Vraag & Antwoord

Videobewerking

Hoe werkt ffdshow eigenlijk in combinatie met NVE3?

Anoniem
JBS
5 antwoorden
 • Nou de vraag staat er. NVE3 = NeroVision3.
  Ik ben dus hiermee aan het proberen om een avi met ondertiteling op een dvd te krijgen. Volgens WeetHet.nl worden ondertitels gewoon meegenomen als je FFDShow geinstalleerd hebt.
  HOE DAN? Er gebeurt niets.
 • Zijn de bestandsnamen hetzelfde op de extensie na? Dus:

  Sjakie en de chocoladefrabriek.avi
  Sjakie en de chocoladefrabriek.srt

  Staan ze ook in dezelfde map?
 • Jazeker! Dat moet natuurlijk ook bij het gebruik van TMPGenc. Maar omdat NeroVision3 een hoop werk overneemt, ben ik hiermee begonnen. Alleen die ondertiteling vormt nu nog een probleem. En ffdshow lost dat probleem op, zegt die site.
 • [quote:e6f5bc051a="theplayer1"]Jazeker! Dat moet natuurlijk ook bij het gebruik van TMPGenc. Maar omdat NeroVision3 een hoop werk overneemt, ben ik hiermee begonnen. Alleen die ondertiteling vormt nu nog een probleem. En ffdshow lost dat probleem op, zegt die site.[/quote:e6f5bc051a]Dat is inderdaad zo. Ik gebruik het zo af en toe ook. De standaard instellingen van ffdshow zorgen er niet voor dat ondertiteling meegenomen wordt. Zet daarom bij de instellingen van ffdshow een vinkje voor "Subtitles" onder het kopje Subtitles uit het linker keuzemenu.

  Wordt dan de film in WMP wel met ondertiteling afgespeeld?
 • [quote:44329f7dc1]Zet daarom bij de instellingen van ffdshow een vinkje voor "Subtitles" onder het kopje Subtitles uit het linker keuzemenu.
  Wordt dan de film in WMP wel met ondertiteling afgespeeld?[/quote:44329f7dc1]

  Dat vinkje had ik al meteen erin gezet toen ik ffdshow geïnstalleerd had.

  Een avi met srt afspelen is ook totaal geen probleem. De groene pijl van direct vobsub verschijnt dan meteen rechts onderin de werkbalk.

  Ik kan nu bedenken dat ffdshow daar een conflict mee heeft omdat vobsub deze taak al heeft.
  Maar nu blijft nog steeds het probleem dat nerovision3 die ondertiteling niet mee brandt. Wta zie ik over het hoofd? Of klopt de info op WEETHET.NL niet?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.