Vraag & Antwoord

Videobewerking

Hollywood en Premiere Pro

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik heb met succes Hollywood FX 4.6.7 geimplementeerd als Plugin in Premiere Pro 1.5. Via Video Transitions > Pinnacle > Hollywood FX 4.6 kan ik een effect toevoegen aan de tijdlijn. Het vreemde is alleen dat welk effect ik ook kies (gevolgd door OK) ik altijd dezelfde overgang krijg te zien, namelijk Fly Off. Het effect is dus wel te zien in het venstertje in Hollywood zelf maar wordt vervolgens niet overgenomen in Premiere. Weet iemand wat de oorzaak is?
 • Hm, geen antwoorden Ik heb zelf zitten bedenken: zou het zo kunnnen zijn dat deze versie wellicht alleen maar met oudere Premiere versies werkt? B.v. 6.5 of 6.0? Is er een speciale versie voor Premiere Pro 1.5?
 • Will Hollywood FX work with Avid Express or Premiere Pro?

  Answer
  Hollywood FX 5 or newer will only work with Pinnacle Liquid series or Pinnacle Studio. Hollywood FX version 4.6.7 was the last version to work with Avid AVX products and Adobe Premiere 6.x.


  Ik denk dat het feest met premiere 6(mischien ook nog 6.5?) is geeindigd; pinnacle maakt nu software die concureerd met premiere(liquid), het lijkt mij dat ze dus niet meer de concurentie helpen, hetzelfde geld overigens voor wel meer pinnacle producten die voorheen in premiere werkte (bv de DC30), de ondersteuning daarvan is simpelweg gestopt, iets wat een hoop mensen pinnacle niet in dank hebben afgenomen….
 • Overigens: hoe heb je hfx in premiere geintegreerd?
  Heb je de hfx-host-plugin-installer gebruikt?
  Heb je al in de map host-plugins van hfx zelf gekeken of deze plugin niet nieuwer is?
 • Dit is wat ik heb gedaan:

  Installeer 'hfx46cc.exe'

  Premiere Pro moet afgesloten zijn!!!
  Ga naar de map waar hfx geinstalleerd is, gebruikelijk:
  C:\Program Files\Pinnacle\Hollywood FX 4.6\Host Plugins

  Hierin zijn drie mappen waarin "Premiere" voorkomt. Kopieer uit alle drie de mappen de bestanden (*.prm) naar de plugin map waar Premiere geinstalleerd is, bv: C:\Program Files\Adobe\Premiere Pro\Plug-ins

  Start Adobe Premiere.

  In de video-transitions zie je nu ook "pinnacle" staan. Schuif deze daar naar de plek waar je de overgang wilt hebben. Klik er vervolgens 1 keer op zodat bovenin het schermpje van de transitioneigenschappen in beeld komt. Hier staat een button "custom". Klik deze: nu moet je de transition alleen nog kiezen in het programmaatje dat vanzelf opent.

  Slechts 1 overgang werkt, de rest om een of andere reden niet. Als ik een andere overgang zie, laat hij die wel als voorbeeld zien in Hollywood maar in Premiere wordt telkens maar weer die ene overgang getoond.
 • Ik denk dat je het wel goed hebt gedaan en dat je er dus wel vanuit kunt gaan dat hfx niet werkt icm premierePro….
 • Ik heb het toch voor elkaar gekregen! Hollywood FX 4.6.7 werkt wel degelijk met Premiere Pro. Het enige dat je niet moet proberen is een overgang die je hebt ingevoegd later proberen te wijzigen want dat doet het ding niet. Dat probeerde ik dus en daarom bleef ik telkens de oude overgang houden. Je moet dus gewoon de "pinnacle" overgang naar je tijdlijn slepen, op Custom drukken om de overgang te kiezen en daarna op OK drukken. Dan werkt de gekozen overgang wel. Wil je op die plaats een andere overgang, dan moet je de "oude" wissen en een nieuwe erin zetten waarbij je de gewenste overgang kiest. Erg leuk progje trouwens.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.