Vraag & Antwoord

Videobewerking

Wie heeft advies over opslag

Anoniem
jwspruyt
3 antwoorden
 • Ik ben een huis, tuin en keuken Pinnacle Studio 9 gebruiker. Mijn Pentium 4 (40GB) loopt momenteel vast met AVI en MPEG bestanden van mijn filmpjes. Nu moet ik dus wel gaan branden/schrijven of iets anders.. maar wat ?
  Ik heb wel een DVD-player op m'n PC maar geen brander. Verder beschik ik ook nog niet over een DVD-speler in huis. Mijn kinderen kunnen zich beter afreageren met ouderwetse video-banden. Ik wil mijn filmpjes daar best opzetten, maar wat komt daarbij kijken?
  Of als ik ze terug wil schrijven op mijn JVC-digitale camera, kan dat dan zomaar of moet ik daarvoor weer een aparte kaart (DV out of zoiets) hebben? En zo ja….zit dat misschien al op mijn PC-tje?

  Of als ik een DVD-brander moet gaan kiezen welke moet ik dan nemen, en wat gaat dat me kosten?
  Ik denk er ook over om het geheugen uit te breiden (ik word gek van de traagheid nu ik zoveel filmmateriaal heb). Ben ik dan beter af met een intern of extern geheugen?

  And last but not least ik denk dat ik mijn Goldstar CD-REW CED8120-B moet gaan vervangen want met MediaPlayer en RealOne werkt ie wel goed maar niet bij Windows Moviemaker, Ulead Video en Pinnacle (heb ze allemaal ff geprobeerd)

  Nou, dit zijn wel veel vragen zo'n eerste keer maar ik merk dat op dit forum veel fanatieke helpers schrijven en hoop dus dat iemand mij de goede weg op kan helpen.

  Alvast bedankt voor de moeite.

  Leentje
 • Ga eens naar de bibliotheek en blader door een aantal Computer!Totaal uitgaven, hierdoor krijg je een goede indruk wat op dit moment goede manieren zijn om het een en ander te realiseren. Ook specifieke informatie over welk apparaat min of meer het beste is in z'n soort is daarin en in bijvoorbeeld het blad PCM te vinden.
 • [quote:fdb082769b="Leentje2"]Of als ik een DVD-brander moet gaan kiezen welke moet ik dan nemen, en wat gaat dat me kosten?
  Ik denk er ook over om het geheugen uit te breiden (ik word gek van de traagheid nu ik zoveel filmmateriaal heb). Ben ik dan beter af met een intern of extern geheugen?

  And last but not least ik denk dat ik mijn Goldstar CD-REW CED8120-B moet gaan vervangen want met MediaPlayer en RealOne werkt ie wel goed maar niet bij Windows Moviemaker, Ulead Video en Pinnacle (heb ze allemaal ff geprobeerd)[/quote:fdb082769b]Dag Leentje, welkom op het forum.

  Ik denk dat een DVD brander de beste investering is, dat is een redelijk voordelig alternatief en niet alleen voor de opslag van films geschikt (je kunt er bv. ook je eigen audio CD's mee branden) Een moderne DVD brander kost tegenwoordig tussen de €60,- en €80,- . Enkellaags DVD schijfjes kosten minder dan €0,50, dus daar hoef je het ook niet voor te laten.

  Een simpele stand alone DVD speler voor in de huiskamer kun je tegenwoordig al voor €40,- kopen bij Kruidvat, dus dat zijn ook de kosten. niet. Je moet je wel een beetje gaan verdioepen in het branden van DVD's en CD's, want het is iets gecompliceerder dan het in eerste instalntie lijkt. Maar nog altijd een stuk minder complex dan analoog beelden op een videoband over gaan zetten (en een stuk sneller BTW).

  Het lijkt me trouwens niet dat die Goldstar drive niet goed meer is, want dat ie in het ene prog wel werkt en in de ander niet wijst eerder op een software probleem.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.