Vraag & Antwoord

Videobewerking

met pinnacle gecaptured , alleen bewerken met Pinnacle ???

Anoniem
rwilligen
5 antwoorden
 • quote : "mjpeg moet je niet verwarren met mpeg. " oeps dat deed ik dus wel :oops: :oops: :oops:

  Ben al weer een stukje verder. Kan het bestand inderdaad inlezen nu.

  Wat ik direct ook begrijp is, dat ik het bestand, omwille van de bewerkbaarheid later, het beste als avi bestand op kan slaan ??? (ga de faq nog wel lezen hoor :wink: )
 • Ik heb een Pinnacle DC10 capturekaart, hiermee haal ik videobanden binnen.

  Ik heb het idee dat opgeslagen AVI's alleen te bewerken zijn met Pinnacle software. Heeft iemand hiervoor een oplossing. Wil namelijk ook wel wat stoeien met andere sotfware zoals Adobe of Tmpgenc
 • Dat zou in principe niet zo hoeven te zijn, de dc10 gebruikt MJPEG compressie en de codec die daarvoor geinstalleerd wordt staat alle programmas op het systeem ter beschikking.
  Althans; dat was de laatste keer dat ik mijn dc10 gebruikte nog wel zo, wellicht dat dat nu is verandert…

  Je hebt dan dus een MJPEG codec nodig om de files te lezen, bv die van Pegasus-PICvideo-MPJPEG ( http://www.pegasusimaging.com/picvideomjpeg.htm ) of van Mainconcept ( http://www.mainconcept.com/codecs.shtml ), alletwee leveren een demo welke probleemloos mjpeg videos leest, alleen bij het SCHRIJVEN van een mjpeg video wordt er door de video een watermerk geplaatst.
  Het is dus zaak dat als je deze codecs gebruikt je de video daarna in een ander formaat opslaat want anders krijg je een watermerk door je video, je zou bv kunnen opslaan in het dv-avi formaat.

  In de codec instelling van picvideo is een instelling "primary mjpeg codec" , met deze instelling kun je er voor zorgen dat tijdens het editen in het andere programma toch niet per ongeluk de pinnacle (hardware) codec wordt aangesproken en de hele boel crasht.
  Bij het capturen zul je dan wel weer deze functie uit moeten zetten zodat de pinnacle codec weer de "primary" is.
  Eea komt voor uit het feit dat windows feitelijk maar 1 mjpeg codec kan hanteren, als je er twee installeerd wordt min of meer willekeurig gekozen tussen de twee codecs en met de optie in de pic codec verhinder je dat zodat je altijd zeker weet welke gebruikt wordt.
 • Je hebt het hier over een mjpeg codec, houdt dat verband met een avi file ???

  Ben nog niet zo thuis in de video compressie wereld, maar ik dacht dat avi en mjpeg twee verschillende zaken waren, en als ik het gecaptured bestand opsla als avi bestand, dan heb ik toch nog niets aan een mjpeg-codec ???
 • Ja dat houd verband met avi.
  zie ook: FAQ

  Een avi is een container waarin audio en video kunnen zitten, de audio en video kunnen gecomprimeerd zijn met een bepaald compressie schema.

  In een avi kan dus bv audio zitten in de mp3 compressie en video in de divx compressie.
  Hetzelfde geld voor mjpeg avi's: de audio is dan ongecomprimeerde wav en de video is met mjpeg gecomprimeerd.
  mjpeg moet je niet verwarren met mpeg.
  mjpeg=Motionjpeg=een stroom jpeg plaatjes.
  mpeg= een norm van het mpeg comitee waarin nog onderlinge varianten bestaan ; versie 1,2 en 4

  mjpeg is bijzonder geschikt voor capturing en bewerken omdat iedere frame opzich een eenvoudig jpeg plaatje is.
  Zodoende is bij een mjpeg-avi de video op de frame nauwkeurig te snijden dit in tegenstelling tot mpeg waarbij de frames zijn verdeelt in 3 verschillende typen(I,P en B) en snijden alleen op een I frame kan gebeuren.

  Dat ideale capture formaat heeft wel 1 nadeel; het is niet erg compact; de maximale compressie is beperkt tot datgene wat met jpeg mogelijk is en dat is in vegelijking tot mpeg niet erg gecomprimeerd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.