Vraag & Antwoord

Videobewerking

divx

Anoniem
Leoncino
7 antwoorden
 • Ik heb een speelfilm opgenomen met een pinnacle tv kaart. Tot nu toe brandde ik dat dan in een keer op dvd. Nu heb ik begrepen dat je met divx kunt branden en comprimeren op een CD. Dat is dan goedkoper lijkt mij. Is dit inderdaad zo en zo ja, welke programma's heb ik dan nodig?
 • [quote:34533d4802="jbiggie"]Ik heb een speelfilm opgenomen met een pinnacle tv kaart. Tot nu toe brandde ik dat dan in een keer op dvd. Nu heb ik begrepen dat je met divx kunt branden en comprimeren op een CD. Dat is dan goedkoper lijkt mij. Is dit inderdaad zo en zo ja, welke programma's heb ik dan nodig?[/quote:34533d4802]Ja, dat kan, alleen kun je 'm dan niet meer in een standaard DVD speler bekijken. Als het materiaal alleen op de PC wil bekijken is dat geen probleem.

  Omzetten naar DIVX (of XVID) kan op verschillende manieren, alleen loont het de moeite om je daar een beetje in te gaan verdiepen. Goede startpunten zijn:

  http://www.sectie.be/
  http://www.doom9.org/
  http://www.videohelp.com/

  Daar vind je verschillende guides over allerhande coversies.

  Als freeware oplossing wordt vaak Auto Gordian Knot genoemd, maar die installeerd sinds kort adware, die je overigens zonder al teveel problemen kunt verwijderen. Ik ben onlangs over DVX gestruikeld wat er ook overzichtelijk uit ziet: http://www.planetdvb.net/dvx/index.htm
 • Dr.DivX van de makers van DivX moet je eens proberen.
 • nop
 • Met Diko kan je heel wat doen kwa conversie
  http://www.vmesquita.com/en/diko.htm
 • Bedankt voor jullie reacties, ik heb toch nog wat vragen:

  Als ik AGK gebruik worden er een flink aantal files aangemaakt en een nieuwe directory met een aantal files, welke moet ik nu branden?

  Als ik PIKO gebruik meen ik te zien dat ik AVI files moet gebruiken, de film is echter een mpeg file. Hoe los ik dit op?
 • [quote:37f8b2eca1="jbiggie"]Als ik AGK gebruik worden er een flink aantal files aangemaakt en een nieuwe directory met een aantal files, welke moet ik nu branden?[/quote:37f8b2eca1]Dat klopt. Er wordt ergens in een submap - volgens mij de doelmap die je opgeeft in AGK - de resulterende AVI gebouwd. Die moet je hebben; de rest kun je weggooien.

  Heb je trouwens wel de spyware die AGK installeerd weggegooid?: http://forum.doom9.org/showthread.php?&threadid=87056&perpage=20&pagenumber=1

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.