Vraag & Antwoord

Videobewerking

Van .AVI naar DVD

Anoniem
theplayer1
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik zit met een probleempje, ik heb de serie 24 gedownload. dat zijn dus 24 afleveringen van (bijna) 350 mb. Dit kan ik precies verdelen over 2 dvd's. Het zijn .AVI's. Alleen als ik het brand zegt mijn dvd speler "Unknown". Dit zowel in de huiskamer als in mijn computer. Ik heb dit gebrand met Nero.

  Ook las ik ergens op internet dat ik .AVI om moest zetten naar .MPG en van .MPG naar .Vob of .IFO. En dat dit heel goed kan met TMPGenc. Het omzetten van .AVI naar .MPG lukt niet, want hij zegt dat hij hem niet kan openen/ of niet supported is.

  Toen heb ik maar een .ISO gemaakt van aflevering 1tm12. en die op dvd gebrand. Zelfde probleem.


  Weet iemand hoe ik het op kan lossen? En is het echt zo moeilijk als dat het lijkt? (van .AVI naar .MPG en dan naar .IFO of .VOB)  Bij voorbaat dank,
  Erwin
 • Kun je de .avi bestanden afspelen in b.v. Windows Media Player?

  Kijk dan eens onder eigenschappen/properties welke data-compressie methode/codec er is gebruikt voor de audio en video. Je kunt dit ook met een programma zoals GSpot of AviCodec achterhalen.

  Kijk b.v. vervolgens op www.videohelp.com voor een methode om met dergelijke bestanden een video-dvd te maken.
 • Ik heb veel software gebruikt om dit te doen… Allemaal erg voor de hobby-ist


  Kijk eens naar het proggie D.I.K.O

  Dit werkt super…..
 • De afleveringen van 24 hebben de extentie AVI, maar zijn gecomprimeerd in DivX formaat. Je kunt de bestanden alleen afspelen als je de DivX codec hebt geinstalleerd (http://www.divx.com/). Sommige DVD spelers ondersteunen het DivX formaat, maar jouw DVD-speler waarschijnlijk niet, anders had je die melding niet gehad.
  Om de afleveringen op een gewone DVD-speler te kunnen afspelen, moet je ze omzetten naar Mpeg2 formaat volgens de specificatie van de DVD standaard. Dat kan met TMPGEnc Plus (http://www.tmpgenc.net/, trial versie). Met DVD-author pakket (bijv. DVD-Lab, http://www.mediachance.com/dvdlab/) kun je van een Mpeg-bestand een verzameling VOB- en IFO-bestanden maken, die je met een DVD-brandprogramma (bijv. Nero Burning Rom, http://www.nero.com/) op DVD kan branden.
  Er is ook veel gratis software. Even Googlen…
 • Ik vind [b:cf6d4cb932]WinAVI[/b:cf6d4cb932] een erg krachtige, snelle en stabiele converter om bijvoorbeeld AVI bestanden om te zetten naar DVD formaat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.