Vraag & Antwoord

Videobewerking

Goede audiokaart voor overzetten VHS naar DVD en avi

Anoniem
kid jansen
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik wil mijn VHS video's op DVD gaan zetten.
  Heb Ulead VideoStudio 9 en alle werkt prima.

  Nu is alleen de kwaliteit van het geluid slecht.

  In Ulead kun je de volgende instellingen doen:

  Audio Input Source:

  1) CD player
  2) Microphone
  3) Aux
  4) Line in
  5) Phone
  6) Wave Out Mix

  Vragen:

  * Wat is een goede audiokaart op dit moment?

  * Wat is de beste Audio Onput Source?
 • wat is je opstelling en wat is je hardware?

  De input source is gewoon line-in, dat is namelijk gewoon de stereoingang van je geluidskaart en VHS is in stereo. Dus line-in instellen als inputsource in windows of ulead videostudio en de line-in ingang van je geluidskaart gebruiken.

  En wil je een nieuwe geluidskaart aan gaan schaffen alleen maar voor het geluid van VHS op je pc te krijgen om vervolgens op DVD te zetten? (zoekt de 'je bent gek'-smily)

  Als je nu onboard sound hebt is een losse geluidskaart natuurlijk wel een voordeel, maar veel zal het je niet op leveren.

  Geluidskaarten zijn namelijk over het algemeen gespecialiseerd in de output, niet de input, dit komt met name omdat er veel wordt gericht op gamers. Creative is hier een voorbeeld van.

  verder is de geluidskwaliteit van VHS sowieso niet geweldig, en zeker als de video's als eens zijn overgetaped of al heel lang liggen (wij hebben thuis zat video's van een jaartje of 20 oud) dan is het nog erger.


  Dus ik raad je aan om wat meer informatie te geven over je hardware die je gebruikt (ook de standalone audio/video apparatuur zoals je videorecorder)

  De opstelling die gebruikt en de instellingen die je gebruikt.

  Verder zou ik nog wachten op de andere medeforummers, maar ik raad je aan om eerst naar al andere mogelijke oorzaken van de slechte kwaliteit te kijken en naar andere (goedkopere) verbeteringen en oplossingen. Want ik raad je in ieder geval niet aan om een dure geluidskaart aan te schaffen die eigenlijk toch alleen maar op input is gefocussed en weinig toegevoegde waarde heeft ten opzichte van onboard sound wat betreft de output.
 • Gebruik je wel de correcte geluidsingang?
  dus: gebruik je wel de line-in en niet de microfoon-in?
  zijn twee verschillende soorten ingangen….
 • dan had hij toch helemaal geen geluid, of niet soms? hij zegt dat het geluid van slechte kwaliteit is, dus hij heeft wel geluid.
  Zou wel kunnen dat hij hem zowel op de microfoon ingang heeft aangesloten en als inputsource de microfoon in ulead videostudio.
 • Als je een microfoon ingang gebruikt als line-in dan wordt deze zwaar overstuurd.
  Microfoon niveau is enkele microvolts, een line-in/out is 0.7-1.0 volt.
  Als je dus de line-out van je vhs recorder aansluit op de mic-in dan stuur je 0.7 volt in een ingang die gemaakt is voor enkele microvolts.
  Daarbij komt nog aanvullend dat de geluidskarakteristiek van een microfoon totaal anders is dan die van een line signaal.
  dat zal al met al resulteren in een zwaar overstuurd signaal welke dof en bonkig zal klinken, zelfs al zet je het volume heel erg zacht.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.