Vraag & Antwoord

Videobewerking

Pinnacle Studio 8 video capturen

Anoniem
None
21 antwoorden
 • Ik heb even gezocht naar een soortgelijk topic maar heb het niet kunnen vinden. Bij voorbaat mijn excuses als er al een topic was dat ik had kunnen bekijken.
  Ik heb studio 8 en wil voor het eerst een dvd gaan maken van de video's die ik heb gemaakt met mijn Panasonic dv camera. Ik heb deze aangesloten met een firewirekabel op mijn pc. Camera staat aan en als ik dan wil gaan opnemen krijg ik de volgende melding.

  "Pinnacle studio kan het Dv-opnameapparaat niet initialiseren. Zorg ervoor dat de camcoreder is aangesloten en ingeschakeld".

  De camera staat aan en is met de firewire kabel aangesloten. Camera uit en weer aan doen en kabel los halen en weer aansluiten boden geen oplossing. Wat kan er aan de hand zijn. Wat doe ik verkeerd.??

  Ik ben er trouwens vanuit gegaan dat mijn pc helemaal voorbereid is voor dit gebeuren. Waar moet ik naar zoeken in apparaatbeheer?? Als ik naar netwerkadapters kijk zie ik daar 1394 netwerkkaart staan, deze werkt correct.

  Ik hoop dat jullie me op het goede spoor kunnen zetten zodat ik verder kan met mijn ontdekkingstocht.

  Bvd
  Conqubite
 • Volgens mij geeft egslim hier een antwoord over
 • Camera aan de stroomvoorziening ipv accu biedt geen soelaas. De 1394 netwerkadapter uitschakelen in apparaatbeheer ook niet. Windows opnieuw opstarten ook niet. :x :(
  Ik weet het even niet meer.

  Iemand nog een andere oplossing???

  Conqubite
 • Loopt "Plug en Pray" wel? Klik met de rechtermuistoets op Deze Computer en ga naar "Beheren", Kijk vervolgens bij Services of de Plug en Play service loopt.
 • [quote:e71eb3fba7="Prin0096"]Loopt "Plug en Pray" wel? Klik met de rechtermuistoets op Deze Computer en ga naar "Beheren", Kijk vervolgens bij Services of de Plug en Play service loopt.[/quote:e71eb3fba7]

  Staat op automatisch en is gestart.

  Conqubite
 • Ik zie ook dat "apparaattoegang via menselijke interfase" is uitgeschakeld. Zou dit het kunnen zijn???

  Edit: heb dit op automatisch gezet maar lijkt ook niet de oplossing te zijn. Ook niet na windows opnieuw te hebben gestart.

  Conqubite
 • Probeer eens het volgende - de camera aanzetten voordat je Studio start.
  1) camera aanzetten in VCR stand
  2) firewire aansluiten en wachten tot de camera door Windows wordt herkend
  3) Studio opstarten
 • [quote:6582e3f356="Koos"]Probeer eens het volgende - de camera aanzetten voordat je Studio start.
  1) camera aanzetten in VCR stand
  2) firewire aansluiten en wachten tot de camera door Windows wordt herkend
  3) Studio opstarten[/quote:6582e3f356]

  Nee, doet het ook niet. Ik denk dat de firewirepoort aan de voorzijde van de pc niet wordt herkend door windows. Ik krijg geen enkele reactie en ook in Windows verkenner is de camera niet als externe bron o.i.d. aangegeven wat volgens mij wel het geval zou moeten zijn.
  Ik moet het dan denk ik in de hardware zoeken. Ik pluis verder. Tips en aanbevelingen blijven van harte welkom want ik ben en blijf hoofdzakelijk een gebruiker voor wie dit alles geen dagelijks werk is.

  Een zwoeger, met het moedeloze zweet op het voorhoofd…..
 • [quote:2bf7ddc044="conqubite"]
  Ik moet het dan denk ik in de hardware zoeken. Ik pluis verder. Tips en aanbevelingen blijven van harte welkom want ik ben en blijf hoofdzakelijk een gebruiker voor wie dit alles geen dagelijks werk is.

  Een zwoeger, met het moedeloze zweet op het voorhoofd…..[/quote:2bf7ddc044]

  Ik bedoel dat ik het in Windows moet zoeken en daarna wellicht in de hardware. Op het tweakers forum kom ik mijn probleem vaker tegen. Alleen ook daar lijkt het moeilijk om een oplossing te vinden als ik het zo bekijk.
  Ik bedenk me ineens nog iets. Kan me niet voorstellen dat dit een oorzaak kan zijn. Ik heb in apparaatbeheer onder netwerkadapters de firewireaansluiting er volgens mij twee keer in staan. Volgens mij is het gewoon de zelfde aansluiting die er dubbel in staat. Ik kon niet direct zien dat het een andere kaart zou zijn. Ik durf em er niet uit te gooien maar zou dat een oorzaak kunnen zijn???
  Ik raak zo langzamerhand lichtelijk geïrriteerd over het niet kunnen voplossen van dit probleem. Ik zal eens in mijn omgeving vragen of ik ergens bij iemand anders op de pc kan testen of het daar wel goed werkt. Kan ik daarmee kabel en camera als oorzaak uitsluiten…. Of niet.. Het rare is voor mij dat apparaatbeheer aangeeft dat de 1394 aansluiting goed werkt of dit moet een andere aansluiting zijn dan die ik gebruik (voorop de pc). Ik zal ook nog eens achter op de pc kijken wat daar zit.

  Ik zal binnenkort ook eens alle specs hier neerzetten. Heb ze zo niet allemaal bij de hand. Ik vul ze nog wel aan op korte termijn.
  windows xp
  P4 3000
  Mobo volgens mij een Asus P4C800-E Deluxe
  Ati Radeon 9600 XT
  512 mb intern

  Software Pinnacle Studio 8 (versie 8.8 geloof ik)

  De camera is een Panasonic NV DS 15 (instap model een paar jaar geleden). Hieraan een normale goedkope firewirekabel die ik nieuw gehaald heb een week geleden.

  Edit: na nog wat langer lezen op tweakers begrijp ik dat er meer mensen zijn geweest die met dit moederbord problemen hadden met firewire. Het lijkt er op dat ik daar een oorzaak moet zoeken. De oplossing is echter wat anders, zo ver ben ik nog niet.

  Conqubite
 • Ik ben er achter gekomen dat Panasonic camera's problemen opleveren bij het herkennen in Windows. Er is een patch verkrijgbaar maar dit installeerde zichzelf niet omdat ik inmiddels service pack 2 van windows (volgens mij van 25 augustus 2005) al geinstalleerd heb (via automatisch update) en deze nieuwer was dan de panasonic patch. Dan zit dit er blijkbaar al in in de 2e windows patch.

  Dat is het dus ook niet. Ik heb kort geleden op tweakers een topic gevonden waaruit blijkt dat het mobo dat ik heb (de P4P800 de luxe en dus niet P4-3000 zoals ik schreef :oops: ) problemen heeft met de firewire herkenning en dat daar een patch voor te downloaden is. Ik kan dit topic daar echter niet terugvinden. Zal nog eens op de asus site kijken naar deze patch. Ik weet alleen niet welke ik moet hebben.

  Conqubite
 • Om je enigszins te helpen in het zoeken kan ik je melden wat je zou moeten zien.
  In app beheer zou een registratie "beeldapparaten" moeten komen met daarin een "AVC-compliant DV-taperecorder/speler"

  Verder zou je de 1394 bus moeten zien als een "XXX OHCI compliant IEEE1394 Host controller"
  En je zou onder "netwerkadapters" een "1394-netwerkkaart" moeten zien.

  Verder zou ik in eerste instantie even stoppen met studio en het testen doen met movie maker of elk ander programma welke gebruik maakt van de windows routine voor het benaderen van de camera, pinnacle is erg eigenwijs en wil nog wel eens denken het beter te weten dan microsoft en zo hun eigen "voorwaarden" te stellen.
  Een alternatief waarvan ik je ,min of meer, kan garanderen dat het werkt is Scenalyser 2.1, een proggie welke alleen dv kan capturen en verder nix.
  http://www.scenalyzer.com/main.html , de demo is voldoende om te controleren of alles werkt, neem wel versie 2.1 want de andere is nog in beta staus en dus niet betrouwbaar.
  Gebruik het programma standaart dus zoals het uit de download komt en verander niets aan de instellingen.
  Een correct werkende 1394 en cam meld zich in het programma als "Microsoft DV camera en VCR"
 • Ik heb even op me laten wachten. Ben er niet continue mee bezig want er zijn ook andere zaken-verplichtingen.

  Om in te gaan op je verhaal. Ik heb in apparaatbeheer onder IEEE 1394 Bus host controllers staan OHCI compliant IEEE1394 Host controller en VIA OHCI compliant IEEE1394 Host controller. Beide werken correct. Dit komt overeen met jouw verhaal dus moet in orde zijn. Onder netwerkadapter staan 2 1394 netwerkkaarten die verbonden zijn met de beide voornoemde controllers. Daarnaast heb ik nog een 3Com Gigabit LOM (3C940) verbonden met PCI bus 2, deze werkt ook correct maar is volgens mij niet in gebruik want dat is volgens mij de PCI netwerkkaart dit ik van mijn provider kreeg en die ik meende nodig te hebben.

  Bij beeldapparaten staat alleen mijn scanner en ontbreekt dus de AVC-compliant DV-taperecorder/speler.

  Ook in Windows moviemaker wordt de camera niet herkend, wat niet vreemd is als windows als geen sjoege geeft.
  Zoals gezegd heb ik de laatste dagen even wat anders gedaan. Ik heb dus die topics op tweakers nog niet teruggevonden waarin wordt aangegeven dat het moederbord de oorzaak zou kunnen zijn. Zo langzamerhand hou ik niet veel meer over wat de oorzaak zou kunnen zijn. Ik heb het idee dat er op tweakers meer over dit soort zaken te vinden is dan hier en dat is wel jammer.
  Nog iemand die ervaring heeft met een moederbord die dit soort storingen geeft ?
  Oh ja, nog een vraag hierover. Zoals gezegd gebruik ik deze pc nog niet zo lang ondanks dat ik hem al wat langer heb. Ik zit nog maar kort op het internet, sinds enkele weken. Moet ik zelf de upgrades en downloads van de site van Asus afhalen voor mijn videokaart en moederbord ?????? En welke patches moet ik dan hebben, hoe kom ik daar acher ??? Want dat lijkt me een beetje de volgende stap. En als dat het ook niet is dan ben ik uitgeput wat mogelijkheden betreft, dan weet ik het echt niet meer. Een andere videokaart er in douwen ?? :cry: :evil: Dat zal toch niet waar zijn hoop ik ???

  Conqubite
 • [quote:ba5ed1cfb7]Ik heb in apparaatbeheer onder IEEE 1394 Bus host controllers staan OHCI compliant IEEE1394 Host controller en VIA OHCI compliant IEEE1394 Host controller. Beide werken correct.[/quote:ba5ed1cfb7]
  Misschien een stomme vraag, maar waarom worden er op jouw computer [b:ba5ed1cfb7]2[/b:ba5ed1cfb7] 1394 controllers gevonden?

  Heb je toevallig nog een pci 1394 controller in je comp zitten of wordt 1 controller tweemaal herkend en zorgt deze dan dat je camera niet herkend wordt?

  Hoeveel 1394 poorten heb je op je computer zitten en waar zijn deze naar te herleiden?

  Ben benieuwd
 • [quote:35763db0a9="Adewaart"][quote:35763db0a9]Ik heb in apparaatbeheer onder IEEE 1394 Bus host controllers staan OHCI compliant IEEE1394 Host controller en VIA OHCI compliant IEEE1394 Host controller. Beide werken correct.[/quote:35763db0a9]
  Misschien een stomme vraag, maar waarom worden er op jouw computer [b:35763db0a9]2[/b:35763db0a9] 1394 controllers gevonden?

  Heb je toevallig nog een pci 1394 controller in je comp zitten of wordt 1 controller tweemaal herkend en zorgt deze dan dat je camera niet herkend wordt?

  Hoeveel 1394 poorten heb je op je computer zitten en waar zijn deze naar te herleiden?

  Ben benieuwd[/quote:35763db0a9]

  Dat is een goede vraag die ik me zelf ook al had gesteld. Ik was er alleen nog niet aan toe gekomen daar eens in te duiken. Zoals gezegd, ik ben geen computerfreak (positief bedoeld) dus alles is check, dubbel check, dubbel dubbel check. Meestal kom ik er wel uit, het duurt meestal wat langer :lol: :oops:

  Trouwens hetzelfde geldt voor de netwerkadapter, ik heb er twee instaan en daarnaast nog als derde de pci netwerkkaart die ik van mijn internetprovider heb gekregen en die ik er in heb gezet. Dat zou dan wel consequent zijn dat die dingen er allemaal dubbel instaan.
  Ik heb wel al de 2e netwerkkaart al een keer uitgezet. Dat leverde niets op. Ik durf em niet te verwijderen. Ik denk dat ik alleen maar een firewirepoort aan de voorzijde van mijn pc heb maar ik zal dat nog eens goed nakijken voor de zekerheid.

  Als blijkt dat ik maar één firewire aansluiting heb kan die ik VIA OHCI compliant IEEE1394 Host controller (wat betekent "VIA" trouwens ??) en die tweede netwerkkaart, die ik volgens mij ook niet heb, dan simpelweg verwijderen???? En kun je ze er ook zo weer inzetten, als zou blijken dat het toch zo hoort????

  Conqubite
 • Voor de meeste onboard apparaten geld dat je ze meestal moeiteloos kunt weggooien, windows installeert ze na een reboot moeiteloos weer opnieuw.

  "VIA" is het merk van de 1394 chipset, ik zou die laten staan en eerder de andere verwijderen.
  Zo'n dubbele vermelding is niet helemaal raar, gebeurt wel vaker dat windows zelf een adapter installeert buiten degene die je zelf hebt geinstalleert.
  Zo heb ik 2 Epson printers, de ene heb ik zelf geinstalleerd , de andere heeft windows gedaan en het is in mijn geval nagenoeg onmogelijk om hem te verwijderen, na een herstart staat ie er doodleuk weer bij.
  Zo'n dubbele installatie veroorzaakte bij mij een slechte werking van mijn printer via de zelf geinstalleerde driver, de printer werkte via die driver alleen goed als de printer aan staat en een reboot gedaan is, de printer aan zetten in een lopende windows levert fout meldingen terwijl dat met de door windows geinstalleerde driver geen problemen oplevert. :cry:

  Een verse windows loste pas mijn probleem op….


  Ik ken overigens geen bekende problemen met de VIA 1394 chipset op de asus p4p of p4c borden (= dezelfde chipset)
  Bij mij werkt ie uitstekend, ik kan zelfs 1394 netwerken EN videocapturen tegelijk.
  Dus; capturen via 1394 en de gecapturede data op hetzelfde moment realtime via een 1394 netwerk verbinding wegschrijven naar een harddisk op een andere pc…..


  Ik zou eens opstarten in safemode (F8 tijdens booten) ,alle 1394 apparaten verwijderen, reboot naar gewone windows, niet toestaan dat er een 1394 driver wordt geinstalleerd en dan zelf via apparataat beheer het "onbekende apparaat" voorzien van een driver.
  Je doet dan de keuze "zelf kiezen" en kiest uit de lijst "alle compatible hardware tonen" de VIA OHCI adapter.
 • [quote:6d05a721bb="conqubite"]Ik heb wel al de 2e netwerkkaart al een keer uitgezet. Dat leverde niets op.[/quote:6d05a721bb]Dat lijkt me logisch. Hiermee disable je niet je firewirepoort, maar een daar op aangesloten externe behuizing met daarin een gedeelde harde schijf of een firewirekabel die een netwerk vormt met een andere computer. Die heb jij niet, dus je merkt dan ook niks.
  [quote:6d05a721bb="conqubite"]Ik denk dat ik alleen maar een firewirepoort aan de voorzijde van mijn pc heb maar ik zal dat nog eens goed nakijken voor de zekerheid.[/quote:6d05a721bb]Ik heb even de manual van de p4p800 de luxe gedownload. Aan de achterkant (bij de usb en lan) zit er ook een. Er is slechts 1 controller op het moederbord geplaatst. Vreemd is dit niet, het bevestigt alleen maar mijn vorige vraag.
  Wat je zou kunnen proberen is de OHCI compliant IEEE1394 Host controller in het apparaatbeheer UIT TE SCHAKELEN en je camera aan te sluiten op de firewirepoort achter op je computer. Misschien wordt hij nu herkent. Veel hoop geef ik je niet, maar je weet soms maar nooit.
  [quote:6d05a721bb="rwilligen"]Een verse windows loste pas mijn probleem op….[/quote:6d05a721bb]Als mijn hiervoor gegeven oplossing niet helpt (en de jouwe ook niet) dan is dat voor dit probleem ook wel een verstandig idee, ja.
  [quote:6d05a721bb="rwilligen"]…asus p4p of p4c borden (= dezelfde chipset)[/quote:6d05a721bb]Dat heb je mis. De p4p borden hebben een 865PE chipset en de p4c borden hebben een 875P chipset. (Kwam ik toevallig tegen toen ik op de asus-website aan het zoeken was naar de handleiding.)
  [quote:6d05a721bb="rwilligen"]Ik zou eens opstarten in safemode (F8 tijdens booten) ,alle 1394 apparaten verwijderen, reboot naar gewone windows, niet toestaan dat er een 1394 driver wordt geinstalleerd en dan zelf via apparataat beheer het "onbekende apparaat" voorzien van een driver…[/quote:6d05a721bb]Zou dit werken? Waar ik bang voor ben is dat de beide drivers reeds verankerd staan in het register van Windows. Als dit inderdaad zo is, dan wordt er helemaal niet naar een driver gevraagd, maar gewoon opnieuw automatisch geïnstalleerd. Volgens mij wordt er alleen naar een driver gevraagd als Windows deze zelf niet kan leveren. En dat is niet het geval met firewire.

  Succes Conqubite. Ben wederom benieuwd of het nu wel lukt.
 • Met chipset (verkeerde woord, sorry)bedoelde ik uiteraard de 1394 chip en niet de north of south bridge.(chipSET)

  Voor zover ik weet zit op zowel de p4c als de p4p een VIA6307 IEEE1394 chip.
 • [quote:5d3c04866d="rwilligen"]Met chipset (verkeerde woord, sorry)bedoelde ik uiteraard de 1394 chip en niet de north of south bridge.(chipSET)

  Voor zover ik weet zit op zowel de p4c als de p4p een VIA6307 IEEE1394 chip.[/quote:5d3c04866d]O, zo. Dat zal waarschijnlijk wel.
 • [quote:e1123da103="Adewaart"]
  Wat je zou kunnen proberen is de OHCI compliant IEEE1394 Host controller in het apparaatbeheer UIT TE SCHAKELEN en je camera aan te sluiten op de firewirepoort achter op je computer. Misschien wordt hij nu herkent. Veel hoop geef ik je niet, maar je weet soms maar nooit.


  Succes Conqubite. Ben wederom benieuwd of het nu wel lukt.[/quote:e1123da103]

  Verdomd…….. :o :o :P Dit lijkt de oplossing te zijn. Ik zit net tijdens het internetten en het muziek luisteren even tussendoor nog wat te klooien en wel sodeknetters. Hier wordt je toch gestoord van. Ik ben momenteel een testvideo aan het capturen in studio 8. Ik breek em zo af want het duurt me te lang en ik wil zo m'n mandje in. Maar zoals ik het nu zie is dit de oplossing. Ik laat nog wel even weten hoe het verder afloopt.

  Dit is echter voor een leek als ik volstrekt niet te bedenken en eigenlijk vindt ik dat niet kunnen. Dit moet gewoon makkelijker werken.

  Iedereen alvast bedankt voor het meedenken en zoals gezegd, ik laat nog wel even weten hoe het nu verder gaat.

  Conqubite
 • Hee Conqubite,
  Tof dat het nu wel lukt. Nu het volgende: Sluit je camera nu eens aan op de firewirepoort die aan de voorkant zit van je computer. Die zit er immers niet voor niets.(In het apparaatbeheer moet je niet meer zijn; die driver moet gewoon uitgeschakeld blijven.) Wordt je camera nu ook herkend? Zo ja: Mooi zo. Zo nee: dan is er dus ook wat mis met die poort. Je zou dan kunnen nagaan of hij goed aangesloten is op het moederbord of dat er geen draadje kapot is. De aansluiting op het moederbord zit aan de linkerkant tussen het wifislot en de gamepoort-aansluiting.

  Ben benieuwd

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.