Vraag & Antwoord

Videobewerking

digitale tv > pc

Anoniem
rwilligen
5 antwoorden
 • Ik heb sinds kort digitale tv, superkwaliteit, maar ik vroeg me af of ik het op me pc kan aansluiten om te rippen :) het is digitale tv van casema met een samsung receiver hij heeft een dubbele output, 1 voor me tv (scart + coax-loop) en 1 voor me vcr (alleen scart). verder heb ik in me pc een ouwe tv kaart van hauppage (weet niet welke) met een coax, s-video en composiet poort. (ik denk alle drie inputs maar ik weet het niet zeker). me nvidia gforce heeft alleen een tv-out.

  de vraag is dus: is het mogelijk de digitale tv-receiver via de scart output op me tvkaart aan te sluiten?
 • Ik heb geen idee, maar ik zou niet weten waarom het niet zou kunnen… neem de proef op de som zou ik zeggen? :D Dan zie je wel of je beeld krijgt of niet, veel kun je niet stuk maken lijkt mij. Gebruik wel bij voorkeur S-video als dat mogelijk is ivm het bewaren van de hoge kwaliteit. ([b:81c9db4288]SCART ==> S-video + geluidsaansluiting[/b:81c9db4288] en genoeg meters kabel ertussen) zijn voor heel nette prijzen bij bijv. MediaMarkt aan te schaffen.
 • [quote:5d957b3a87="aLx"]Ik heb sinds kort digitale tv, superkwaliteit, maar ik vroeg me af of ik het op me pc kan aansluiten om te rippen :) het is digitale tv van casema met een samsung receiver hij heeft een dubbele output, 1 voor me tv (scart + coax-loop) en 1 voor me vcr (alleen scart). verder heb ik in me pc een ouwe tv kaart van hauppage (weet niet welke) met een coax, s-video en composiet poort. (ik denk alle drie inputs maar ik weet het niet zeker). me nvidia gforce heeft alleen een tv-out.

  de vraag is dus: is het mogelijk de digitale tv-receiver via de scart output op me tvkaart aan te sluiten?[/quote:5d957b3a87]


  Heb hier een digitale ontvanger (sat) door verbonden naar een TVkaart in mijn PC. Dit via svideo , —composite gaf iets slechter beeld en moest daarbij steeds de kleuren bijstellen. Beeld kwaliteit is via svideo perfekt , nou ja digi is toch ietsje beter :)
 • ok ik ga het gewoon met een kabeltje proberen, maar als het allemaal aangesloten is, welke software heb ik dan nodig op me pc?
 • [quote:ecb909965b="aLx"]ok ik ga het gewoon met een kabeltje proberen, maar als het allemaal aangesloten is, welke software heb ik dan nodig op me pc?[/quote:ecb909965b]

  Probeer het met de software behorend bij de tv-kaart.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.