Vraag & Antwoord

Videobewerking

PCTV stereo in Studio 9

Anoniem
None
3 antwoorden
 • L.S.
  Is het mogelijk om TV uitzendingen op te nemen met Pinn. Studio 9.
  Als ik Studio start en PCTV Stereo en tuner kies krijg in mijn voorbeeld een willekeurige TV-zender die ik wel kan opnemen. Ik kan echter geen ander kanaal kiezen hoewel er op het voorbeeld een op- en neerknop aanwezig is. Als ik die gebruik verdwijnt de TV en krijg ik ruis en soms vervormd geluid. PCTV is niet vooraf ingeschakeld. Als ik dat doe blijft hij dwars door de rest heenbleren. Wil ik iets wat niet kan? Ik hoop nl. dat studio een betere opnamekwaliteit heeft dan PCTV.
  Vr. Gr. Kees Koning
 • Heeft studio 9 een ingebouwde tv kaart of begrijp ik je verkeerd???

  Ik heb een pinnacle pctv kaart (volgens mij de gewone standaard kaart) en ik heb kort geleden voor het eerst een film opgenomen. Het wordt als MPEG 2 opgenomen. Studio 8, die ik heb, herkend dit bestand echter niet, ik kan het dus niet openen in studio 8. Moviemaker doet dat ook niet (openen) maar als ik de film inlees doet ie het wel alleen doet hij er meer dan een half uur over de film in te lezen. ALs ik dan aan het bewerken ben, reclame e.d. er uitgooien, loopt het programma vast. Dit is me nu al twee keer gebeurd. Daarna moet ik em weer een dik half uur laten inlezen en begint het overnieuw. Ik ben dus nog niets verder dan nadat ik de film heb opgenomen.

  Doe ik iets verkeerd. Moet ik het MPEG2 bestand omzetten ofzo om het gewoon te kunnen openen en bewerken???

  Ik geef dus antwoord en maak van de gelegenheid gebruik ook direct een vraag te stellen, waarvoor excuus.

  Conqubite
 • Studio heeft problemen met verschillende gebruikers accounts, er staat me vaag iets van bij dat pctv software de kanaal voorkeuze instellingen opslaat in de map C:\Documents and Settings\Administrator terwijl dat eigenlijk de map C:\Documents and Settings\All Users zou moeten zijn.
  Studio zoekt vervolgens in de administrator map naar channel presets en die staan daar niet dus als je in studio probeert te veranderen van kanaal dan vind ie niets en gaat staan ruisen op een lege zenderinstelling

  Probeer het eens onder de "administrator" account.

  Een andere mogelijkheid is om eerst via het tvpc programma de zender op de juiste in te stellen, pctv af sluiten en dan studio opstarten en gaan opnemen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.