Vraag & Antwoord

Videobewerking

firewire kaart

Anoniem
rwilligen
11 antwoorden
 • Dat kan wel zo zijn, maar je weet niet of de TS hetzelfde probleem heeft. Er zijn nog veel meer oorzaken, waarom dat Firewire kaart niet werkt. Ikzelf ben ook in het bezit van een firewire kaart die met Windows XP SP2 draait en ik heb geen enkel probleem.
 • JVC camera aan de stroomvoorziening aansluiten, niet op batterijen voor capturing.
 • Al de netwerk functie van de firewirekaart uitgezet?

  In app beheer onder netwerkadapters staat vaak de fw kaart aangemeld als 1394-netwerkkaart wat feitelijk ook klopt want het is een netwerkkaart maar voor videocapture geeft deze functie storingen.
  Je hoeft hem niet verwijderen, gewoon uitzetten.
 • Hallo
  Ik ga mer ook even mee bemoeien want ik en andere in mijn omgeving hebben hetzelfde probleem.
  De firewire kaart wordt keurig herkend in apparatenbeheer, maar wordt niet herkent bij starten van programma's als premiere pro. moviemaker, of pinnacle.
  Een harde reset (stekker van firewire kaart er uit trekken en weer contactmaken) geeft wel uitkomst maar de kans dat hij weer spontaan uitvalt is groot.
  Heb een nieuwe firewire kaart gekocht maar het probleem blijft zich voordoen. Anderen in mijn omgeveing hebben dit probleem ook. Ik dacht aan formateren van mijn harde schijf dat is ook weer zo rigoreus.
  Probleem ging zich voordoen bij nieuwe upgrates van xp2.
  Lijkt een driver probleem maar hoe??

  Jan
 • ik heb een probleem ik heb windows xp home ned ,en vorig jaar een firewire kaart geplaadst en toen mijn video camera er op aan gesloten alles prima ,nu een half jaar later wil ik de vakante film op de pc zetten en bewerken ,maar hij ziet de comera niet ,type camera is
  jvc d20 ik heb onlangs windows opnieuw geinstsleerd met sp 2 er op
  maar de camera wort niet herkend wat is er mis vast bedankt
 • Word de firewire kaart wel herkend? Rechtermuisknop deze computer > eigenschappen > hardware > apperaatbeheer. Hier mag geen enkel vraag / of uitroepteken staan.
 • kaart word herkend
 • Even een domme vraag: staat je camera aan?
 • Naar aanleiding van mijn eigen probleem op dit gebied en mijn zoektocht naar oorzaken en oplossingen moet je ook even naar je moederbord kijken. Blijkbaar hebben bepaalde moederborden dat.

  Ik moet het nog onderzoeken maar dit zou voor mij wel eens de oorzaak kunnen zijn.
  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/899315///firewire

  Conqubite
 • Hallo,
  Misschien heb je je probleem met fire-wire al lang opgelost maar zo niet dan heb je misschien hier iets aan.
  Ik heb namelijk zelfde probleem gehad als jij, fire-wire kaart was van sweex. Er bleek dat de bijgeleverde kabel niet 100 % was dus een andere kabel gekocht ( sitecom ) en het probleem was weg.
 • Bump :evil:
  Let even op. Dit topic is 2,5 maand oud!! :roll: :roll: :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.