Vraag & Antwoord

Videobewerking

Video van camera naar PC

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb de faq doorgelezen en dit forum over videobewerking eens door gebladerd, maar ik heb nu toch nog een paar vragen. Ik ben namelijk een beginner op het gebied van videobewerking.

  Mijn broer(tje) is in het bezit van een Samsung VP-W70 videocamera. Deze heeft A/V out en s-video aansluiting en mono geluid. Nu wil ik de beelden opgenomen met deze camera opnemen op de pc met als doel er later een dvd van te branden compleet met menu's e.d.

  Nu begrijp ik dat ik hiervoor een aparte videobewerkingskaart of een tv-kaart nodig ben. Ook lees ik dat er kaarten zijn met hardware matige mpeg encoding.

  Nu heb ik op de site van Dynabyte de
 • [quote:dfb7f5b30c="rolla"]Nu heb ik op de site van Dynabyte de
 • Bedankt voor je reactie.

  Ik denk dat ik dan beter voor de Hauppauge WinTV-PVR-150 STEREO/AB kan gaan. Deze heeft s-video in en een mpeg encoder

  Bij een tv-kaart zonder mpeg encoder worden beelden zeker opgeslagen in AVI formaat (veel schijfruimte nodig) en dan moet je zelf nog eens converteren naar mpeg2??

  Dus als ik bijv. Hauppauge WinTV-PVR-150 STEREO/AB koop kan ik deze dus ook nog in de P4 1,8 GHz zetten. Deze pc heeft mijn voorkeur omdat deze pc nog vrije pci sloten heeft en de mijne niet meer.
 • [quote:15a5287257="rolla"]
  Bij een tv-kaart zonder mpeg encoder worden beelden zeker opgeslagen in AVI formaat (veel schijfruimte nodig) en dan moet je zelf nog eens converteren naar mpeg2??[/quote:15a5287257]Ik denk het wel. Ik heb zelf een winpvr 250 (de oude winpvr 150) en deze slaat het op als .mpg. Krijg er een prima beeld mee.
  Toch is AVI soms beter dan mpg. Bijvoorbeeld als je een videocamera hebt met een dv-uitgang en die aansluit op je firewirecontroller wordt het ook in AVI opgeslagen: dat heet dv-avi en is nog beter van kwaliteit dan mpeg2. Dit is alleen niet voor jou van toepassing.

  [quote:15a5287257]Dus als ik bijv. Hauppauge WinTV-PVR-150 STEREO/AB koop kan ik deze dus ook nog in de P4 1,8 GHz zetten. Deze pc heeft mijn voorkeur omdat deze pc nog vrije pci sloten heeft en de mijne niet meer.[/quote:15a5287257]Ja hoor, moet lukken en zo niet dan kun je hem nog altijd in die ander pc zetten (kaartjes omwisselen dus, maar eigenlijk verwacht ik dit niet).

  [quote:15a5287257]Nu heb ik op de site van Dynabyte de Hauppauge WinTV-GO 2 STEREO/AB gezien[/quote:15a5287257]Mag ik je nog even een goede tip geven voordat je gaat shoppen bij Dynabyte? Niet dat ik deze winkel wil afkammen of zo, maar kijk eerst even hier en dan zal je er achter komen dat je bij een andere winkel vééééél goedkoper uit bent dan bij Dynabyte.

  succes!
 • het kan idd goedkoper, maar met de verzendkosten er bij kom ik aardig in de buurt van de Dynabyte prijs. En ten tweede mocht er wat mee zijn moet ik het weer opsturen. Dan mag de Dynabyte iets duurder zijn, maar bij problemen kan ik er zo weer mee heen gaan.

  Maar ik kan altijd nog even kijken of er geen computerzaak dicht bij mij in de buurt zit die goedkoper is.
 • Ik ben bij de Dynabyte geweest hadden het Hauppauge kaartje dat ik wilde hebben niet meer. De verkoper vertelde dat ze die deze maand niet weer kregen. Hij had alleen nog de duurderde, de 350, maar die koste 199 euro.

  Heb nu de Pinnacle Moviebox USB gehaald bij de Dixons voor 99 euro. Hier zit de Pinnacle Studio software al bij.
 • [quote:1e1a753ddc="rolla"]Heb nu de Pinnacle Moviebox USB gehaald bij de Dynabyte voor 99 euro. Hier zit de Pinnacle Studio software al bij.[/quote:1e1a753ddc]Is ook een goede keus en is ook hardwarematig. Hoef je zelfs je computer niet meer open te maken.

  99 euro is wel heel goedkoop voor een moviebox. Of had je korting gekregen omdat de hauppauge niet leverbaar was?
 • Sorry ik bedoelde Dixons. De moviebox heb ik bij de dixons gehaald.
 • movie box is er in 2 soorten; usb(goedkoper) en dv(duurder)

  maar 99 piek is niet veel geld, wellicht de laatste in het schap?
 • Denk het niet. Ze staan ook voor dat geld op de site. Dus dan zal het wel niet de laatste geweest zijn.

  Linkje
 • Of; Dixons weet wat wij niet weten; de moviebox serie wordt wellicht binnekort vervangen door een nieuwe serie?
  Meestal worden grote klanten van te voren ingelicht zodat ze hun vooraad op kunnen maken.
  = meestal een mooi moment om voor een prikkie je verlanglijstje te vervullen.
  Ik heb er nog 280 eu voor betaalt…..
 • [quote:2beff4fde6="rwilligen"]Ik heb er nog 280 eu voor betaalt…..[/quote:2beff4fde6]Ik ook zoiets en dat was ook een usb-variant. Vandaar dat ik al schreef dat 99 euro zo goedkoop is.

  De moviebox usb/dv staan nog beide gewoon op de pinnacle website.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.