Vraag & Antwoord

Videobewerking

video(band) naar pc

Anoniem
kid jansen
12 antwoorden
 • Ik wil graag een videoband naar mijn pc overzetten en dan er een dvd van maken.
  Ik heb dit al eens geprobeerd met een PCTV kaart van pinnacle, maar dan lopen beeld en geluid niet gelijk. (naarmate het ovetzetten vordert word het verschil steeds groter)

  Heeft iemand een oplossing voor dit probleem?

  mvg ron
 • Met wat voor programma's neem je op?
 • gewoon video afspelen, kanaal zoeken met pctv, en dus ook opnemen met pctv…..( dus op dezelfde manier als een tv programma opnemen)

  Verder gebruik ik geen ander programma.
 • Gebruik VirtualDub Sync
 • Voor een goede opname is het vereist dat je een snelle computer hebt. Ik heb zelf de PCTV Pro van Pinnacle en die werkte niet goed op een Pentium III met 256 MB Ram. Daarna geüpgrade naar een AMD XP 2000 met 512 Ram en ging het wel. Let er ook op dat er tijdens de opname geen andere programma's op de achtergrond draaien, want dat haalt systeembronnen weg en gaat dus ook ten koste van de snelheid.

  Tevens heb ik er ook voor gezord dat de film niet wordt weggeschreven op de Windows schijf, speciaal voor diverse video opnamen een tweede schijf toegevoegd en werkt het uitest soepel. Windows zoekt namelijk de hele tijd toegang tot de diverse bestanden en dat gaat ten koste van de snelheid.

  Je ziet het, ik doe het nu altijd zo en nu werkt het prima. Natuurlijk hangt het ook wel een (klein) beetje af van de rest van je systeem, wat voor 'n systeem is het precies? Groetjes van Jan Willem.
 • XP Pro
  2.8 GHz
  512Mb
  NVidea Geforce FX 5200
  PCTV rave pinnacle
 • Het klinkt maf, maar heb je al 'ns gezocht op spyware? Die processen kunnen heel wat processorkracht meenemen zodat er te weinig overblijft voor de rest! Je configuratie is in ieder geval snel genoeg, daar gaat het niet aan liggen!
 • het beste resultaat heb ik met VIRTUALVCR (freeware) met de PICVIDEO MJPEG codec op 19.
  Voor omzetting naar XVID gebruik ik VIRTUALDUB en voor DVD kwaliteit gebruik ik TMPGENC. (Tot nu toe het beste van wat ik allemaal heb geprobeerd)

  Niet zo bekend maar wel goed is K!TV (www.kastortv.com) Eveneens gratis.
 • ok…ga ik is ff uittesten….thx
 • Computer is snel zat. De mijne is beperkter en met Premiere heb ik hiermee geen enkel probleem. Maar als het probleem zich blijft voordoen, is het nog altijd mogelijk om in een Video bewerkingsprogramma alsnog beeld en geluid te synchroniseren. In Premiere kan dat maar wellicht ook in VirtualDub (is meen ik gratis). Succes.
 • Ik ben in het bezit van een pc met 12oo duron chip en 512 mb ddr kan dat met tv en opnemen enzoof moet het systeem sneller zijn. Nu hapert het beeld(XP pro)
 • [quote:c2c6a2ffcf="alter_bridge"]Ik wil graag een videoband naar mijn pc overzetten en dan er een dvd van maken.
  Ik heb dit al eens geprobeerd met een PCTV kaart van pinnacle, maar dan lopen beeld en geluid niet gelijk. (naarmate het ovetzetten vordert word het verschil steeds groter)

  Heeft iemand een oplossing voor dit probleem?

  mvg ron[/quote:c2c6a2ffcf]

  [quote:c2c6a2ffcf="boshond"]Computer is snel zat. De mijne is beperkter en met Premiere heb ik hiermee geen enkel probleem. Maar als het probleem zich blijft voordoen, is het nog altijd mogelijk om in een Video bewerkingsprogramma alsnog beeld en geluid te synchroniseren. In Premiere kan dat maar wellicht ook in VirtualDub (is meen ik gratis). Succes.[/quote:c2c6a2ffcf]


  ik weet niet of dat gaat lukken met premiere of virtualdub, zoals de TS namelijk zegt wordt het verschil steeds groter. Dat betekent dus dat of het beeld of het geluid niet op de juiste snelheid loopt.

  ik neem aan dat je een videorecorder op die kaart hebt aangesloten, waarschijnlijk gewoon met dat rca tulpje op die kaart en geluid op de line-in van je geluidskaart, het zou kunnen dat die niet mooi synchroon lopen.
  Die 3,5mm jack op die kaart is alleen output toch?

  Mijn advies daarom is om te kijken wat er afwijkt ten opzichte van de videoband: het geluid of het beeld. Ik hoop voor je dat het het geluid is, dat is namelijk makkelijker te veranderen.
  Hetgeen wat afwijkt moet je dan de snelheid van aanpassen en dan beeld en geluid synchroniseren en weer samenvoegen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.