Vraag & Antwoord

Videobewerking

VHS band en kleur op PC

Anoniem
rjvbussel
2 antwoorden
 • Geacht forum,
  Vandaag mijn eerste stappen gezet, met als doel mijn vhs banden op dvd te krijgen. Aangeschaft: PCTV Rave, met Pinnacle PCTV stereo V5.9. Videorecorder via S-Video kabel aan PCI kaart en audio via kabel met verloop van tulp stekkers naar 3,5mm stereo stekker aan geluidskaart aangesloten. Alles werkt ik krijg beeld op mijn pc scherm, kan opslaan. Maar nu het probleem: het is allemaal zwart-wit, geen kleur te bekennen
  Systeem: PC:Intel 2,8GhZ, 512mb geheugen,ATI-Radeon 9200 SE+TV out.
  De videorecorder zou goed moeten zijn.
  Wat doe ik fout of wat heb ik verkeerd aangeschaft? Gaarne jullie hulp voor een beginneling.
  RJvB
 • Mogelijk heb je ook de veel gemaakte vergissing gemaakt een VHS recorder te verdenken van het aanbieden van een s-video signaal. M.a.w. s-video is meestal niet aanwezig op een VHS recorder, dit signaal-type kwam pas in zwang met de komst van S-VHS recorders.

  Probeer het met een composiet-video verbinding (meestal: gele tulp).

  De oorzaak van het zw/w beeld, in het geval van het bovenstaande, ligt in het feit dat, als je op veronderstelde manier een composiet-video signaal aansluit op een s-video ingang, je slechts een component (de helderheid of luminantie) van het door de s-video ingang verwachte, uit twee componenten (helderheid en kleur) bestaande en over twee aparte kabel-aders getransporteerde signaal, aanvoert.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.