Vraag & Antwoord

Videobewerking

wel avi of geen avi

Anoniem
rwilligen
8 antwoorden
 • Ik heb een bestand gekregen met avi als extentie. Echter, als ik het probeer te openen blijft de mediaplayer hangen en kan ik de cp opnieuw installeren. Nortonscanning geeft geen virus, GSpot geeft als melding unknown file. Is dit bestand te repareren, is er een programma waarmee ik er achter kom of het wellicht een heel andere extentie heeft? Nu heb ik niks aan dit bestand.
 • Snelste manier in dit geval is het bestand bekijken met een programma dat elke byte van een bestand kan bekijken/weergeven: een zogenaamde hex-editor (geeft de waarde van een byte aan in het hexa-decimale stelsel, makkelijk vanwege de weergave met slechts 2 tekens) Hiervoor is kennis vereist van de opbouw van een .avi. Je kunt natuurlijk ook een goed werkende .avi als voorbeeld nemen.
 • Probeer dit eens: http://www.free-codecs.com/download/Codec_Pack_All_in_1.htm
 • Waar vind ik een goede hex-editor voor Windows XP? Via google vind ik wel wat, maar ik zie niet meteen wat goed bekend staat. Dat met die codecs kwam wat raar over. Klopt het dat ik me moet registreren bij installatie?
 • [quote:50e1177fe7="tourartiest"]Waar vind ik een goede hex-editor voor Windows XP?[/quote:50e1177fe7]http://www.chmaas.handshake.de/delphi/freeware/xvi32/xvi32.htm
 • [quote:b3f54e571f="tourartiest"]Dat met die codecs kwam wat raar over. Klopt het dat ik me moet registreren bij installatie?[/quote:b3f54e571f]
  Hier heb je een directe link voor het downloaden van die codec pack: http://www.free-codecs.com/download_soft.php?d=486&s=67
 • In virtualdub zit een hexreader/exporter waarmee je iedere file kan openen, bekijken en bepalen wat het is.
  Belangrijk voordeel van deze is dat ie niet probeert eerst de hele file in het geheugen te laden, bij een avi van 700 MB(of meer) kan nog wel eens laaaaaaaaaang duren.
 • Hex editor virtual dub werkt prima, probeer nu verschillen te vinden tussen een werkend en een niet-werkend avibestand. Bij werkend bestand krijg ik keurig een riff chunk list. Niet dat het me veel zegt, maar het ziet er netjes uit. Bij het niet-werkende avibestand krijg ik 00000000 [\:2019897185]: invalid chunk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.