Vraag & Antwoord

Videobewerking

Automatisch hoofdstukken maken op DVD

Anoniem
kieko
11 antwoorden
 • Ik gebruik Pinnacle Studio om VHS-banden in te lezen en op een DVD te zetten. Maar dan wordt het 1 lange film zonder hoofdstukken. Als ik dan op mijn PC een stuk vooruit of achteruit in de DVD wil tijdens het afspelen, hoef ik alleen maar de schuif te verzetten. Maar op een standalone speler zit dat niet. kan ik hoogstens met 8-voudige snelheid heen en weer vanaf waar ik ben. Is er een tooltje dat de DVD in hoofdstukken van bijvoorbeeld 1-5 minuten opsplitst? Dan kan ik met goto heen en weer. Met de hand kan ik dat wel, maar is een hels werk. Groetjes, Ralph
 • Wat je wilt is een onderdeel van het bouwen van een video-dvd, dus zul je eens enkele van dat type programma's moeten proberen. Doordat het niet gebruikelijk is een video-dvd in te delen op tijd-intervallen (gaat meestal op scene of een aantal scenes) vraag ik me af of er een programma bij is dat dit kan. Kijk ook eens naar DVD-Lab Pro, dit is een van de meest uitgebreide tools op dit gebied, misschien dat die het als optie biedt.
 • Automatisch kan volgens mij niet maar het is wel erg makkelijk om hoofdstukken te maken in Adobe Premiere Elements. Bovendien is het een niet al te duur programma.
 • Pinnacle kan ook automatisch hoofdstukken invoegen, heb hier op mijn werk geen Pinnacle staan, maar zal thuis eens kijken waar dat precies kan, volgens mij bij de settings van de DVD opties.
 • TMPGEnc DVD Author kan het ook
 • www.ulead.com
  Zowel DVD Movie Factory als DVD Workshop, dewelke ik beiden gebruik doen dit moeiteloos en goed.
 • Wat je zoekt is denk ik een authoring tool, een programma dat een MPEG2 file wegschrijft als DVD (VOBs) met daarin een menustructuur.

  Ik weet er nog 2 (de hiervoor genoemde zullen allen hun werk wel doen)
  Nero Vision die is vrij simpel en maakt mooie menu's, en Scenarist waarmee je werkelijk alles kan (maar wel heel duur) en waar je zeker een handleiding bij nodig hebt.

  Denk er wel aan dat bij eenvoudige programma's de video als 1 file aanleverd anders krijg je Titels ipv chapters, een titel is meestal alleen te starten van het hoofdmenu terwijl een chapter met de knop "next" op je standalone player te bereiken is (chapters zijn natuurlijk ook via het menu te bereiken)

  TMPEG DVD author werkt weer beter als nero, maar de menu's zijn wat sober en je moet je er meer in verdiepen, maar kan weer meer als Nero Vision
 • probeer ze eens te converten met winavi, dan kan je ze zelf chapteren, en het converteren duurt maar een half uurtje…:)
 • [quote:aa36b7333c="quintonio"]probeer ze eens te converten met winavi, dan kan je ze zelf chapteren, en het converteren duurt maar een half uurtje…:)[/quote:aa36b7333c]

  Het gaat hier over MPEG-2 files, en over het behouden van kwaliteit.
  2 dingen waar WinAvi al te kort aan schiet.
 • Als je Nero Vision Express gebruikt kun je eenvoudig hoofdstukken maken. Automatisch gaat dat op basis van scene herkenning, dus dat is wellicht niet ideaal. Maar je kan ook handmatig de hoofdstujkken aangeven, en die zelfs nog ihet opstartmenu laten afspelen, als miniatuur in de knoppen.
 • Als je Nero Vision Express gebruikt kun je eenvoudig hoofdstukken maken. Automatisch gaat dat op basis van scene herkenning, dus dat is wellicht niet ideaal. Maar je kan ook handmatig de hoofdstujkken aangeven, en die zelfs nog ihet opstartmenu laten afspelen, als miniatuur in de knoppen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.