Vraag & Antwoord

Videobewerking

Video verlichten

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ik heb wat video's gemaakt (avi) maar ze zijn wat donker, op het toestel speelt ie ze duidelijk af maar op de pc zie je er nauwelijks wat van. Weet iemand een programma waardoor ik het beeld lichter kan maken? Ik heb hier gezocht (misschien niet goed) maar kon er zo snel niets over vinden.
 • Waarschijnlijk is de makkelijkste oplossing: de zogenaamde gamma-waarde bij de instellingen van de pc-monitor (tijdelijk) aanpassen/veranderen bij het afspelen. Een pc-monitor is geen tv-scherm; ideaal wordt het niet.
 • Er zijn toch wel programma's om filmpjes te bewerken?? Ik ben niet de enige die ze bekijkt dus als ik hier het scherm anders zet heeft een ander thuis daar zo weining aan :D
 • [quote:e7d5972093="catillac"]Er zijn toch wel programma's om filmpjes te bewerken?? Ik ben niet de enige die ze bekijkt dus als ik hier het scherm anders zet heeft een ander thuis daar zo weining aan :D[/quote:e7d5972093]

  Zeker. Het makkelijkst is MovieMaker (updaten naar versie 2, a.u.b.) als je M$WindowsXP gebruikt. (Tools>Video Effects> Increase Brightness o.i.d.)

  Wil je het graag aanpakken met software 'op niveau', kijk dan eens naar de probeer-versies van Premiere ( www.adobe.com ), Vegas (Sony) of MediaStudioPro (Ulead) etc. (Meer: zoek op: 'video editing' met een internet zoekmachine.)
 • Weet je wel zeker dat het "probleem" niet bij jou pc ligt?
  Soms spelen pc's een video te donker af maar de oorzaak daarvan kan liggen in de monitor instellingen,de videokaart instellingen maar ook de ouderdom van de monitor kan een reden zijn.
  Overigens; hoe heb je de avi gemaakt en wat is de herkomst van het beeldmateriaal?
  Van een dv-camera?–. je kunt er dan vrij zeker van zijn dat de avi goed is maar dat jouw pc te donker weergeeft.


  Speel je filmpje eens af op een andere pc voordat je het gaat bewerken…

  [edit]zoek maar niet naar moviemaker, dat is een windowsXP tool die niet in win2000 zit
  Een gratis tool voor het bewerken van avi en specifiek het "finetunen" van de beeldeigenschappen van een avi is Virtualdub.
  Voor Virtualdub is een enorme berg gratis plugins te krijgen waarmee het beeld op alle mogelijke manieren is te verbeteren/verslechteren.
  virtualdub vind je op .com en op de filters-page vind je een link naar donald grafts filter pagina alwaar je een aardig start punt hebt voor de meest fraaie filters, kijk ook op de page "other" en "hosted", check ook google op " virtualdub filters"
  in vdub zit ook al een brightnes/contrast filter maar die is wel erg basic en heeft geen preview., die van Donald graft wel.
  Ook het "levels" filter is een aanrader, het werkt als het levels filter uit photoshop en optimaliseerd de gamma/contrast/helderheid waardes voor de hele video.
 • Ik los het probleem altijd op door bij de nVidia driver tool onder "Color correction" de brightness van "Overlay/VMR" zo wordt het beeld lichter bij het afspelen van filmpjes, maar de venster en desktop niet.

  Wat ik ook vaak doe is de brightness verhogen in de DirectShow filter instellingen of de mediaspeler instellingen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.