Vraag & Antwoord

Videobewerking

systeem eisen voor bewerking?

Anoniem
rwilligen
6 antwoorden
 • Hallo,
  ik twijfelde een tijd op het hardware forum tussen een mac en een windows pc en het lijkt toch een windows te worden. Nu het volgende: ik ben op zoek naar een andere pc maar die moet er zeker weer een tijd tegen aan kunnen.
  Wat voor moederbord, procesor(intel ht of amd 64) en videokaart zou deze moeten hebben om een mooi fillempje te maken. Ik heb begrepen dat er een goed moeder bord in hoort, maar wat zijn de betere, met ruimte voor uitbreidingen? ik heb er niet zoveel verstand van maar ik wil het nu wel goed voor elkaar hebben.
  ik hoop dat er iemand een beetje licht in deze duisternis te kan schijnen, want er is wel heel veel keus (de bekende bomen en het bos)
  alvast bedankt
  p.s. ik weet niet wat zoiets zal gaan kosten maar ik hoor om me heen dat het met 1300 euro wel moet lukken of zit ik er dan flink naast, zonder monitor uiteraard.
 • Mijn suggestie staat in je eerdere topic:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=133265
 • ik heb net even gekeken naar die salland, het ziet er mooi uit, alleen maar een harddisk op 7200, en die video kaart zou dat 256 moeten zijn of lukt dat ook wel met 128
 • [quote:dfc7d3c9be="nollie747"]
  ik heb net even gekeken naar die salland, het ziet er mooi uit, alleen maar een harddisk op 7200, en die video kaart zou dat 256 moeten zijn of lukt dat ook wel met 128
  [/quote:dfc7d3c9be]
  Alles is aan te passen naar eigen wens, ik gaf het systeem alleen aan als prijsvoorbeeld. 10.000rpm harddisk kan ook, maar die hebben niet zoveel opslagruimte en zijn relatief gezien erg duur.

  De videokaart is niet van invloed op videobewerking, dit is meer van belang bij het spelen van de modernste games. En daar geldt: liever 128MB snel geheugen dan 256MB minder snel geheugen.
 • Misschien iets om rekening mee te houden:

  Kijk wat de mogelijkheden zijn om een tweede scherm aan de pc te hangen. Ikzelf ben vrij veel bezig met videobewerken enz. en zou niet meer met een scherm kunnen werken.
 • [quote:0994327946="nollie747"]
  Wat voor moederbord, procesor(intel ht of amd 64) en videokaart zou deze moeten hebben om een mooi fillempje te maken. Ik heb begrepen dat er een goed moeder bord in hoort, maar wat zijn de betere, met ruimte voor uitbreidingen? ik heb er niet zoveel verstand van maar ik wil het nu wel goed voor elkaar hebben.
  p.s. ik weet niet wat zoiets zal gaan kosten maar ik hoor om me heen dat het met 1300 euro wel moet lukken of zit ik er dan flink naast, zonder monitor uiteraard.[/quote:0994327946]

  Een mooi fillempje kun je met elke lullige PC maken. Het hangt er vanaf welke formaten je wil gaan gebruiken om in te capturen en te coderen. Als dat DV is dan is een dikke harddisk wel op zijn plaats. 160GB harddisks zijn prima betaalbaar. Minstens 512 MB geheugen. Moederbord en CPU maken niet bijster veel uit, een ECS Elitegroup of ASRock voldoet prima, een AMD Athlon XP 2000+ voldoet ook prima. 1300 euro is een heleboel voor een PC waar je videobewerking mee wilt doen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.