Vraag & Antwoord

Videobewerking

Welke schijf gebruiken?

Anoniem
rwilligen
5 antwoorden
 • Onlangs heb ik een nieuwe schijf in mijn PC gezet. Het gaat op een 160
  gig. SATA schijf, 7200 rpm. en 8 MB cache.
  Op de C: partityie staan Windows XP en al mijn software geinstalleerd,
  op D: staat mijn documenten, en op E: heb ik nog een zee van ruimte over (het zijn dus allemaal partities op deze nieuwe schijf).
  In mijn systeem hangt ook nog een 120 gig, schijf, 5400 rpm. en 1 MB. cache (IDE).

  De nieuwe schijf is natuurlijk het snelst van de 2, maar heeft als
  nadeel dat ook Windows er op staat, plus mijn videobewerkings-software.
  De 120 gig. is langzamer, maar verder helemaal vrij.

  Welke schijf is nu aan te raden bij het capturen/bewerekn van video? Kan
  ik mijn videobestanden het beste op de snelle schijf (met als nadeel dus
  WIN + andere software) of op de langzamere, vrije schijf zetten voor het
  beste resultaat?

  (Windows en alle software op de langzamere schijf zetten is overigens geen optie).
 • Moet je zelf proberen, ik werk hier zelf met een laptop (geen idee of het een 4200 of 5400 RPM schijf is) en heb nog een 200GB 7200RPM schijf eraan met USB.

  Ik bewerk zelf video op die 200GB schijf en dat is geen probleem (ook opname vanaf DV apparatuur niet). Het is belangrijk dat je schijf een minimale schrijfsnelheid heeft (meen 3,6 MB/sec is het absolute minimum dat ie moet vasthouden bij DV)… dan zou die 5400 RPM schijf ook zonder problemen moeten halen…
 • [quote:c2fcfde4e9="redmar"]Moet je zelf proberen, ik werk hier zelf met een laptop (geen idee of het een 4200 of 5400 RPM schijf is) en heb nog een 200GB 7200RPM schijf eraan met USB.

  Ik bewerk zelf video op die 200GB schijf en dat is geen probleem (ook opname vanaf DV apparatuur niet). Het is belangrijk dat je schijf een minimale schrijfsnelheid heeft (meen 3,6 MB/sec is het absolute minimum dat ie moet vasthouden bij DV)… dan zou die 5400 RPM schijf ook zonder problemen moeten halen…[/quote:c2fcfde4e9]

  Klopt, maar dan nu de vraag NTFS of fat32. Bestanden groter als 4gieg is ook belangrijk, maar een schijf in DOS benaderen kan soms ook heel fijn zijn.
 • Als video ongecomprimeerd gaat capturen, dan zit je heel snel boven de 4 GB. Dus zit je eigenlijk gewoon aan ntfs vast.
 • Ik werk ook met NTFS voor die schijf. Zie geen reden om daar in DOS iets te benaderen. M'n systeemschijf is nog wel FAT32. Ook die kan met WinXP natuurlijk naar NTFS, maar daar heb je minder snel die grote bestanden en moet je dat afwegen van het DOS-nadeel :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.