Vraag & Antwoord

Videobewerking

DIVX -> DVD -> BURN, duurt te lang

Anoniem
hope
9 antwoorden
 • Processor: AMD Athlon 64 3000+
  Geheugen: 512 MB
  Videokaart: Ati Radeon 9800 PRO 128 MB

  Als ik een DivX film ondertitel met virtualdub en gebruik maak van een frameserver en de film met TMPGenc omzet in PAL.
  Dat luk allemaal binnen 2 uur.

  En daarna moet ik heb nog omzetten in vob bestanden met nerovision dat 1 uur duurt, en omdat het Divx films zijn passen er 2 films op een DVD dus 2+1x2=6 uur, is veels te veel.

  Wat moet ik doen om DivX(ondertiteld) films sneller op een DVD te krijgen?
 • Speelt je dvd speler geen divx af?
 • Kijk eens naar de uitleg DivX > DVD op www.sectie.be .
 • nee, ik heb een playstation
  ik ga denk ik na de vakantie een divx speler kopen.
  Als ik een divx speler heb, kan ik dan gewoon een avi bestand(divx) op een dvd branden en dan afspelen?
 • Dan kun je ze inderdaad gewoon op een dvd (of cd) branden en op de speler afspelen. Ze willen nog wel eens kieskeurig zijn tav. de ondertiteling, dus dat wel goed uitzoeken.
 • Versnellende tips:

  Twee harde schijven, op de ene je avi en op de andere de mpeg schrijven.

  Stop met nerovision als de conversie van mpeg naar vob een uur duurt want de conversie van mpeg naar vob zou moeten gebeuren met de snelheid waarop je harde schijf kan schrijven/lezen.
  Als nerovision daar een uur voor nodig heeft dan hercodeert ie kennelijk de mpegs opnieuw want zonde is van je tijd en van de kwaliteit.
  En ook hier (in het bijzonder) geldt; 2 harde schijven, de ene met de mpegs erop en op de andere schrijf je de vob's.
  Op mijn sys maakt TMPGenc-DVDAuthor een authoring van mpeg naar vob in minder dan 5 minuten…

  schiet me nog 1 te binnen maar niet zelf geprobeert: de nieuwe Virtualdub 1.6 kan exporteren in YUV kleurruimte wat veel sneller is dan de native RGB van vdub 1.5.
  je zult daar mogelijk wat mee moeten expirimenteren met een kort stukje avi want het is niet zeker dat TMPG goed overweg kan met een frameserver die yuv uitspuugt.
  Favoriet is YUY2 of anders UYVY werkt dit niet of verlies je de subs dan zou je YV16 kunnen proberen maar de winst is dan wel minder tov YUY2
 • met dat virtualdub snap ik niet, maar wat wil je nou eigenlijk zeggen?
  ik heb 2 harde schijven, jah en nu?
 • Het idee achter het gebruiken van 2 schijven bij videobewerken is dat een harde schijf maar 1 ding tegelijk kan; of data schrijven of data lezen.
  Als je dus een avi bestand opent van een schijf en je schrijft het bewerkte bestand weer terug op dezelfde schijf dan zul je een bepaalde hoeveelheid tijd verliezen omdat de harde schijf niet continu kan schrijven en/of lezen, er wordt dus een brokje data van de schijf gelezen, daarna bewerkt en vervolgens weer terug geschreven op dezelfde schijf.

  Als je 2 schijven gebruikt kan het programma continu van de ene schijf data lezen, het programma kan de data bewerken en vervolgens weer continu op de andere schijf wegschrijven.

  Naarmate de bewerking door het programma "eenvoudiger" wordt zal de winst van het werken met 2 schijven groter worden.
  Zo is de dvd-author van mpeg2 naar vob eigenlijk niet meer dan het verplaatsen van de data van de ene naar de andere locatie en er worden een paar bitjes toegevoegd en er is nauwelijks sprake van geavanceerd rekenwerk, de snelheids beperking waar je in dat geval mee te maken hebt is puur de snelheid waarmee je de data kan lezen en weer wegschrijven en dat gaat nu eenmaal het snelst als je het van de ene naar de andere schijf doet ipv lezen en weer wegschrijven op 1 en dezelfde schijf.
  Wil je absolute topsnelheid en bezit je P-ata schijven dan is het zelfs lonend om de twee schijven elk aan een aparte controller te hangen(1 aan de primaire en de andere aan de secundaire ide controller) zodat de data niet twee maal over dezelfde kabel heen en terug loopt.

  Je kunt het verschil eenvoudig controlleren/testen; kopier een groot bestand van de ene harde schijf naar de andere en meet de tijd op, bij de tweede meting kopier en plak je het bestand op dezelfde schijf naar een andere map(je creert dan dus tweede versie van het bestand op dezelfde schijf en meet de tijd, reken daarna maar eens het procentuele verschil uit…..

  Ik sta er eigenlijk versteld van dat ik dat moet uitleggen aan iemand die wel in staat is om een frameserver op te zetten en te gebruiken… :roll:

  Wat betreft virtualdub; tot versie 1.5 werkt vdub in rgb mode, dwz dat de video bij het openen wordt uitgepakt/ontdaan van zijn compressie en evt omgezet naar het ruwe RGB formaat waarbij iedere pixel een waarde rood,groen en blauw heeft.
  Dit is technisch gezien het meest zuivere en vergelijkbaar met het bitmap formaat bij plaatjes maar het neemt ook de meeste ruimte in beslag.
  Sinds versie 1.6 heeft virtualdub de mogelijkheid om na het openen de video om te zetten naar het YUV formaat welke net zoals rgb een manier is om een pixel te beschrijven maar yuv is veel efficienter en gebruikt minder dataruimte.
  Aangezien iedere MB data door de frameserver moet worden verzonden naar TMPGenc is daar dus hoogstwaarschijnlijk wel wat tijdswinst te boeken.
  Om je een idee te geven; als je een avi van 720x576@25 fps van 90 minuten frameserved van vdub naar TMPGenc dan wordt er door Vdub zo'n dikke 160 GB aan data verzonden naar TMPGenc.
  Door in vdub YUY2 als uitvoer formaat te kiezen is dat in te dammen tot ongeveer 90 GB, dat scheelt dus ongeveer de helft aan data welke door je cpu moet worden verplaatst…
 • met de juiste tutorials lukt het me wel :D om een frameserver op te zetten en te gebruiken

  Heel erg bedankt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.