Vraag & Antwoord

Videobewerking

hi8 digitaliseren met Studio MovieBox DV

Anoniem
digim
4 antwoorden
 • Graag uw hulp bij het volgende:
  Bij het digitaliseren van hi8 opnames via de S-VHS aansluiting van een Pinnacle Studio MovieBox DV laat het DV-avi bestand een blokvormige storing zien aan de rand van snel bewegende objecten. Blijkbaar kunnen deze snelle bewegingen niet goed gedigitaliseerd worden. Hoe kan ik de kwaliteit van het digitaliseren verbeteren? Overigens kan met de MovieBox ook gedigitaliseerd worden naar MEPG-2, maar hiervoor wordt mijn inziens als tijdelijke tussenstap ook eerst een DV-avi bestand gemaakt.
  Ik ben benieuwd naar uw reacties!
 • Veelal zijn er instellingen die bepalen of er de bekende blok-vorming optreedt. Kun je geen aanpassingen maken dan is het proberen te encoderen naar mpeg-2 inderdaad de moeite waard. Als dit echter niet door de hardware van de MovieBox wordt gedaan, maar na encodering door de hardware van de MovieBox in DV, door software op de pc, dan schiet je er inderdaad niets mee op. Koop dan betere/andere hardware.
 • Betekent dit dat ik beter de USB-2 versie van MovieBox had kunnen kopen? :cry: :cry: Of is verbetering van de encodering door de MovieBox naar dv-avi mogelijk ?
 • Ik heb zelf ook een moviebox dv en nergens last van.
  De usb variant is slechter dan de dv variant, dv-avi is nu eenmaal van een hogere kwaliteit.
  het omzetten naar mpeg schiet idd ook niet op, de video komt in eerste instantie altijd als dv-avi uit de movie box.
  Al nieuwere drivers/software geprobeert?
  Weet je wel zeker dat het in de video zit?, als je de video opent in een editter en beeld voor beeld bekijkt zie je dan nog steeds de fouten?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.