Vraag & Antwoord

Videobewerking

Half life 2 Demo bestanden converteren

Anoniem
None
21 antwoorden
 • In de console van Half life 2 kan je het command <record> invoeren, waarmee een "demo" (gewoon een filmpje, zo noemt de console het) op kan nemen tijdens het spelen. Ik heb dat enkele malen gedaan met het doel ze later op een website te zetten en bijvoorbeeld af te kunnen spelen met media player. Nu is het probleem dat het .dem (weet net zeker of dit correct is) bestanden zijn, en die niet gelezen kunnen worden door programma's als media player of winamp, maar alleen in het dpel af kunnen worden gespeeld. Nu is mijn vraag (hoewel ik vrees het antwoord al te weten :( ), is er een manier deze bestanden te converteren naar een door mediaplayer / winamp leesbaar bestand?

  Alvast bedankt!
 • Je hebt grote kans dat als het daadwerkelijk video is dat de video in het Smacker formaat is ,heel veel games werken met Bink video voor de in de game ingebouwde video en de compressor variant van Bink is Smacker.

  Om iets met Bink & Smacker te doen heb je de RAD videotools nodig:
  http://www.radgametools.com/smkdown.htm (freeware)

  De lijst met games die Bink&Smacker gebruiken is indrukwekkend maar half live komt er niet in voor.
  Sierra en Vivendi komen wel in de lijst voor als gebruikers van de B&S technologie dus wellicht heb je mazzel.

  Mocht het niet meteen lukken om de video te openen dan zou ik om te beginnen de files eens hernoemen naar het bink of smacker formaat , ik dacht : *.bnk en *.smk , moet je ff voor de zekerheid controlleren of dat de correcte extentie is.

  Als het helemaal niet lukt: ik vind het altijd wel een uitdaging om zoiets voor elkaar te krijgen: zet een klein stukje( 5 MB oid) video ff in webspace zodat ik het kan dl en ik zal m'n best ermee doen….
  Let wel: je zult dan dus een klein stukje video moeten zien op te slaan en niet van een grote video een stuk afknippen (op welke manier dan ook)


  Een andere mogelijkheid is dat er in het geheel geen video wordt opgeslagen maar dat de opgeslagen files een instructielijst is waarmee de game-engine de gesavede game kan reconstrueren.
  De opgeslagen file is in dat geval dan dus een soort van wiskundige berekenings lijst waarmee de game is bewaard.
  Daar is uiteraard niets mee aan te vangen aangezien de file dan dus geen video bevat.
 • [quote:e8e45d02a0="rwilligen"]Een andere mogelijkheid is dat er in het geheel geen video wordt opgeslagen maar dat de opgeslagen files een instructielijst is waarmee de game-engine de gesavede game kan reconstrueren.
  De opgeslagen file is in dat geval dan dus een soort van wiskundige berekenings lijst waarmee de game is bewaard.
  Daar is uiteraard niets mee aan te vangen aangezien de file dan dus geen video bevat.[/quote:e8e45d02a0]Kun je testen door te cheaten. Gewoon code invoeren dat je god-mode bent en dan flink op jezelf late schieten. Als je dan in het filmpje gewoon dood geschoten word dan is het war rwilligen zegt. De meeste games nemen geen cheats mee iun hun replays.
 • heel erg bedankt rwilligen, ik zal het proberen en anders upload ik het even.
 • Het bestandstype was inderdaad .DEM en het is niet gelukt met de RAD tools. Ik probeerde vandaag een bestand te uploaden, maar dat is niet echt gelukt :(.. Weet iemand toevallig een goed, klein, gratis webhost (behalve geocities, fateback en lycos, hiermee lukte het niet)?

  Alvast bedankt
 • Ik heb evt ook een lycos meel adres, daar past dacht ik 15 MB in en deze is nu leeg….
  rwilligen et laicos punt ennel
 • Ik had carlobernardini al even aangeboden het online te zetten, via hotmail kon hij het niet versturen (3 MB) dus krijgt hij er ook een gmail-accountje van me bij… ;)
 • heel erg bedankt stefanpack! :)
 • Ur welcome, hij staat op www.silverflux.nl/hl2demo.
 • Hij slaat em op als .txt ?? moet ik de extentie veranderen naar .dem ofzo?
 • Als dat de goede extentie is wel ja… heb ook demo.[b:14c553597f]dem[/b:14c553597f] erop gezet.
 • Ok ik snap het, de extentie is idd .dem. Nou, rwilligen, als je er iets mee kan, graag! :D
 • Ik zal je moeten teleurstellen…

  Het bestand is een instructie reeks voor het programma, er zit geen video in welke vorm dan ook in.
  Ik heb de nodige proggies geprobeert zonder resultaat en dan blijft altijd als laatste het openen in een hex editter over.
  Ik zie niets in de structuur wat op video lijkt en Virtualdubs hexreader kan er ook geen video structuur in herkennen.
  Bovendien begint de file met een "localHost" instelling en dat ben ik nog nooit in video tegengekomen, als je als laatste dan ook nog zo rond adres BC00 kijkt dan vind je een hele reeks met wat ik bestempel als typisch instructies voor een programma.

  Je zult dus wat anders moeten verzinnen.
  Iets met bv een tv out en dan mbv een andere pc of video recorder opnemen.
  Opnemen op dezelfde pc mbv een screen recorder(bv Hypercam van Hyperionics) kan ook maar zo'n opname vreet de nodige cpu bronnen en dus loopt meestal de opname niet goed of je game stottert.
  Het laatste probleem wordt erger als je ook nog in een behoorlijke kwaliteit wilt opnemen.

  Jammer maar helaas…

  Gr Richard
 • Geeft niet, het was voorspelbaar :(
  Bedankt voor de moeite, servers en e-mailhosts allemaal :)

  Ik zal gewoon een opnametooltje proberen te downloaden en het opnemen via die tool. Euh, kent iemand er toevallig een? (gewoon een programma met eensneltoets voor opnemen/stoppen en automatisch kan oplaan dat in de achtergrond kan draaien)? Dat zou heel fijn zijn!

  Bedankt!
 • //Sorry, had je reply niet echt goed gelezen rwilligen :oops:… Ik zal het proberen met Hypercam, en ik denk dat het wel mag lukken met Athlon 2600+, 512MB en Radeon 9600XT (binnenkort Radeon 9800Pro of 6800LE 8))

  Bedankt!
 • Er schoot me zo ff geen andere te binnen maar er is ook Camtasia , SnagIt of Hero Screenrecorder.
  Welke de beste is weet ik niet, ik heb alleen ervaring met Hypercam en deze doet alles wat ik wil inclusief sneltoetsen en direct-draw en directX capture en ik meen zelfs Glide capture(voodoo-3Dfx)
  je moet ff gogelen voor de adressen.

  Wil je het onderste uit de kan wat betreft kwaliteit dan zul je ontdekken dat als je de resolutie groter maakt de systeem belasting kwadratisch toeneemt, 800x600 is dan ook al denk ik geen realistsiche waarde meer om te capturen, tenzij je een dual xeon/opteron op 3 Ghz hebt.
  Voor het beste speel je en capture je dan ook niet hoger dan 640x480, aan meer heb je normaliter toch niets; dvd resolutie is 720x576.
  Verder loont het de moeite om een compressie codec te installeren die zo min mogelijk systeem belasting veroorzaakt bij het comprimeren van de video, HUFFYUV is zo'n codec en is nog gratis ook.
  Aan Huffyuv is niets in te stellen behalve evt de standaart instelling te veranderen in "predict left(fastest) "
  De video-avi die zo ontstaat is welliswaar nog erg groot kwa bestandsgrootte maar is een uitstekende bron om verder te comprimeren tot bv WindowsMedia,RealMedia, Quicktime of de mpeg1/2 varianten(vcd/Svcd/DVD).


  Sux6


  Gr Richard
 • Ik zelf heb wel is fraps gebruikt, werkte ook prima. Alleen als je die van die officiele site afhaalt kan je het volgens mij maar een bepaald aantal dagen gebruiken.
 • [quote:77e7ec65f4="Taniel"]Ik zelf heb wel is fraps gebruikt, werkte ook prima. Alleen als je die van die officiele site afhaalt kan je het volgens mij maar een bepaald aantal dagen gebruiken.[/quote:77e7ec65f4]Ik kon ff niet op de naam komen maar dat programma heb ik ook gebruikt. Maar als je niet een flinke PC hebt bezwijkt hij als hij ook nog moet opnemen…
 • ::-=SpecS Hier=-:: 8)

  Denk niet dat ik problemen zal ondervinden…
 • Ik heb er twijfels over of hij dat op hoge resoluties zal trekken. Maar tis het proberen zeker waard.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.