Vraag & Antwoord

Videobewerking

DVD naar Disk, bewerken en weer terug...

Anoniem
Workshop Alex
4 antwoorden
 • Okay, ik heb een pracht van een Sony DVD recorder die mijn oude videorecorder vervangt. Daarnaast ook nog een Sony Double-Layer DVD brander in mijn PC. En dit werkt natuurlijk prima samen met de Sony Mavica digitale camera waarmee ik foto's en filmpjes op een CD'tje brand. (Goh, ben kennelijk een Sony-fan? Niet echt, want mijn TV is een Phillips breedbeeld.)

  Meestal gaat het mij erom om gewoon op de PC een zooi te branden en later op TV te bekijken. Soms neem ik ook programma's op via de recorder maar in het algemeen doe ik daar niets mee. Alleen onlangs was er een stukje in Barend en van Dorp en dat heb ik opgenomen omdat een kennis van mij enkele minuten in beeld was. Prachtige kwaliteit, natuurlijk. Maar ja, nu het probleem…

  Er zijn al enkele personen die een kopietje van dit stukje video willen hebben. Dus wil ik dit eigenlijk converteren naar iets met uiterst hoge kwaliteit op mijn PC zodat ik het nog wat verder kan bewerken en vervolgens dit stukje of op CD of DVD door kan geven. Tools voor het branden heb ik al. Tools voor het bewerken van video's heb ik ook al. Maar wat ik mis is een goede tool waarmee ik mijn eigen video-DVD's weer kan converteren naar WMV of MP3 of wat dan ook. Er is geen beveiliging op mijn eigen DVD's dus daar maak ik me ook niet druk om. Maar ik wil gewoon op een goede manier alles weer terug op de PC zetten.

  Welke tool is de beste? (En goedkoopste?)
 • http://www.riverpast.com/en/support/tutorials/convert/dv/index.php

  name-change FoXieRotjeKnor?
 • tmpgenc of tmpgenc dvd author? tenminste ik heb ooit eens bij de inhoud van een dvd het beeld en het geluid uit erlkaar getrokken, deze twee kun je ook weer samenvoegen, en met dvdauthor kun je o.a. het materiaal in hoofdstukken opdelen.
 • je kunt de opgenomen dvd gewoon kopiëren naar hd en dan de mpeg cutten (bijv. met tmpegenc). je hebt dan totaal geen kwaliteitsverlies.
  (het is misschien wel nodig de video en audio te scheiden. dit hangt er vanaf hoe de vob bestanden er precies uit zien. als het gewoon standaard mpeg bestanden zijn kun je ze meteen cutten.)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.