Vraag & Antwoord

Videobewerking

dvd/vcr recorder

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Hoe kan ik vanuit Nederland aan dit apparaat komen:

  http://store.yahoo.com/erwincomputers/lilvdvdre.html


  Er bestaat ook een ouder model:

  http://www.dvdrecorderworld.com/review/226

  Wat ik mij o.a. afvraag is of het nieuwere model bijvoorbeeld ook een firewire-in connector heeft.
 • Ik zou Liteon Nederland even bellen en vragen OF het model hier te krijgen is. Ik verwacht van niet overigens. Je kunt dan ook adressen van dealers van standalone Liteonprodukten krijgen.

  040-2957500
 • KeesA, helaas heb je niets aan die mensen van lite-on; men weet niets en daar moet ik het maar mee zien te doen.

  Lite-on zou zich heel wat kosten weten te besparen door dit soort van overtollig vet te expungeren…

  LVC-9006 is nergens vanuit Nederland te verkrijgen denk ik.

  Kent iemand een goede dvd/vcr recorder; danwel video-capturekaart liefst met scart-aansluiting om videobanden naar de computer/dvd te transporteren.
 • Ik heb vorig jaar een Philips dvd-recorder gekocht. Deze met een scartkabel met videospeler verbonden. Je kunt dan direct video beeld op DVD zetten en gemakkelijk de dvd op pc nabewerken als je dat wilt. Het viel me zelfs op dat beeld op dvd soms mooier is dan van video band. Voordeel van de recorder is ook dat je tv-programma's op dvd kan opnemen. Als je van video opneemt kies dan max. dvd duur van 2 uur.
 • Ik heb allebei, zowel een dvd recorder en een video capture kaart.
  Voordeel van een video capture kaart vind ik dat je geen last hebt van enigerlei beveiligingen zoals o.a. macrovision.
  Ik heb een Hauppauge pvr 150 kaart, hiermee kan ik zowel antenne signalen als scart (videosignalen) plus geluid direct omzetten in mpg of mpg2 formaat, dit laatste formaat is voor het omzetten naar dvd en het belangrijkste, geluid loopt synchroon met het beeld omdat de geluidsverwerking in de capture kaart zelf gebeurt en niet met de geluidskaart zoals met veel andere capture kaarten.
 • Welk model is dit, PAL of NTSC?

  http://www.buy.com/retail/product.asp?sku=10386574&SearchEngine=Shopper&SearchTerm=10386574&Type=PE&Category=Comp&Gad=0&dcaid=15889


  Internet is heel mooi, maar soms geeft het niets anders dan chaos:

  Vaak is het moielijk te bepalen of een model pal of ntsc is en of zo'n site wel willende is om mij in Nederland ook te willen leveren.

  Internet gaat er gewoonlijk vanuit dat de wereld slechts de VS zijn en indien je hier niet aanvoldoet dan kun je het wel vergeten.
  Meestal besteed je veel tijd en moeite om een goede prijs-/kwaliteitverhouding te vinden en later blijkt jouw inspanning nutteloos te zijn geweest omdat je niet in de VS woont.
  Ik vind dit zeer te betreuren; ik zie ernaar uit dat dit soort van ellende ooit zal verdwijnen!!!
 • Het type wat ik heb kan in ieder geval PAL (Europa) aan, NTSCheb ik zo gauw niet kunnen zien, zou je even op de website van Hauppauge moeten kijken.
 • als je een DVD-recorder wil kopen zou ik voor een Panasonic gaan, bijvoorbeeld de DMR-EH60.
 • Het blijkt dat code 01039 staat voor het PAL-model en code 1081 voor het NTSC-model.

  Waarom maken die lieden dat niet gewoonweg kenbaar i.p.v. iemand bananas te laten zoeken?

  http://www.hauppage.com/pages/products/data_pvr500mce.html
 • Ik heb advies nodig. Ik had gedacht een hauppage wintv pvr500mce met lnb-aansluitingen voor radio/tv, voor mijn satellietontvanger, bij megawebshop.nl te kunnen kopen; zoals ook bij hun site wordt geclaimd:

  http://www.megawebshop.com/winkelen/product_info.php?products_id=1184

  Tot mijn grote verbazing sturen zij mij een kaart met de oude radio/tv-kabelaansluitingen!!!

  En hun werkwijze staat mij ook niet aan: zij geven geen telefoonnummer, geen retouradres en het sturen van een e-mail is ook niet bepaald eenvoudig. Voorts zeggen zij gelijk in hun regels dat indien zij jou 'het terugsturen van een artikel' toestaan op een door hen nog aan te geven adres; jijzelf als gedupeerde de terugzendkosten moet zien te betalen!

  Graag wil ik weten wat ik dien te ondernemen indien zij weigeren om alsnog de juiste kaart of mijn geld terug te geven.

  Alvast bedankt.
 • De stekker die jij bedoelt heet een F-stekker en heeft in feite niet specifiek veel te maken met sateliet ontvangst, het is gewoon een stekker soort bedoelt voor coax kabel en apparatuur in het Ghz gebied.

  Dat de kaart geen F-stekkers heeft is wellicht teleurstellend maar begrijpelijk; het is een gewone (ouderwetse) analoge radio/tv ontvanger (geen DVB-s , sateliet) en analoge apparatuur in de benelux heeft overwegend de oude normale soort coax stekker zonder schroefdraad wartel(geen idee hoe dat officieel heet?).
  De kaart heeft zeker geen LNB aansluitingen want LNB aansluitingen(om een LNB op aan te sluiten) komen alleen voor op sateliet geschikte apparatuur.
  De F stekker is voor analoge apparatuur ook een beetje overkill; de F-stekker is bedoeld en noodzakelijk voor apparatuur die in het Ghz bereik werkt aangezien in dat bereik de "lekverliezen" veel hoger zijn en er ook sneller lekverliezen optreden.
  De normale coax stekker met plastic kapje zou te veel signaal verliezen door het "open" plastic kapje heen en daarom is het verplicht om de F-stekker te gebruiken.
  Andersom; een f-stekker gebruiken voor een analoge tv aansluiting is een beetje overkill en niet echt nodig alhoewel het zeker geen kwaad kan.
  Maar om daar nou een kaart voor te gaan terug sturen….
  Ik denk dat je nl in heel de benelux geen andere zult vinden….


  Ik vraag me overigens af: ben je op de hoogte van het feit dat deze kaart bedoeld is voor windows MCE?, er dus geen gewoon windowsXP programma is bijgeleverd en de kaart aldus ook niet zomaar functioneert onder winXP-home/pro.
  Er zit dus ook geen afstandbediening bij de kaart want je behoort de MCE remote te gebruiken.
  http://www.hauppauge.tv/PVR_500_mce.htm
 • rwillingen, mijn dank.

  Ik heb een satelliet set-up box die de satellietsignalen ontvangt en ik had de set-up box die zo'n lnb out connectie heeft op de kaart willen aansluiten.
 • Aha, juist.

  Dan heb je in dat geval een sateliet kaart nodig oftewel een DVB-s kaart.

  Of datgene wat jij wilt zomaar 1-2-3 gaat weet ik ook niet precies, normaal gesproken is het zo dat je op een enkelvoudige LNB maar 1 apparaat kan aansluiten.
  Zou je het signaal splitten naar 2 ontvangers dan is het hoe dan ook zo dat alletwee de ontvangers alletwee hetzelfde zullen ontvangen aangezien de lnb geschakelt wordt op het te ontvangen signaal.
  Een gewone "enkele" lnb kan dus niet twee kanalen tegelijk ontvangen, je hebt dan een "dubbele" lnb nodig , te herkennen aan de 2 aansluitingen.
  Er zijn ook 3-4-6-8 enz voudige LNB's voor het ontvangen van 2-3-4-6-8 enz kanalen tegelijk.
  Als je dus bv thuis wilt kijken naar 1 kanaal en het andere kanaal zou willen op opnemen op vcr dan zul je een dubbele lnb nodig hebben inclusief een "dubbele" ontvanger.


  Zo als ik het nu zie heb je dus idd niet veel aan de kaart al is het niet om de reden die jij dacht.
  Je zou de kaart wel kunnen gebruiken door hem aan te sluiten op een video-uitgang van je settopbox, dat is dus aan een scart,Svideo of video(tulpplug) aansluiting.
  Evengoed is de dan dubbele ontvanger die je nu hebt voor de helft overbodig aangezien je settopbox niet meer dan 1 videokanaal tegelijk naar de kaart kan sturen.
  Sterker nog: als je de kaart zo zou gebruiken komt geen 1 van de tuners in werking aangezien je een kant en klaar video signaal naar de kaart verstuurt waar niets maar aan ge-tuned hoeft te worden.


  Ik begin nu ook wel te begrijpen waar je de fout in bent gegaan: je zag de F-stekker aansluitingen op de kaart en veronderstelde dat daarmee de kaart een "sateliet" ontvanger was terwijl het 1 niets met het ander te maken heeft.
  De beschrijving bij de kaart zegt het ook wel;
  "Dual 125 channel
 • Nog meer voor je gevonden:

  Megawebshop Ltd
  Vestigingsadres: Putselaan 149 B
  Vestigingsplaats: 3072CE Rotterdam

  Een aangetekende brief is nu wellicht te overwegen….
 • Ik ben vandaag door een heer van Mega Webshop gebeld en hij heeft mij laten weten dat hij zich in zal spannen om het misverstand te verhelpen.

  Ik ben zeer content met deze reactie. Mijn hartelijke dank hiervoor.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.