Vraag & Antwoord

Videobewerking

converter

Anoniem
rwilligen
15 antwoorden
 • ik heb een lading avi bestanden, die ben ik aan het converten met easy real media tools. dan wordt het een RMVB bestand die je dan in Divix of realplayer kunt afspelen. het AVI bestand is 351MB na converting is het bestand nog maar 148MB! met glashelder beeld! echter het convert proces is real time! dat komt neer op 120 keer 45 minuten :-? is er een manier om sneller te converten?
 • Snellere computer (?).
 • ik wil geen ellende maken op het forum, maar als je het dan niet weet, zeg dan niets… :roll: . het programma is namenlijk gewoon een "[i:207ae34fbd]real time converter[/i:207ae34fbd]". hij doet er net zo lang over als de film zelf. of je nu een pentium 1 hebt of een pentium 4. het gaat om het programma. ik heb hier 3 pc's staan. en op alle 3 duurt het net zo lang.
 • Dan moet je of het programma anders instellen, of een ander programma nemen. Dus op een snelle pc draait de cpu niet op 100% belasting?
 • ja dat is nu juist het vage. op alle pc's draait de processor 100% maar dat lijkt niet uit te maken. het gaat om AVI films van 45 minuten per AVI. en op elke pc duurt converting 45 minuten :D en op alle pc's staat de proc. op 100%

  pc1: pentium 3 750Mzh

  pc2: amd athlon 1800 XP

  pc3 amd athlon 2400 XP

  erg vaag….
 • Virtual Dub
 • Dat betekent dus dat de kwaliteit van het uitgevoerde bestand afhankelijk is van de snelheid van de pc waarop gecodeerd wordt…..

  Mogelijk kun je het zien aan de bestandsgrootte maar zelfs dat hoeft niet.
  Als de codering gebeurd in Constant BitRate(cbr) dan zullen alle bestanden even groot worden.
  De "winst" die dan geboekt wordt op een snellere pc zit hem bv in de bidirectional motion search precision.
  De motion search is het programma onderdeel welke voor en achteruit kijkt naar frames die moeten worden gecodeerd en aan de hand van deze frames de motion estimation berekend.
  Je kunt het programma onderdeel verder of minder ver voor/achteruit laten kijken.
  Bij bv 1 frame voor en achteruit kijken is de systeem belasting nog heel schappelijk maar zodra je richting de 5 a 6 frames gaat dan loopt de codeertijd enorm op ,immers; je bent voor het coderen van 1 frame dan wel 11 of 12 frames aan het "bekijken" en analyseren.

  Realtime conversie is overigens voor volle resolutie pal video helemaal niet zo langzaam als jij denkt.
  Mijn p4 3.8 ghz red het met TMPGenc van dv-avi naar dvd-mpeg2 nog steeds niet in realtime, als het meezit en ik stel verder geen filtering in dan is 1/2x RT het snelste wat ik haal….
 • het gaat er niet om dat ik geen winst maak, ik maar meer dan 50% winst! het is juist dat het zo lang duurt. maar ik zal er gewoon een weekje zoet mee moeten zijn denk ik :o
 • Ik snap niet helemaal waar het om gaat. De gebruikte encoder is hopeloos als een snellere pc niet een snellere verwerking oplevert. Dus gebruik een andere encodeer methode, bijvoorbeeld DivX of XviD. Hiermee kun je een zeer (relatief) grote compressie bereiken, waarbij je zelf de afweging tussen de mate ervan en beeldkwaliteit maakt.
 • [quote:868d9aefdd="Jaap H"]Ik snap niet helemaal waar het om gaat. De gebruikte encoder is hopeloos als een snellere pc niet een snellere verwerking oplevert. Dus gebruik een andere encodeer methode, bijvoorbeeld DivX of XviD. Hiermee kun je een zeer (relatief) grote compressie bereiken, waarbij je zelf de afweging tussen de mate ervan en beeldkwaliteit maakt.[/quote:868d9aefdd]

  en weet jij dan een encoder??
 • [quote:e89bfeb385="eduard33"]…………………………………………………..

  en weet jij dan een encoder??[/quote:e89bfeb385]

  DivX is commercieel; zoek even via www.Google.com naar de site van de makers. XviD is open source (geheel gratis te gebruiken); zoek even via www.Google.com naar de homepage.
 • Als je persee Real bestanden wilt maken: Real Producer, ondertussen versie 10 geloof ik, de gratis variant heeft voldoende mogelijkheden.
  Als het soort je niet zo veel uitmaakt: Virtualdub met de divx codec of de Xvid codec.
 • Kan deze enige helderheid brengen
  http://www.videohelp.com/forum/viewtopic.php?t=235665&highlight=
 • Erg interresant ware het niet dat in dit geval de ts allesbehalve mpeg2 wil maken ivm de grootte van de files…

  wel een aardig artikel,thnx voor de tip.
 • Graag gedaan heb er nog eentje om het jaar af te sluiten
  http://www.tecoltd.com/enctest/enctest.htm
  Heb je inplaats van Tmpg al eens Procoder gebruikt, is mijn favoriet en 1/1 dus realtime op mijn P4 2.8 Ht met 1Gb Ddr.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.