Vraag & Antwoord

Videobewerking

DVD -> xvid => geen geluid; DV -> xvid => wel ge

Anoniem
Darkon
8 antwoorden
 • Ik gebruik wat programmaatjes van http://www.sectie.be/ om DV tape om kunnen te zetten naar DVD… en daarna te rippen naar xvid formaat. Gaat prima, goed geluid, no problemo!
  Maar nu: ik wilde een dvd rippen naar xvid.. en gebruik daar uiteindelijk "auto gordian knot" voor. Daarvoor lijkt alles goed te gaan, maar na agknot is het beeld er wel, ondertiteling ook (mits nodig), maar totaal geen geluid. Mijn mediaplayer zeurt eventjes over problemen met een plugin (eh.. is en blijft xvid, is niks mis mee) en gaat daarna toch spelen, weliswaar zonder geluid. Iemand enig idee?
  Zou het aan de xvid kunnen liggen.. of zie ik iets anders over het hoofd??
 • Als je de dvd ript naar Xvid en niets doet met het geluid dan wordt dat AC3-datgene wat er origineel aan geluid op een koop-film-dvd staat.
  Om de combo Xvid-ac3 af te spelen heb je een xvid en een ac3 codec nodig.
  Een ac3 codec vind je hier: http://fcchandler.home.comcast.net/

  Dat het wel lukt met een dvd die gemaakt is van een dv tape komt omdat deze geen ac3 geluid bevat maar wav of mpeg1/2 geluid.


  Overigens: een dv tape eerst omzetten naar dvd en daarna weer naar xvid is niet echt slim: je comprimeert de video 2x en daar wordt de kwaliteit toch niet echt beter van…
  Je kunt rechtstreeks van dv naar xvid: spaart kwaliteit en tijd.
 • Je kunt in Agknot aangeven welk AC3 geluidsspoor gevolgd moet worden en dat heb ik ook aangegeven…. wordt dat dan niet meteen eringecodeerd?
  In ieder geval bedankt voor de link!

  Hoe kan ik van DV naar xvid omzetten in 1 keer? Dat zal inderdaad tijd schelen.. maar ook diskruimte? Is er ergens een tool of manual waar instaat hoe of wat?
 • Met de nieuwste (beta) Virtualdub 1.6x kun je dat, de oudere versie 1.5 heeft nog geen dv codec ingebouwd.

  Open de dv-avi, stel onder video/compression de Xvid codec in, kies audio/full processing mode, kies onder audio/compression de audio compressie (bv MP3), kies file/save avi.

  Wel natuurlijk benodigd: de Xvid codec en een MP3 codec (bv LAME)

  Het omzetten van de dv-avi geluidstroom naar AC3 is miz zinloos, mp3 comprimeert evengoed(of beter) en een dv-avi heeft maar 2 kanaals stereo geluid dus 5.1 zit er toch niet in.
  Dan kun je dus net zo goed mp3 gebruiken, als je een kwaliteits freak bent op 256 KBs ofzo.
 • Ik heb software die de film van de DV tape leest en meteen wegschrijft naar dvd formaat ….
  Ik neem aan dat je het niet over DIE avi had….?

  Agknot gebruikt volgens mij ook virtual dub om het over te zetten naar xvid, maar dat was wel een oudere versie dan de 1.6x.
  Moet er toch maar weer eens induiken…. in ieder geval bedankt voor de info! :)
 • Als je een stukje omhoog wilt in kwaliteit wat betreft je dv opnames naar Xvid dan zul je de dv-tapes eerst naar de pc moeten capturen, je krijgt dan een dv-avi.
  Het voordeel hiervan is dat er bij het overzetten van camcorder naar pc geen verlies is en je kunt aan deze dv-avi ook plakken en knippen zonder verlies en op de frame nauwkeurig.
  Vervolgens kun je mbv virtualdub de dv-avi omzetten naar xvid/mp3.


  Je voorgaande opmerking: als je een koop-dvd ript naar xvid met ac3 geluidsspoor dan krijg je dus idd een xvid met ac3 geluid.
  voor het afspelen van zo'n xvid met ac3 geluid heb je dus wel een ac3 codec nodig.
  Het omzet programma heeft de codec niet nodig want deze ript gewoon het hele ac3 spoor ongewijzigd uit de dvd en zet deze in de xvid-avi.
 • Geweldig, bedankt voor de info! :D

  Rest mij nog een kleine vraag: wat is goeie software om de dv op de pc te zetten? Ik heb Ulead software, maar de kwaliteit is redelijk slecht. (is van die dv capture software die vaak met een dvd brander bijvoorbeeld meekomt… heb versie 5 en 7, maar beide geven een slecht resultaat en er valt weinig tot niets aan in te stellen).
 • Voor dv-capture doet ,in principe, de software er niet toe.
  Maar dan moet de tape wel in dv-avi gecaptured worden, dat is nl exact hetzelfde als er op de tape staat.
  Zodra het programma uitvoerd/opslaat in een ander formaat is er sprake van omzetting en gaat er kwaliteit verloren.
  Dv-avi capture is prima te doen met Windows Moviemaker maar dan moet je in de wizzard wel kiezen voor "digitaal apparaat indeling(DV-AVI)",
  alleen dan krijg je dus dv-avi op je pc.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.