Vraag & Antwoord

Videobewerking

Video film naar pc

Anoniem
JZN
15 antwoorden
 • A: Ik wil mijn video recorder op mijn pc aan sluiten om ze op mijn pc te zetten en daarna op dvd.

  B: Ik wil ze bewerken met het liefst een gratis programma.

  C: Wat heb ik nodig.

  D: Ik heb een:

  http://www.prometium.nl/products/product.php?id=54&pgid=10&naam=Personal%20Computers :oops:
 • Je kunt kiezen voor een extern apparaat om de analoge video te digitaliseren, b.v. een converter van Canopus ( www.twintek.nl ) of iets van Pinnacle ( MovieBox DV). Als de video-kaart video-in heeft dan kun je die gebruiken. Indien je beschikt over USB-2 (2 vanwege de nodige snelheid) dan is een analoog naar mpeg-2 converter via USB een mogelijkheid, b.v. Belkin heeft iets dergelijks. Eventueel is een tv-kaart (intern) nog een mogelijkheid; hebben veelal een video-in en redelijk tot goede capture mogelijkheid.

  Veel edit-software is gratis te gebruiken (MovieMaker van Window$XP, VirtualDub), maar encoderen naar mpeg-2 (vereist voor dvd) is niet gratis te verkrijgen, hooguit tijdelijk ( www.pegasys-inc.com , TMPGEnc probeerversie.)

  Kijk voor uitgebreide informatie op dit gebied op www.videohelp.com of www.doom9.org, bijna alles is al eens uitgezocht en het staat voor ons voorgekookt op de sites. :wink:
 • Hoeveel geld wil je uitgeven aan die analoge video-in?
 • Ik heb ook fireware maar wat voor . staat er achter de dviid bestanden die je nodig hebt en een voor een video band. is een dvdtje en een video band.
 • Niet zo gek veel geld wil ik er voor geven maar goed alle info is welkom
 • Ik neem ff aan dat je videokaart geen analoge video-in heeft, dus je moet een andere manier vinden om je signaal van de videorecorder naar je PC te kunnen halen (FireWire is digitaal, dus die kun je daarvoor niet gebruiken).

  De mooiste oplossing is via een videobewerkingskaart van bijv. Pinnacle, maar die kosten al gauw 200 euro:
  http://www.tweakers.net/pricewatch/97438
  http://www.pinnaclesys.com/ProductPage_n.asp?Product_ID=2050&Langue_ID=7
 • En deze: http://catalog.belkin.com/IWCatProductPage.process?Merchant_Id=&Product_Id=153321 maar die is zeker niet voor video zo ja maar ik heb op mijn video geen gele tulp.
 • [quote:20cb00ba22="JZN"]En deze: http://catalog.belkin.com/IWCatProductPage.process?Merchant_Id=&Product_Id=153321 maar die is zeker niet voor video zo ja maar ik heb op mijn video geen gele tulp.
  [/quote:20cb00ba22]
  Kan ook. Die voor die 'gele tulp' (composiet) kun je een verloopkabel kopen van scart naar composiet (beeld) en witte en rode tulpstekers (geluid).
 • he daar had ik niet aan gedacht maar veder is deze goed en ook als je een groot beeld heb en goed om te bwerken en mooie resolutiewant ik moet op school een film maken en deze is dan ook voor een video recorder en dvd speler.

  En kan je deze ook zo op je tv zetten via scart ofzo en dat je dan via je tv op je pc tv kijkt en beeld kan op nemen.
 • Die van belkin is goed maarwara koop ik die hel goedkoop zonder software voor zo'n 25 euro.
 • [quote:986f6f13a6="Obi-wan-kenobi"]Hoeveel geld wil je uitgeven aan die analoge video-in?[/quote:986f6f13a6]

  hebt u er nog een liggen dan.
 • Is het ook mogelijk om dit heel goed koop op te lossen.
 • http://www.qmotion.nl/qmotion/pic/folder/pagina2.jpg

  Die winvtv usb kan die ook je viedeo recorder op je pc aan sluiten.
 • enie bardie home
 • Ik vrees dat je voor 25 euro niets zal kunnen kopen..
  Dat belkin apparaatje is zo'n beetje het goedkoopste denk ik, mogelijk dat je met goed zoeken nog een tv-kaart kan vinden die wat goedkoper is maar 25 euro is wel heel weinig….

  Overigens, zonder een oordeel te vellen: probeer iets meer aandacht te besteden aan je posts wat betreft taal gebruik en spelling, het is erg moeilijk om te proberen te begrijpen wat iemand wil als het niet of moeilijk leesbaar is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.