Vraag & Antwoord

Videobewerking

16:9 avi naar 16:9 DVD

Anoniem
kersmus
8 antwoorden
 • Beste experts,
  Hoe kan ik een 16:9 formaat avi omzetten naar mpg - en vandaar naar DVD?
  TMPGenc(Plus) schijnt alleen met 4:3 formaat te werken en heeft geen instellingen om een 16:9 te verwerken - de mpg file die er uitkomt (na een nachtje werk) is dan ook een 4:3 en alles in het beeld is uiteraard lang en dun!
  Even geprobeerd met Ulead DVD-MovieFactory3 iets te doen met deze mpg maar daar zie ik ook niets om het 4:3 beeld terug te toveren naar 16:9.
  Bij voorbaat mijn dank - Kersmus
 • Volgens mij moet het kunnen met nero 6. "Maak uw eigen DVD video".
  Je avi -bestanden toevoegen en video opties op DVD 16:9 instellen.
  Avi bestanden worden dan naar dvd gecodeerd. Dit zal ook wel een nachtje duren.
 • TMPGenc kan dat makkelijk. Je moet gewoon bij de eerste stap DVD-PAL (16:9) selecteren en dan de stap voor je moet kiezen waar op te slaan kiezen voor geavanceerd en daar "Keep orginal framesize" ofzo bij beeld (of advanced) instellingen kiezen. Ik gebruikte zelf eerst ook TMPGenc alleen nu niet meer dus weet niet precies waar het staat.

  Je kunt het ook met MainConcept doen: www.safihre.com/guides … Tis maar een idee. Wat eruit komt ziet er veel beter uit en voor een film van 2 uur is hij hier op mun AMD64 binnen 45 min klaar. Dat doet TMPGenc me met deze beeldkwaliteit niet na :wink:
 • Safihre, ik heb TMPGenc (v2.5 en Plus versies) nog eens bekeken maar kan geen '16:9' vermelding zien bij die eerste stap DVD-PAL. Je andere suggestie (MainConcept) onderzocht en lijkt heel interessant - maar helaas werkte niet op mijn AMD computer (wordt ook voor gewaarschuwd bij installatie).

  De tip van azie toen opgevolgd - had Nero6 al op de computer maar had nog geen ervaring met die genoemde optie. Heb er gisteravond mee gestoeid en lijkt goed te werken - heb de film bewerkt en zal het vannacht branden (duurt inderdaad een aantal uurtjes!). Zal het resultaat na afloop even posten zodat iemand anders er misschien ook baat bij heeft.

  In ieder geval, mijn hartelijke dank voor de suggesties. Kersmus
 • [quote:93967c150c="kersmus"] Je andere suggestie (MainConcept) onderzocht en lijkt heel interessant - maar helaas werkte niet op mijn AMD computer (wordt ook voor gewaarschuwd bij installatie).[/quote:93967c150c]Werkt het niet op een AMD PC? Een AMD Athlon dan? Op mijn AMD64 spurt het vooruit…

  Overigens wil ik het resultaat ook wel weten, dus als je eens heel kritisch naar het beeld zou willen kijken. Of met PowerDVD een screenshotje maakt zou ik heel blij zijn :wink:
 • Zodra de 'encode' knop wordt ingedrukt, klapt het hele programma totaal weg! Ik heb een AMD Athlon zo weet niet of het daar aan ligt maar kreeg wel een waarschuwing tijdens installatie dat het programma gemaakt was for Pentium processors en (nog) niet voor AMD's. Helaas is er dan niets om een screenshot van maken.
 • [quote:aa525d366b]Safihre, ik heb TMPGenc (v2.5 en Plus versies) nog eens bekeken maar kan geen '16:9' vermelding zien bij die eerste stap DVD-PAL. [/quote:aa525d366b]
  staat er echt wel..goed kijken :wink:
 • Ik schaam me dood :oops: - zat in een bestaand profiel te zoeken. Je hebt gelijk, als je een [b:cf72923c7b]nieuw[/b:cf72923c7b] profiel begint kan je alles configureren. Bedankt amira.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.