Vraag & Antwoord

Videobewerking

DVD bevat te weinig ruimte

Anoniem
Gerard Timmers
12 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb een .mpg die duurt 124 min die 4.04 gig inneemt en die wil als dvd branden. Mooi menu gemaakt etc en nu als ik hem wil branden zegt hij dat er niet genoeg ruimte op de dvd is. De film neemt toch maar 4.04 gig in :-? . Wat moet ik doen?
 • Je kan je project opslaan op harde schijf, dan worden de voor dvd benodigde bestanden (Ifo,Vob & bup…) gemaakt, die kan je vervolgens met nero als video dvd branden.
  Meestal is de omvang ook wat kleiner op deze manier.
  http://www.videohelp.com/nerodvd.htm
 • Ja, dat kan kloppen :wink: Als een dvd 4.04 gB is (alleen de film) en je maakt er een mooi menu bij dan kan de maximale grootte van het bestand de 4.4 gB overschrijden, want een menu erbij kan de oorspronkelijke film zomaar met een paar honderd mB vergroten.

  Je zult dan het geheel met bijvoorbeeld dvd shrink, CCE of een dergelijke compressietool ietsje moeten comprimeren. Een dvd van 4.7 gB bevat namelijk aan bruikbare ruimte nooit meer als 4.43 gB. Waarom dat is weet ik niet precies, maar ik heb hier wel 'ns gelezen dat er ook een bestandssysteem op geplaatst moet worden, en dat kost ook nog een paar honderd mB. Groetjes van J.W.
 • Ik zie nu dat er op de dvd staat: 120 min video. Mag een film gewoon noooit langer dan 120 min zijn. Maakt niet uit wat voor kwaliteit :roll: .
 • Nee hoor, dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Aan pure dvd data past er gewoon precies 2 uur video op, dat wil zeggen, met een resolutie van 576X720 en een bitrate van 6Mbps. Als de video een lagere bitrate heeft dan past er meer op, maar het is dan alleen geen dvd-video meer (volgens de strikte specificaties).

  Aan data (maakt dus niet uit wat) past er gewoon precies 4.43 gB op. Je kunt dit vergelijken met een VCD en een sVCD. Het zijn allebei cd-roms, maar op een VCD past ongeveer een uurtje video (want de resolutie en de bitrate zijn klein), en op 'n sVCD past ongeveer een half uur, dus ook weer vanwege de hogere resolutie en de bitrate.

  Heb je al geprobeerd de film ietsje te comprimeren? Groetjes van J.W.
 • [quote:fcedbd5d36]Ja, dat kan kloppen Als een dvd 4.04 gB is (alleen de film) en je maakt er een mooi menu bij dan kan de maximale grootte van het bestand de 4.4 gB overschrijden, want een menu erbij kan de oorspronkelijke film zomaar met een paar honderd mB vergroten.

  Je zult dan het geheel met bijvoorbeeld dvd shrink, CCE of een dergelijke compressietool ietsje moeten comprimeren. Een dvd van 4.7 gB bevat namelijk aan bruikbare ruimte nooit meer als 4.43 gB. Waarom dat is weet ik niet precies, maar ik heb hier wel 'ns gelezen dat er ook een bestandssysteem op geplaatst moet worden, en dat kost ook nog een paar honderd mB. Groetjes van J.W.[/quote:fcedbd5d36]

  Het is geen mB en gB, maar MB en GB, met GB maakt het niet veel uit, maar mB is millibytes en die bestaan niet
 • :oops: Oh pardon :oops: Ik doe het echt al jaren zo. Maar goed, nu weer effetjes ontopic: Heeft de TS al het één en ander geprobeerd?
 • DVD shrink doet zijn werk goed. Ga je naar een compressie van meer dan 25% dan ga je dat wel zien.

  PS: Ik laat top klasse films gewoon op mijn harddisk staan. Wie komt er tegenwoordig nog ruimte te kort? Dan kun je alsnog op DVD zetten.
 • [quote:901fc0cd89="Jimmy"]Wie komt er tegenwoordig nog ruimte te kort?[/quote:901fc0cd89]
  Met een collectie van zo'n 150 dvd's zou dat voor mij toch een probleem gaan vormen :P :wink:
 • Je hebt altijd baas boven baas :wink:
 • Baas boven baas…………momenteel 353 DVD's en nog een 400GB vol met nog een aantal films :wink:
 • [quote:24bee9d57c="Gerard Timmers"]Baas boven baas…………momenteel 353 DVD's en nog een 400GB vol met nog een aantal films :wink:[/quote:24bee9d57c]

  /Offtopic\Toevallig een videotheek :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.