Vraag & Antwoord

Videobewerking

Overzetten film

Anoniem
p-paul
15 antwoorden
 • Goededag,

  Ik ben niet goed bekend met het overzetten van films van een camcorder, en ik heb hier enkele vragen over. Ik heb gezocht op internet, maar ik kan nergens een duidelijk antwoord vinden. Okay, het zit zo: ik heb een Sony DCR HC20, en ik wil de films hiervan op de computer overzetten. Ik was in de veronderstelling dat dat makkelijk en geen probleem was, maar dat lijkt niet het geval te zijn. In de handleiding staat er zelfs niets over in!

  Goed, ik heb de software geïnstalleerd, en ook de drivers staan er op. Ik sluit de camera aan via USB (volgens mij kan FireWare niet; dat is een stuk beter geloof ik maar ik kan die optie niet vinden). De camera wordt vervolgens herkend, maar als ik het Picture Package programma start, is het mij niet duidelijk hoe ik de inhoud van de camera naar de computer kan verplaatsen. Ik hoef niets als effecten; ik wil gewoon de inhoud overzetten. Maar dit lukt niet!! Ik heb het ook met MovieMaker geprobeerd, maar het probleem is steeds dat hij de camera niet goed als bron van beeld en geluid herkend. Ik krijg nergens ook maar één beeldje van de camera op m'n computer.

  Daar komt nog bij dat ik zojuist heb gelezen dat USB aansluitingen eigenlijk enkel werken om lage-kwaliteit films over te zetten. Ik wil eigenlijk de film gewoon overzetten en branden op DVD, op hoge kwaliteit. Is dit wel mogelijk??

  Goed, een hoop tekst maar ik hoop dat er iemand is die me meer duidelijkheid kan verschaffen.

  Groeten,

  Paul
 • misschien kan je dit beter in het forumgedeelte Videobewerking zetten.

  Een modje wil dit topic vast wel verplaatsen. Daar heb je denk meer kans op een antwoord.
 • ** SORRY **

  Dat was inderdaad de bedoeling, maar ik zie nu dat het in de verkeerde staat. Zou iemand dit kunnen verplaatsen?? Bedankt!
 • En dan maar gelijk wat hulp:

  [img:5d7bf0719c]http://home.hccnet.nl/r.vanwilligen/forum/thread/Sonydvaansluiting.jpg[/img:5d7bf0719c]


  Daar zit je dv aansluiting en je zult daar toch mee aan de gang moeten gaan.
  Je hebt een kabel nodig met aan de ene kant een 4 pins dv connector, dat is een vrij klein stekkertje, aan de andere kant zal de pc verbinding moeten en meestal is dat een 6-pins dv connector, die is ongeveer zo groot als een usb stekker..
  Camera eraan, windows moviemaker opstarten, kies dv-avi(digitale apparaatindeling) als opname formaat en go….
 • Niet vergeten de camera aan de stroomadapter aan te sluiten, op batterijen modus zal ie niets naar je pc sturen.
  Misschien ietwat simpele reactie, maar bij beginners wordt dit nogal eens over het hoofd gezien.
 • Oh?
  Een sony "eigenschap" ?
  Mijn jvc doet het prima op de batterij…
 • Mijn canon doet t ook prima op batterij.. al raden ze een adapter tijdens het overzetten naar de pc wel aan.
 • Mijn JVC doet helemaals niet op batterijen via firewire, staat ook in de handleiding.
 • Hartelijk dank voor de reacties! Dus dit moet gebeuren met DV / i-link. Kan zo'n i.link kabel in een fireware aansluiting, is dat hetzelfde? Daarnaast, als ik dat zo overzet, is de kwaliteit gewoon goed en kan ik op DVD gebrand worden, of zal dat tegenvallen?
 • Firewire is hetzelfde als ilink.
  Kwaliteit is afhankelijk van de videocamera. Van het overzetten zal die niet slechter worden. Pas als je gaat comprimeren naar mpeg2 (nodig voor dvd), kan er kwaliteitsverlies optreden.
 • Het gekke vind ik dat ze die Sony camera's leveren met een USB kabel en software waar je in feite niets mee kan. Toen ik de helpdesk daarover belde omdat ik dacht dat ik iets fout deed, kreeg ik als antwoord idd dat ik een firewire kabel moest gebruiken en voor de bewerking/dvd maken bijvoorbeeld Pinnacle.

  Dat heb ik gedaan en werkt overigens perfect. Maar ik vind het raar dat ze iets leveren waarvan ze weten dat je er niks aan hebt…
 • [quote:6f39a89979="Marshunter"]Het gekke vind ik dat ze die Sony camera's leveren met een USB kabel en software waar je in feite niets mee kan. Toen ik de helpdesk daarover belde omdat ik dacht dat ik iets fout deed, kreeg ik als antwoord idd dat ik een firewire kabel moest gebruiken en voor de bewerking/dvd maken bijvoorbeeld Pinnacle.

  Dat heb ik gedaan en werkt overigens perfect. Maar ik vind het raar dat ze iets leveren waarvan ze weten dat je er niks aan hebt…[/quote:6f39a89979]

  Video camera's met een foto functie (vaak ook video met beperkte resolutie in mpeg) bieden hiermee de mogelijkheid om de foto data per USB verbinding naar een pc over te brengen, handig voor mensen zonder een Sony MemoryStick reader in de pc.
 • Top, hartelijk bedankt voor alle reacties! Ik ben geholpen nu, op zoek naar een firewire kabel dus…

  Ik ben het er helemaal mee eens dat het raar is hoe dit geleverd wordt. Niet alleen zonder zo'n kabel, maar ook zonder duidelijke uitleg over hoe je dan wel video over kunt zetten.
 • Sony heeft een beetje monopolistische neigingen en daarbij zijn ze een beetje verwaant.
  Er is een aanvullende manual voor sony dv cameras waarin wordt uitgelegd hoe je video naar een pc kan overzetten.
  Leuke aan de manual is echter dat deze op een dusdanige wijze is geschreven dat de lezer de gedachte krijgt: aha, ik heb dus een (dure) Ilink kabel nodig en een (dure)Sony VAIO laptop of PC om de video te capturen en anders gaat het niet.

  Dat is natuurlijk bullshit, je hebt een Iee1394 kabel nodig en een pc met Iee1394 interface.

  Firewire=Iee1394 maar dan de naam die Apple als patent heeft
  Ilink =Iee1394 maar dan de naam die Sony als patent heeft
  Iee1394= hetzelfde als firewire en Ilink maar dan de officiele, onpartijdige, niet comerciele norm.
  Het is dus allemaal dezelfde shit.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.