Vraag & Antwoord

Videobewerking

Moviemaker: video import geeft klassen niet geregistreerd

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Zoals in de titel al beschreven. Op een groot aantal studenten pc's geeft moviemaker bij het importeren van video (uit bestand) de melding dat het niet lukt aangezien er klassen niet geregisteerd zijn. Ik heb het idee dat dit onstaan is na installatie van SP2 op Windows XP Pro.
  Op mijn laptop, waar ook SP2 geïnstalleerd staat, treedt dit probleem niet op. Iemand een idee??
 • Het hangt er vanaf wat voor video je probeert te openen.
  het komt er op neer dat er welliswaar een afspeel directshow filter is voor de video maar dat deze niet kan worden benaderd om welke reden dan ook.
  Je krijgt dit soort cryptische meldingen meestal als je een specifieke codec verwijdert door simpelweg de dll of ax weg te gooien ipv netjes te de-installeren.
 • Wat zegt de 'Knowledge Base' van Bill Gates over een oplossing? (If any)
 • Ok, dat zou mogelijk kunnen zijn. Ook een idee hoe dit weer op te lossen is??
 • Er is een hele reeks "oplossingen" mogelijk, maar zoals ik al zei: om wat voor video gaat het?
  Mpeg1-2 of 4.
  Als het mpeg4 is; in avi vorm? of wmv-asf?
  Het eenvoudigste is om te beginnen met achterhalen wat de video is; dat doe je met een proggie als bv G-spot of avi-codec , te vinden met google.
  deze programmaatjes geven alle bestands eigenschappen van nagenoeg iedere video waarbij in dit geval je interresse uitgaat naar de compressie van de video
 • Ik ga dat maandag eens even bekijken. Het zijn simpele filmpkes (dacht MPEG) gemaakt met een digitale fotocamera.
 • Als het mpeg 2 is dan kun je al kijken naar je afspeel programma/codec welke iig voor de mpeg2 geinstalleerd zou moeten zijn.
  Mpeg1 wordt zonder meer door windows afgespeeld maar voor mpeg2 zal er een codec geinstalleerd moeten worden.
  Deze codec verkrijg je op de meest eenvoudige manier door het installeren van dvd-afspeelsoftware, de codec die de rest van het systeem voorziet van mpeg2 functionaliteit wordt dan meegeinstalleerd, vb zijn PowerDVD of Windvd.
  Zou het om mpeg1 gaan dan is er duidelijk iets vernaggelt aan je standaart video-codec assortiment welke in windows zit en zal deze gerepareerd moeten worden.
  Als je standaart windows mpeg1 codec stuk is dan is de oorzaak bijna altijd een zogeheten "codec-pack" welke geinstalleerd is.
  Bij nagenoeg ieder probleem op videogebied wordt meestal als advies gegeven om een codec-pack te installeren maar dat is nou juist meestal niet de oplossing en als het al iets oplost dan krijg je er op een ander vlak weer talloze problemen bij, codec-packs zijn ruk,overbodig en verkloten de afspeel prestatie van video op je systeem.
  Een standaart windows codec omgeving repareren is niet zo eenvoudig als het lijkt, ik ben me er in aan het verdiepen…
 • Ik heb alvast een proggie voor je waarmee je de status van je aanwezige codecs kunt bekijken: klik
  Achter iedere codec zou de status "OK" moeten staan….
 • Hallo rwilligen,
  Heel hartelijk dank voor je meedenken. Ik ga dit maandag direct uitproberen. Ben heel benieuwd, want ik heb zo'n vermoeden dat dit inderdaad wel eens het probleem zou kunnen zijn. Ik neem in ieder geval een cd mee met een DVD speler en ga de test uitvoeren. Wordt dus nog vervolgd.
 • Dat programmaatje geeft inderdaad aan dat een aantal codecs broken zijn. Installatie van Power DVD leverde helaas niets op. Ik ga met deze info maar eens even naar automatisering denk ik. Uiteindelijk moeten zij het dan maar oplossen, alhoewel dit wel heel vervelend voor de studenten is.
  In ieder geval bedankt voor een duw in de goede richting!
 • Mocht je er niet uit komen; als je een lijstje maakt van de codec's die "broken" zijn dan kan ik je wel verder helpen.
  ik heb ondertussen een batch-scriptje gemaakt waarmee alle standaart windows codec's weer te repareren zijn vooropgesteld dat er niet daadwerkelijk files zijn weggegooid.
  het scriptje is bedoeld voor w2000 en XP, met winME en ouder kun je mogelijk een foutmelding krijgen ,weet niet zeker, kwaad kan het iig niet.
  Scriptje vind je hier
 • Ik zit woensdag weer in zo'n lokaal waar dit probleem aanwezig is. Zal dan het script eens proberen. Zal wel lachen zijn als het hiermee op te lossen valt…. nogmaals bedankt!
 • Ik ben eindelijk in de gelegenheid geweest om het eens uit te proberen. Door het script worden inderdaad alle codecs hersteld. Sommige pc's werken hierna weer goed. Anderen geven nog problemen. Ik ben in ieder geval geholpen waarvoor mijn hartelijke dank. :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.