Vraag & Antwoord

Videobewerking

Analoog capturen > geen audio

Anoniem
wijdbeens
7 antwoorden
 • Wat begon als een klein ideetje is uitgegroeid tot een frustratie …. ben niet zo'n held met videobewerking maar normaal red ik me best met camera en firewire. Nu had ik nog een videorecorder in de kast staan en het leek me een leuk idee een aantal oude vhs-banden op de HD te zetten, later zou ik dan weleens zien (afhankelijk van de kwaliteit) wat daarmee te doen …..

  Aansluiten, vingers kruisen en draaien maar, tot mijn verbazing gelijk succes, bij nacontrole echter geen audio :-?

  Van alles geprobeert op alle instellingen en tabs die ik kon vinden, maar ik krijg er geen geluid bij (wel real-time te horen door speaker). Diverse fora afgestruind en vaak dezelfde soort vraag gezien, maar nog geen bevredigend antwoord, misschien hier ?

  Ik heb het inmiddels voor elkaar dat ik kan capturen met audio in het bijgeleverde "power-producer" , maar liever zou ik succes hebben met NeroVE of pinnacle 9 , deze en een trial van ulead moviefactory, weigeren alle dienst wat audio betreft.
  De goede werking van genoemt programma, staaft mijn gedachte dat e.e.a. correct is aangesloten en dat de hardware dienst doet.

  Overigens kan ik niet in vcd capturen, want op het moment dat ik met de muispijl in de beurt van deze .mpg kom sluit alles af met een "explorer.exe" fout (+ms rapportje - niet verzenden) maar in svcd of dvd lukt het dus wel.

  Ik had meer verwacht van de kwaliteit, maar nu is het in eerste instantie een principekwestie geworden.

  Hoop dat jullie hier wat mee kunnen.

  Dank
  Michel
 • Je bent niet de enige die haperingen ervaart bij gebruik van een pc als 'video-machine'. Wil je je er niet teveel in verdiepen en niet teveel moeite doen slecht verzorgde 'oplossingen' op dit gebied te verbeteren, koop dan een bepaald produkt met de afspraak dat als het niet werkt op jouw pc, zoals wordt voorgespiegeld, dat je het mag terugbrengen.

  Het mooiste is het kopen van een werkend systeem dat aan jouw eisen voldoet bij een bedrijf dat zoiets levert, hierbij heb je de garantie dat alles functioneert. Maar dit is misschien een te ver gaande aanpak en dan zul je, zoals je al ervaart, zelf moeten proberen iets draaiende te krijgen.

  Geef a.u.b. eens aan welke hardware je gebruikt in combinatie met welke software: hierdoor heb je meer kans op een gerichte tip van iemand die het probleem herkent.
 • Pention 4 3.0 GHZ - 512mB zo'n medion van de Aldi (maart 2004)

  Software divers, maar het liefst gebruik ik pinnacle-9, geen van de pakketten levert het resultaat (ulead moviefactory, neroVE)

  Geen problemen met digitale bewerking (firewire)

  Nu dus wel beeld, maar geen geluid (composite-aansl.)

  Tsja, wat voor extra info ? ik gebruik de machine zoals die standaard is uitgerust. Het meegeleverde power-director en een programma genaamd "virtualdub" werken wel, echter de eerste is hele magere kwaliteit (misschien altijd wel, analoog) en de tweede kan het alleen als .avi vastleggen waarbij een uur video 20gB is …..

  Zou het dus graag op studio-9 willen draaien. alle instelling voorzover ik die ken staan goed, andere software werkt dus hardware is oke, toch ?

  Michel
 • Laat er eens iemand naar kijken waarvan je weet dat hij/zij er handig mee is of zelfs dezelfde machine heeft, scheelt je veel uitzoekwerk.
 • Tsja, die hoop ik hier te vinden …..

  volgens pc-winkel moet ik een andere soundcard nemen (nu onboard), maar dat verklaart voor mij niet waarom het ene proggie wel werkt en de "grote" programma's het vertikken.

  M
 • Kun je in studio 9 in de bewerkmodus soms het tweede spoor ( geluid ) per ongeluk UIT gezet hebben? Dus aan de rechterkant van je scherm op dat luidsprekertje gedrukt hebben?
  Als t goed is en je hoort geluid tijdens t opnemen zou P9 t gewoon moeten verwerken.
  Dus zie je die geluidslijn EN de volumelijn in t 2e spoor?
 • Wat voor videocamera heb je? (merk en type)
  Heeft deze een analoge video-ingang?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.