Vraag & Antwoord

Videobewerking

Opnamen 2 sided mini DVD-RW naar één 1 sided 4.7GB DVD+R

Anoniem
apeka
2 antwoorden
 • Hallo,

  Wie kan mij adviseren?
  Ik heb opnamen gemaakt met een Sony DVD Camcorder op twee kanten van een herschrijfbare double-sided mini DVD-RW. Ik wil deze opnamen overzetten naar een gewone 4.7 GB DVD+R. Het probleem is echter dat ik niet weet hoe ik de bestanden van de twee kanten van de mini DVD "aan elkaar moet plakken". Kant 1 van de mini DVD bevat bestanden met de namen VTS-0x_x.BUP, VTS_0x_x.IFO en VTS_0x_x.VOB. Waarbij x een opeenvolgende nummering van 0 tot 4 is. De bestanden op kant 2 hebben exact dezelfde numerieke volgorde. Als ik deze bestanden dus wil samenvoegen in de map VIDEO_TS van de DVD+R, vraagt Windows logischerwijs of ik de gelijknamige bestanden wil overschrijven. Handmatig de nummervolgorde aanpassen resulteert in een onleesbare DVD.
  Ik heb zowel Nero 6 als CloneDVD geprobeerd, maar ik kan het niet oplossen. Met CloneDVD kan ik wel probleemloos één kant van de mini DVD naar een DVD+R kopiëren, maar om nu elke kant van de mini DVD naar een afzonderlijke, gewone DVD+R te kopiëren vind ik erg inefficiënt, omdat de opslagcapaciteit van de DVD+R dan voor driekwart ongebruikt blijft.
  Heeft iemand een oplossing? Misschien beschik ik niet over de juiste software hiervoor? In dat geval graag advies over een betaalbaar, eenvoudig te gebruiken programma.
  bvd
 • ik gebruik Tmpgenc dvd author
  gewoon 2 x [b:45e0adb1ae]add dvd video[/b:45e0adb1ae] gebruiken
  en het spul draait naadloos door
  wil je liever kiezen tussen 2 tracks, klik dan op add new track (links)
  je krijgt dan 2 apparte tracks menuutje erbij en ….
  (ik zou wel eerst ff 1 kant van de dvd even copieeren naar je hd
  i.v.m het inlezen van tmpgenc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.