Vraag & Antwoord

Videobewerking

studio dc 10 plus

Anoniem
dave yzf
2 antwoorden
 • hallo ik heb een oude pinnacle studio dc 10 plus gekocht,met orginele software versie 1.05 nou het volgende ik heb zelf xp op mijn computer en nu krijg ik de kaart niet geinstalleerd.
  weet iemand voor mij een oplossing??????
  b.v.d. dave
 • De oude drivers/software ondersteund alleen tot win 98se en mogelijk ook nog ME, voor winXP/2000 zul je nieuwere software aan moeten schaffen, je krijgt dan ook de nieuwere driver.
  Versie 9 die er nu is doet het zeker, je kunt echter vanaf versie 7 gebruiken(maar dat raad ik niet aan).
  De studio software begint eigenlijk pas sinds enige maanden (versie 9.3 en hoger) een beetje stabiel te werken.
  Aanvullend krijg je met versie 9 er ook een aantal functies bij die je met versie 1.x niet hebt zoals het maken van dvd's.
  De oude versie 1.x is echt bedoelt om video's te importeren en na het bewerken weer terug te zetten naar een videorecorder en dat gaat werkelijk uitstekend en ook met een behoorlijk hoge kwaliteit.

  Er is geen nieuwe (gratis) driver, je zult echt je knip moeten trekken.

  Mocht je overwegen om een dualboot aan te maken met een win98se partitie; er is nog een update naar versie 1.06 op de pinnacle site verkrijgbaar die absoluut is aan te raden en waarmee het pakket meestal probleemloos,stabiel en goed gaat werken.
  Evengoed is de overstap naar de nieuwere software met winXP aan te raden; onder win98 zit je met fat32 bestandssysteem en de daaraan maximale grootte van bestanden van 4 GB, erg onhandig alhoewel je er niet veel last van hebt zolang je de studio software blijft gebruiken,studio 1.06 deelt de bestanden automatisch op in kleinere delen en weet deze ook weer automatisch te compileren tot 1 groot virtueel bestand.

  Bij studio hoort ook de pinnacle PPE (Pci Performance Enhancer) en het is op een P3 systeem en ouder icm winME of ouder ook aan te raden om deze ppe te gebruiken, bij winXP icm een modern P4 systeem zou je het achterwege kunnen laten.

  Overigens: een dc10 installeren moet volgens de methode zoals die in de handleiding staat (!)
  kaart erin, opstarten, apparaat beheer herkent een nieuw device en gaat een een driver voor zoeken, klik op "handmatig" en wijs de map met de studiosoftware aan( dus de root van de cd), de driver+software zal zich dan installeren, dan rebooten.
  Pas als de kaart werkt met de cd software gooi je de update er over heen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.