Vraag & Antwoord

Videobewerking

Geen "dvd maken"-optie in menu Nero Vision Express

Anoniem
azie
5 antwoorden
 • Ik wil met Nero Vision Express 2 een avi omzetten en branden naar DVD.
  Echter, in het menu krijg ik met geen mogelijkheid de keuze: "make dvd". Ik heb Nero wel drie keer opnieuw geinstalleerd, en gebruik de nieuwste versies (van de Ahead site). Echter, wat ik ook doe, ik krijg de "dvd maken"-optie niet te zien. Alleen "make cd". (En ja, ik heb een werkende dvd brander geinstalleerd.)

  Als ik het via een omweg (Nero Smartstart) probeer krijg ik uiteindelijk de volgende foutmelding:

  Due to patent license restrictions, MPEG-2 encoding/decoding/playback is not available. This feature can be added by installing the DVD-Video Plugin.

  Echter, ik heb die plugin toch echt geinstalleerd! Zowel in de Nero folder als in de VisionExpress folder. Uiteindelijk heb ik met TMPGenc en TMPG dvd author de avi omgezet naar een dvd maar ik wil het graag ineens doen via Nero..

  Iemand bekend met dit probleem?
 • Als je nerovision later installeerd dan dat je de serial van nero hebt ingegeven dan moet je even je serial opnieuw erin zetten. Dan doet nerovision het waarschijnlijk wel.
 • Is de dvd brander wel een te selecteren apparaat binnen Nero? Misschien is het nodig te up-graden naar een versie van Nero die de betreffende brander wel ondersteund. Aangezien je de laatste versie van Nero gebruikt wordt dit moeilijk…… :oops: check a.u.b. even of de brander door Ahead wordt vermeld als ondersteund door Nero.

  Als je gebruik maakt van de keuze 'image recorder' binnen Nero, dan kun je in ieder geval een dvd image maken. Kies je voor .iso (indien mogelijk), dan kun je in ieder geval de image branden met een ander programma dan Nero (dat je brander wel ondersteund).
 • Je moet Nero Express open doen en dan klikken op "Meer"
  Dan op Configureren klikken.
  Op het Tabblad Expertfuncties klikken en een vinkje zetten bij "Schakel alle ondersteunende recorder-formats in voor de image-recordor".
  Ik heb ook en vinkje gezet bij "DVD Overburnen inschakelen".

  Dan kun je nu wel zien welke DVD-brander is geinstaleerd


  Groeten Lucia
 • thnks voor de aanwijzigingen. Het is me echter nog steeds niet gelukt..

  Nero herkent mijn brander wel, want ik heb er al een dvd mee gemaakt. Maar het omzetten naar Mpg heb ik niet via Nero gedaan..

  En de optie van Lucia heb ik ook geprobeerd, maar nog steeds verschijnt de optie DVD maken niet…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.