Vraag & Antwoord

Videobewerking

Vastlopen Ulead Videostudio 8.0 bij binnenhalen videobestand

Anoniem
Norwin
1 antwoord
  • Een vriend van mij heeft een eigenaardig probleem met Ulead Videostudio en ook met Nero Vision Express: bij het binnenhalen van bepaalde videobestanden loopt het systeem gewoon vast (de CPU-belasting loopt op tot 99 %). Het vreemde is dat die bestanden op mijn systeem zonder probleem binnengehaald kunnen worden en ook worden afgespeeld met preview. Zelfs de bestanden die voorheen binnengehaald waren met videocapture van zijn camcorder en bewerkt waren kunnen niet meer geladen worden in het Ulead Videostudio: het programma bevriest gewoon met 99% CPU belasting. Ze kunnen wel worden afgespeeld worden met Windows Mediaplayer 9 (de versie die hij heeft, verder: Windows XP SP2). Nog een vreemde eigenaardigheid: sommige mpg-bestanden die hij met zijn TV-capturekaart heeft opgenomen kunnen nu plotseling niet meer afgespeeld worden door Windows mediaplayer (eveneens 99 % CPU belasting en bevriezing van het systeem).

    Aan de grootte van het bestand kan het niet liggen: dezelfde AVI-bestanden van zijn camcorder wordt het grote bestand wel ingeladen en het kleinere niet. Als ik eerst opneem van de TV-tunerkaart wordt het aangemaakte mpg-bestand weer wel geladen in Ulead Videostudio, maar een bestand dat vroeger werd opgenomen eveneens met Ulead Videostudio (en zelfs kleiner is en wel met Windows mediaplayer afspeelbaar is) zorgt er weer voor dat het programma volledig bevriest.

    Ik vermoed een soort interactie met de plaats van mappen (Mijn Documenten) van de verschillende gebruikersaccounts, Windows Mediaplayer 9.0, Ulead Videostudio en Nero Vision Express 2, Windows XP SP2.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.