Vraag & Antwoord

Videobewerking

Eigen dvd maken met menu's van originele dvd

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ik wil een samenstelling maken van verschillende dvd's op 1 dvd met verzorgde, eigengemaakte menu's en hoofdstukken. Ik heb dat geprobeerd met nerovision express 3 maar ik krijg geen ondertiteling. Heeft iemand ervaring daarmee?
  Dank bij voorbaat
 • Hiervoor moet je ffdshow installeren. Zie http://www.weethet.nl/dutch/video_avi2dvd_nerovision2.php
 • Ik wil geen avi converteren, maar vob-files van verschillende originele dvd's en die wil ik op 1 dvd zetten. Alles lukt maar als ik op preview klik zijn er geen ondertitels…
  Het kan zijn dat als ik het brand op dvd dat die er toch bijzijn maar dat weet ik dus niet…
  ps. Ik heb weinig dvd-rw's (die staan allemaal vol).
 • De ondertitels zitten wel als een soort 'glazen-ruit' voor de film geplakt, maar om die te activeren, moet het IFO file (met de gegevens van weergave, kleur etc.) aanwezig zijn.

  Je geeft zelf al aan dat je gewoon willekeurig wat losse VOB files van dvd's bij elkaar plukt.

  Wat JIJ moet doen, is OF de vob files afzonderlijk opnieuw AUTHOREN (vob naar mpeg en ac3, mpeg, ac3 en srt naar VOB), of opnieuw IFOfiles per VOBfile aanmaken via IFOedit.

  Suc6
 • ik heb authoring gedaan met shrink en de maintitels eruit gehaald. Ik heb gecontroleerd en er is in de iso-image van shrink de ifofiles die dezelfde naam hebben als het desbetreffende vob-file. De image die ik gemaakt heb met shrink heeft ondertiteling. Is het misschien mogelijk om het orignele ifofile te kopiëren in de image die ik heb gemaakt met nervisionexpress? Of moet ik dat "authoren" nog anders doen zoals jij me hebt gezegd compyboy…
 • Dan zul je ben ik bang inderdaad opnieuw gaan moeten authoren.
  De oorspronkelijke IFO kan nu de 'ingekrompen' vob files niet meer herkennen namelijk.. (niet goed tenminste)….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.