Vraag & Antwoord

Videobewerking

Verlies beeldkwaliteit

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Probeer oude video's (VHS) op dvd over te zetten met Pinnacle TV card. Ik heb de video op TV-kaart aangesloten met composite kabel. Dat werkt allemaal alleen gaat is beeldkwaliteit van de video's aanzienlijk slechter dan wanneer ik ze op de TV afspeel. Op klein schermpje krijg ik scherp beeld maar als ik hele beeldscherm gebruik worden beelden erg wazig. Is daar iets aan te doen door instellingen te wijzigen. Ik gebruik het neegeleverde PCTV Vision.
 • De reden kan misschien zijn dat je opneemt in een formaat zoals bekend van vcd. Dit ligt kwalitatief onder de kwaliteit van een normale tv-weergave. Kies in dat geval een hogere kwaliteits-instelling zoals svcd of dvd.
 • Gebruik andere software voor opslaan van video
  http://www.iulabs.com/
  http://www.digitalfaq.com/capture/nonatiavi/nonatiavi.htm
  Met deze Codec Huffyuv
  http://neuron2.net/www.math.berkeley.edu/benrg/huffyuv.html
  http://www.afterdawn.com/software/video_software/codecs_and_filters/huffyuv.cfm
  Bewerk vervolgens de opgeslagen video voor Dvd opslag
  http://www.videohelp.com/forum/viewtopic.php?t=255111
  http://www.xs4all.nl/~ronh/dv/naar-dvd.htm
  Beeldkwaliteit is dan ook goed te noemen met deze werkwijze
  Vergeet dit forum niet
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=102459
 • Verlies beeldkwaliteit doet zich al voor bij afspelen van video via de PC. Ik heb video nog niet opgenomen op een cd of dvd. Kan het dan zijn dat bij opname via svideo de kwaliteit bij het afspelen vanaf de cd-rom nog weer beter is?
 • Nou, ik heb hier ook zo'n kaart en mijn ervaring met een video importeren vanaf een videorecorder is de volgende:

  Je moet altijd voor de dvd standaard kiezen als je met een Pinnacle kaart een video importeert. Dus opnameresolutie 720X576 bij 6 Mbps. Vervolgens neem je de video op, inderdaad ziet het er op een klein schermpje allemaal redelijk uit. Als je vervolgens de opname op het grote scherm bekijkt is de kwaliteit inderdaad maar matig.

  Maak vervolgens met een programma als NeoDVD (andere programma's zullen het ook kunnen, maar ik gebruik altijd deze) dvd compliant bestanden van je file (dus VOB's, IFO's en BUP's) en brand die eerst op een RW-tje. Bekijk je opname op de tv en je zult zien dat de kwaliteit aanzienlijk verbeterd is. Dit komt omdat een tv in een lagere resolutie werkt als een computermonitor, en daardoor zie je niet alles meer, maar in dit geval komt het wel goed uit!

  Groetjes van Jan Willem :P
 • Dat wilde ik ook zo ongeveer zeggen.
  Let op de opgenomen en mogelijke resolutie.
 • Ik denk inderdaad dat je op het beeld van je PC een soort Preview versie te zien krijgt na de montage.
  Wanneer je naar DVD brand is de kwaliteit beter omdat de film zich dan gerenderd heeft en weer de originele kwaliteit heeft.

  Gr. Theo
 • volgens mij klopt dat niet, van die preview mode.
  ik weet niet over welke software het hier gaat, maar om te weten of je inkomend beeld goed is moet je gewoon de view op 1:1 zetten. kan krijg je uiteraard een klein venster, maar dat maakt niet uit. dit komt doordat, zoals reeds gezegd is, je tv resolutie kleiner is.
  als je deze view opblaast is de kans groot dat het beeld niet mooier wordt. dit is echter logisch en wil niet zeggen dat de video op dvd niet mooi wordt.

  kortom, als de inkomende video er onvergroot goed uit ziet, moet deze op dvd ook goed worden (met de juiste bitrate natuurlijk).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.