Vraag & Antwoord

Videobewerking

videobewerkingsprogram

Anoniem
WeBe
7 antwoorden
 • Ik wil video gaan bewerken welk videobewerkingprogram kan ik het beste gebruiken .
  Welke heeft de beste kwaliteit prijs verhouding,Pinnacle studio 9 of Adobe primere 7…9.
  Wie kan mij helpen om een goede keus te maken.
  :D

  Groetjes, Henri
 • Het is moeilijk voor een ander uit te maken. Als je Pinnacle's Studio vergelijkt met bijvoorbeeld Adobe's Premiere, dan vergelijk je min of meer twee verschillende werelden: de mate van detail qua instellingen etc. ligt bij Premiere veel hoger. Misschien een goede manier is een test versie op de kop te tikken (vaak gratis te downloaden) van bijvoorbeeld Adobe's Premiere, Ulead's Media Studio Pro en/of Vegas van Sony en hier eens mee te spelen. Wordt het je gauw teveel, dan terugvallen op Studio of Moviemaker (Windows XP). Bij de uitgebreidere software hoort een behoorlijke inwerkperiode en die is het enkel waard als je het bijzonder leuk vindt of als je de uitgebreide mogelijkheden ook gaat toepassen.
 • Adobe Premiere is nogal overweldigend als je nog (helemaal) geen ervaring hebt in videobewerking. Bovendien is het een vrij duur programma met veel extra instellingsmogelijkheden, die je als beginner waarschijnlijk niet gebruikt.
  Pinnacle is een stuk goedkoper en meer geschikt voor de huis- tuin en keukenfilmpjes. Misschien dat je het beste hiermee kunt starten. Als je meer mogelijkheden wilt in de toekomst, kun je altijd nog overstappen naar Premiere.
 • Ik werk al een paar jaar met Pinnacle studio, maar de nieuwe versie 9PLUS kan ik je als beginner tenzeerst aan bevelen.
  Wel de plus versie nemen want die heeft nu 2 videosporen
 • Pinnacle studio 9 hoor ik veel positieve dingen over. Vrij makkelijk en toch nog veel opties. Zelf werk ik met Vegas 5.0, vrij uitgebreid, maar je leert het snel :D en veel opties.

  __________________________________

  Check mijn movies maar op mijn site :)
 • [quote:c7fb8b9fd7]Zelf werk ik met Vegas 5.0, vrij uitgebreid, maar je leert het snel[/quote:c7fb8b9fd7]

  ik ook, pracht programma :wink:
 • het lekkere van premiere is ook echt de vele opties, ook zijn de meerdere videosporen en geluidsporen erg handig, ik gebruik soms wel vijf geluidsporen. Als je echt simpel wil beginnen kan je ook wel wat freeware zooi nemen: Avid Free DV is aardig. wil je iets meer neem dan pinnacle wil je veel dan premiere

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.