Vraag & Antwoord

Videobewerking

Videobestanden importeren

Anoniem
rwilligen
15 antwoorden
 • Hallo medeforummers,

  Ik heb een vraag over het aansluiten van een redelijk oude camcorder op mijn pc.

  De camcorder beschikt over een "geel" aansluitingskabeltje (s-video toch?) en een zwarte, voor het geluid.

  De pc heeft de volgende hardware:
  MSI K8N Neo PE
  Geforce 6600GT

  Mijn vraag is nu: is het mogelijk de filmbestanden die op de band van de camcorder staan te importeren naar de pc met de huidige camcorder?

  Op het moederbord zit een S/PDIF aansluiting, maar ik weet niet wat dit precies voor een aansluiting is…het is in elk geval een gele ingang, waar ik de s-video plug van de camcorder in kan pluggen. [img:e73a1e2301]http://www.tomshardware.com/motherboard/20040420/images/nf3_250-connectors.jpg[/img:e73a1e2301]

  Als ik met deze ingang de videobestanden zou kunnen importeren, hoe zou ik dan het geluid kunnen importeren?

  Alvast bedankt voor de reacties,

  Aljosja
 • Ik heb even vlot gekeken, maar wat ik vond is dat je videokaart alleen een TV-out functie heeft… weet het alleen niet zeker, staat ongetwijfeld in je boekje… tv-in (evt. extern) is wel nodig als je wilt opnemen..

  En ik weet niet wat voor geluidoutput op je camera zit… 1 kabel? 3,5 of 6,3 mm? 6,3mm kun je met een omzetstukje naar 3,5mm doen en dan gewoon in de ingang van je geluidskaart en Microfoon als geluidsinvoer kiezen…
 • Oke, dan zal ik dus eerst een tv-kaart moeten kopen om videobestanden te importeren. In elk geval wel bedankt voor de tip over het geluid, weet ik dat ook weer :) .

  Nog tips over een specifieke tv-kaart? Ik houd wel van goede beeld-kwaliteit!

  Weet je trouwens waar de S/PDIF voor dient?
 • Ik heb zelf geen ervaring met tv-in kaarten (gebruik zelf alleen DV).

  Dus daar zullen gebruikers van dergelijke kaarten meer over weten te vertellen denk ik. Ik weet wel dat Pinnacle het pakket "Studio AV/DV" heeft, voor zowel analoge als digitale video, hier zit ook Studio 9 bij zodat je ook direct je videomateriaal kan bewerken enz.


  Van S/PDIF had ik nog nooit gehoord, maar via google:
  http://www.webopedia.com/TERM/S/S_PDIF.html
 • De spdif is een audio uitgang waarover ac3 geluid van dvd's getransporteerd kan worden naar bv een audio installatie.
  Het is dus niet de bedoeling dat je daar een video bron op aansluit.

  Het gele kabeltje welke bij je video camera geleverd is heet composiet.
  De stekker eraan noem je een tulp plug.

  Svideo is een stekker die erg lijkt op een ps/2 muis stekkertje, rond met 4 pennetjes/gaatjes.

  Svideo geeft een wat betere kwaliteit maar vind je zelden op normal8 cameras, op HI8 cameras zit het wel vaak evenals op dv cameras.

  Tv kaarten hebben over het algemeen wel een Svideo aansluiting en een composiet aansluiting of een verloopje bijgeleverd om van de Svideo aansluiting een composiet te maken.


  Overigens: dieplinken vanaf Tomshardware werkt niet; jij ziet wel een afbeelding omdat die in je cache staat, wij(de lezers) zien niets behalve een text "toms hardware"
 • Oke, bedankt :) ! Ik denk dat ik dan voor de pinnacle ga. Ik hoop dat deze ook een tv-tuner erop heeft, dan sla ik gelijk twee vliegen in een klap, maar hier zal ik wel even voor kijken. Begrijp ik goed dat daar pinnacle studio 9 bijzit, da's namelijk echt een mooi programma!

  Overigens, ik wil wel echt goede kwaliteit beeld hebben, dus dan is de Pinnacle nog steeds een goede optie?

  Bedankt,

  Aljosja
 • Pinnacle Studio AV/DV v9:

  http://www.pinnaclesys.com/ProductPage_n.asp?Product_ID=2050&Langue_ID=6
 • Pinnacle , als de meeste merken, maakt meerdere producten.
  een tv kaart is bedoelt om tv te kijken op d pc en heeft bijna altijd ook een video-in welke kan worden gebruikt voor video opnames.
  Of de kwaliteit daarvan voldoende is kan ik niet zeggen, dat is een persoonlijke smaak kwestie.
  ik vind tv kaarten niet slecht en zeker het aanzien waard maar het is niet te vergelijken met het resultaat van bv de hierboven aanbevolen studio dv/av9.
  Deze heeft echter geen tv mogelijkheden, het is een puur video capture en bewerkings pakket.

  Bij tv kaarten zit soms wel enige software bijgeleverd voor video bewerking maar daar moet je geen hoge verwachtingen van hebben, het prijsniveau van een tv kaart is daar nu eenmaal te laag voor om een pakket als de studio9 software "gratis" bij te leveren.
 • oke, dan ga ik voor de Pinnacle Studio AV/DV 9!
 • Je beslist wel erg makkelijk…
  Geld genoeg?

  Nou ja, ok.


  Overweeg nog even het volgende: de av/dv is een pci kaart met firewire en video in/uitgangen.
  De audio loopt dan dus via de audio kaart en het is in het verleden gebleken dat dit niet altijd even goed werkt.
  Ik heb van de av/dv niet van dergelijke problemen gehoord maar voorkomen is beter dan genezen.
  Een tweede overweging: de av/dv is een pci kaart en op dit moment staat in de pc wereld het pci slot op het punt te gaan verdwijnen en plaats te maken voor pci express.
  Een DV interface is wat dat betreft langer houdbaar.
  De pinnacle moviebo-DV9 ( klik ) zal via dv aan de pc moeten worden aangesloten maar als het meezit heb je dat al, zo niet zal je nog aanvullend een dv kaartje moeten kopen, deze zijn er vanaf 15 euro.

  Je bent zo uiteindelijk wel wat meer geld kwijt maar hebt dan een oplossing die beter doordacht is en waarschijnlijk ook in de verdere toekomst bruikbaar blijft.

  Prijzen: http://www.tweakers.net/pricewatch/cat/66
 • Zijn er nu al PEG kaarten dan? Ik moet voorlopig nog wel even voort met dit moederbord, dus ik zal dan voor PCI moeten kiezen :( .

  Ik heb firewire, dus ik zou in principe ook in plaats van de AV/DV Studio de MovieBox kunnen aanschaffen, en deze heeft dus het voordeel dat deze zowel Analoog/Digitaal beeld als geluid kan importeren, of begrijp ik dat niet goed.

  Het budget is niet echt een probleem, aangezien mijn ouders het betalen, dus dat maakt niet zoveel uit, als het maar goede kwaliteit levert!
 • [quote:90094d5578="Aljosja"]Zijn er nu al PEG kaarten dan? Ik moet voorlopig nog wel even voort met dit moederbord, dus ik zal dan voor PCI moeten kiezen :( .

  Ik heb firewire, dus ik zou in principe ook in plaats van de AV/DV Studio de MovieBox kunnen aanschaffen, en deze heeft dus het voordeel dat deze zowel Analoog/Digitaal beeld als geluid kan importeren, of begrijp ik dat niet goed.

  Het budget is niet echt een probleem, aangezien mijn ouders het betalen, dus dat maakt niet zoveel uit, als het maar goede kwaliteit levert![/quote:90094d5578]
  PEG = PCI Express Graphics… Het woord wat jij bedoelt is gewoon PCI-e in dit geval :wink:
 • oke, weer wat geleerd :)
 • Oja, en er zijn nu inderdaad al PCI-e uitbereidingen, ook netwerkkaarten druppelen al binnen
 • maar heb je dan ook mobo's die in plaats van gewone PCI-sloten PCI-Express-sloten hebben?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.