d75]mini-DV lijkt mij nu de beste standaard, maar misschien zijn er nog andere. Graag zou ik dit willen weten.
  [/list:u:b8c04b0d75]
  - Wat is Lichtgevoeligheid en moet ik daar rekening mee houden
  - Hoe belangrijk is het aantal pixels. Merk dat 800.000 de standaard is maar m'n gevoel vind dat nogal laag. Misschien komt dat doordat ik teveel naar normale fotocamera's kijk waar het minimum toch 3 a 4 megapixel is.
  - Zijn er nog andere onderdelen waar ik echt naar moet kijken.
  Het is de eerste camera die ik koop en heb er dus nog niet echt verstand van. Hoop dat er mensen zijn die me kunnen helpen.

  Bedankt voor de moeite
  StruiS
 • - Op dit gebied zijn de beste systemen nog gebaseerd op tape: digi-betacam, dv-cam, dv om een paar te noemen.

  - Lichtgevoeligheid is erg belangrijk (hoe meer licht z'n werk kan doen, hoe levendiger het plaatje), kies een camera met 3ccd's (indien betaalbaar) en een lens met een laag F ..,.. getal.

  - Het aantal pixels is nauwelijks van belang; alle camera's hebben voldoende, meer helpt niet doordat het aantal aan de weergave kant vast ligt. (ca. 720x576)

  - Ben je van plan veel uit de hand te filmen, dan is de zogenaamde optische 'steady-shot' techniek een bijzonder hulpmiddel om een stabiel (prettig om naar te kijken) plaatje te kunnen schieten.
 • om te beginnen wil ik je zeggen dat het handiger geweest was je onderwerp op digitale [b:63ef1999c2]video[/b:63ef1999c2] camera te zetten
 • Wat betreft adviezen:

  zoal Jaap H al zei is lichtgevoeligheid erg belangrijk. Hoe hoger de gevoeligheid des te beter worden je kleuren weer gegeven en des tre mooier is uiteindelijk je beeld. bij een lage lichtgevoeligheid wordt je beeld altijd wat donkerder weer gegeven en zijn je kleuren minder mooi, vaak is het contrast ook minder.

  Wat Jaap H zei over het "F-getal", dat is de brandpuntsafstand van de lens van je video camera, hoe lager de brandpuntsafstand is hoe beter (meestal tenminste, en tot op zekere hoogte)

  Wat betreft de pixels heb ik eigenlijk niks toe te voegen op Jaap H, 800.000 pixels is prima, meer heeft geen zin. (je moet overigens niet kijken naar de pixels van een digitale [b:21493c842b]foto[/b:21493c842b] camera, waar jouw onderwerp eigenlijk op slaat digitala camera=digitale [b:21493c842b]foto[/b:21493c842b] camera)

  Waar je verder op moet letten hangt eigenlijk een beetje van je zelf af, wat wil je er mee gaan doen, waar moet je hem op kunnen aansluiten, hoe ga je hem gebruiken. Het is in ieder geval handig als je er een hebt met accu maar die ook op batterijen kan en dat je een beetje snelle acculader hebt. verder kan je nog kijken naar de verschillende grote van video camera's. het hangt allemaal van jezelf af.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.