Vraag & Antwoord

Videobewerking

Stuk uit film halen

Anoniem
rwilligen
5 antwoorden
 • Hya guys,
  Ik had vannacht een film (op me pc) voor me ma opgenomen, maar nu ben ik heb vergeten uit te zetten, dus nu heeft ie 6 uur op zitten nemen :lol:
  Is er een simpel programmaatje waarmee ik de laatste 5 uur weg kan halen?
  Thnx alot
 • Dit kan vrij eenvoudig,
  Hoe heb je de film opgenomen? Gewoon als DV (77GB) of als MPG. Denk het laatste.
  MPEG kun je eenvoudig bewerken met TMPGenc.
  Open hiervoor TMPGenc > File > MPEG Tools > Merge & Cut
  De rest wijst zichzelf.
  Succes
 • In principe kan dat natuurlijk met elke video-editor (video editing programma), maar om te kunnen zeggen waarmee het het makkelijkst (lees: beste) gaat, is het nodig om te weten waarin (DivX, Mpeg, DV etc.) je hebt opgenomen. Voor b.v. DV is Window$' MovieMaker goed geschikt (alleen voor Window$XP beschikbaar), voor Mpeg is TMPGEnc MPEG Editor van www.pegasys-inc.com (gratis probeerversie) bijzonder goed.
 • [quote:bff977bbc0="Jaap H"]In principe kan dat natuurlijk met elke video-editor (video editing programma), maar om te kunnen zeggen waarmee het het makkelijkst (lees: beste) gaat, is het nodig om te weten waarin (DivX, Mpeg, DV etc.) je hebt opgenomen. Voor b.v. DV is Window$' MovieMaker goed geschikt (alleen voor Window$XP beschikbaar), voor Mpeg is TMPGEnc MPEG Editor van www.pegasys-inc.com (gratis probeerversie) bijzonder goed.[/quote:bff977bbc0]
  DV zou ik toch liever met VirtualDub bewerken. WMV vind ik nog niet zo'n topprogramma.
 • Opgenomen in DivX

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.