Vraag & Antwoord

Videobewerking

HELP! VHS naar PC met Pinnacle Studio AV/DV 9 werkt niet

Anoniem
rwilligen
6 antwoorden
 • Sinds een tijdje gebruik ik Pinnacle Studio AV/DV 9 om analoge beelden om te zetten naar digitale beelden. Vanaf de camcorder lukt dat prima. Maar vanaf VHS niet, Het geluid is aangeloten op de geluidskaart en het beeld op de Pinnacle kaart. Ik heb verschillende kabels geprobeert en 2 verschillende videorecorders. Bij de ene krijg ik wel geluid geen beeld en bij de andere krijg ik helemaal niks. Ik heb geprobeert het via Pinnalce op te lossen, maar dat ik niet gelukt. Mijn pc draait op XP met SP2 en ik heb alle updates van studio9. Kan iemand mij verder helpen?
 • Je sluit de vcr dus aan via een video-kabel: welke/wat voor?
  wellicht gebruik je een conversie blokje in je vcr van scart naar S-video?
  Svideo werkt allen met een vcr die het ondersteun en dat zijn er maar erg weinig, probeer het eens via composiet(gele tulp stekker)
 • Ik gebruik achterin de video een scartblokje, waarop inderdaad de gele tulpstekker voor het beeld wordt gebruikt. Ik heb ook nog een scartblokje gebruikt waarvan je de in en de out kon wijzigen, maar ook dat werkte niet. S-video kan inderdaad ook niet.
 • Als je de camcorder aansluit via s-video en de vcr via composiet dan zul je wel de instellingen in je studio software moeten aanpassen.
  Al gekeken in het instellingen venster van studio?
 • Ik sluit de Camcorder ook aan met tulpstekkers. Daar zit ook geen S-video op. Beide apparaten worden dus op de zelfde manier aangesloten.
 • VHS –> met scartkabel via 3 tulpstekkers –> Moviebox
  Moviebox –> met IE kabel naar poort –> PC

  In pinnacle:
  - Opnemen –> Instellingen: Videobron: Moviebox av/dv.
  Klik op OK

  Moviebox moet nu de lampjes boven ingang van de kabels aanpassen. Het lampje boven de AV-tulpstekker moet nu branden. Het lampje bij de uitgang moet branden boven de IE kabel. Brand het lampje niet boven de AV-tulpstekker dan kun je via select op de moviebox switchen naar de tulpstekker indien nodig.

  In pinnacle:
  - Opnemen –> klikken op "Opname starten". Daarna video aanzetten. Op het moment dat videoband beeld geeft begint de opname in Pinnacle.

  Heb ik gehad: kapotte moviebox. Ik heb vanalles geprobeerd, maar ik kreeg maar geen beelden terug op VHS. Oorzaak was uiteindelijk een defect in de moviebox. Ik heb hem via de leverancier terug laten sturen. Daaruit bleek dat er inderdaad een interne fout was. Kreeg een nieuwe.

  Heb ik ook gehad: er blijkt een slechte serie movieboxen te zijn gemaakt. Aan de onderzijde van de moviebox staat een serienummer. Even bellen met Pinnacle. Als blijkt dat jij een serienummer hebt vanuit de foute serie, kun je hem gratis omruilen (althans ik kon hem gratis omruilen via Paradigit)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.