Vraag & Antwoord

Videobewerking

van video 8 dig. naar HD zonder bewerken

Anoniem
rwilligen
4 antwoorden
 • ik wil voor de zekerheid mijn beelden die op bandjes staan naar een harde schijf back-uppen. een externe HD die ik in een kluis kan bewaren indien nodig heeft mijn voorkeur. Wat is de simpelste en snelste manier en welke software regelt dit het makkelijkst? bewerken kan ik dan doen vanaf de externe HD met studio , maar dat is nu nog niet aan de orde.
  windows XP
  2 HD
  firewire
  usb.
  wie heeft advies?
  bedankt alvast :D
 • je camera aansluiten via FireWire aansluiten op je PC, opslaan als DV, om zo min mogelijk kwaliteitsverlies te krijgen.
  Dit kun je dmv Studio en/of Adobe Premiere doen.
 • Wat voor bandjes heb je nu?: digital8 of 8mm ? (titel is een beetje verwarrend)
  maw: heeft je camera een firewire uitgang of een analoge uitgang?
 • mijn camera is een sony dcr trv520E. deze speelt zowel analoog als digitaal af. ik heb bandjes diec met een vorige sony analoog zijn opgenomen,vandaar deze camera . nu nemen we digitaal op. digital 8 dus.!
  via een ander kanaal heb ik een antwoord gekregen dat adviseert om alles wer op dv bandjes te zetten. back-up dus weer op dv band. alleen heb ik geen dv-in op de camera. dat kaner wel op legaal of illegaal, maar dat wil ik eigenlijk niet. dan heb ik straks nl. een dubbel aantal bandjes.
  dus wil ik het op externe harde schijf zetten., maar is dit verstandig? 1uur film is onbewerkt dan wel 15G, toch? op DV kwaliteit ( de beste kwaliteit)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.