Vraag & Antwoord

Videobewerking

Video van uitzending gemist op dvd branden

Anoniem
rwilligen
13 antwoorden
 • Weet iemand of het mogelijk is om een uitzending die ik met WMP10 kan bekijken ook op dvd kan branden? En zo ja op welke wijze kan ik dat dan doen? Ik kan in WMP10 geen optie vinden om het bestand op te slaan.

  Als het mogelijk is waarmee kan ik het bestand dusdanig converteren dat ik de dvd ook op elke willekeurige recorder kan afspelen?

  Via de zoekfunctie kan ik niets vinden en via googlen ook niet. Misschien niet goed gekeken hoor, waarvoor op voorhand sorry.
 • In mediaplayer 10 het bestand afspelen, en dan bovenaan naar bestand gaan, en dan opslaan als. Als deze keuze niet mogelijk is is de inhoud beveiligd en is het dus illegaal om het bestand op DVD te branden.
  Dit wil niet zeggen dat het niet mogelijk is, alleen ik weet niet of de moderators het zo leuk vinden als ik vertel hoe :lol:
 • Je kunt het video-bestand downloaden. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld het programma NetTransport van http://www.netxfer.com . Om dit programma van de juiste download-link te voorzien, moet je tijdens het afspelen in de mediaplayer de eigenschappen/properties opvragen van de afspelende video. Kopieer vervolgens de getoonde link. NetTransport neemt dit automatisch over, start het downloaden.

  Je kunt vervolgens het bestand bewerken. Gebruik 'dvd source creator' en 'dvd author' van www.pegasys-inc.com (gratis probeer versies). Brandt de inhoud van de VIDEO_TS map met je favoriete brandprogramma. (Of gebruik Nero van www.nero.com : gratis demo versie.) Veel plezier.
 • Nou, de illigaliteit van het downloaden van een bestand welke daar tegen "beveiligd" is is niet zo 1-2-3 aan te tonen.
  Zo kan je meestal wel de "redirector" of metafile downloaden (bij windows media een *.asx of *.asf bestand van 1KB) en deze openen in notepad alwaar je dan , als het meezit, gewoon de download locatie ziet staan.
  Die truuk lukt echter niet altijd.
  Of je opent gewoon de streaming media en kijkt met zo'n handig netwerktooltje waar de stroom vandaan komt….
  Een variant daarop zijn de "streaming media downloaders" die dat werk voor je doen.
  Is dat "hacken"?, ik weet 't niet, ik heb op dat moment niets gedecodeerd nog enige encryptie gebroken.
  De "beveiliging" is op dat moment nl niets meer dan het niet tonen van het adres.
  Dat is net zoiets als een dief je adres en huisnummer geven met de vermelding dat je huisdeur altijd open staan en zeggen: je mag niet naar binnen lopen hoor!

  Zo zijn er ook wel bedrijven die janken als hun website wordt "gehackt" terwijl het om niets meer gaat dan het correcte adres in de adresbalk typen.
  Bij geenstijl.nl weten ze zo regelmatig gemeentewebsites,ziekenhuizen ed in verlegenheid te brengen.
  Is dat dan hacken?, nou ik vind van niet, dat is gewoon dommigheid van de web beheerder/fabrikant.
 • Ok heren, bedankt voor de info. Bestanden ophalen werkt perfect :D maar helaas wordt het bestand niet herkent :cry: door 'dvd source creator' en 'dvd author'. Ik ga nog wel even door met proberen.
 • [quote:c1912e52c1="PC1"]Ok heren, bedankt voor de info. Bestanden ophalen werkt perfect :D maar helaas wordt het bestand niet herkent :cry: door 'dvd source creator' en 'dvd author'. Ik ga nog wel even door met proberen.[/quote:c1912e52c1]

  Tijdens het openen van een bestand kiezen voor 'all files' als keuze filter helpt niet? Als deze optie niet aanwezig is kun je *.* invullen, waarna het programma alle mogelijke bestanden laat zien.
 • Hoi Jaap,

  Dat heb ik ook al geprobeerd maar aan het bestand zelf hangt ook geen extensie. En ik heb verschillende ext. toegevoegd maar dat wil ook niet helpen.

  Piet
 • [quote:c51b4d39ff="PC1"]Hoi Jaap,

  Dat heb ik ook al geprobeerd maar aan het bestand zelf hangt ook geen extensie. En ik heb verschillende ext. toegevoegd maar dat wil ook niet helpen.

  Piet[/quote:c51b4d39ff]

  Geef a.u.b. eens een link. (Ben benieuwd!)
 • http://www.ditwashetnieuws.nl/ditwashetnieuws.html
 • uitzendingrtsp://streams.omroep.nl/tros/dwhn/20011208afl3.rm

  via http://www.ditwashetnieuws.nl/ditwashetnieuws.html
 • Het is Realmedia en niet iedere video converter kan dat hebben, mogelijk zul je eerst de realmedia file moeten omzetten naar iets anders, avi bv.
  Dat kan dacht ik met de gratis basic real encoder maar er zijn wel meer proggies die het kunnen, google op :convert real to avi
 • [quote:ebbecb6c15="PC1"]uitzendingrtsp://streams.omroep.nl/tros/dwhn/20011208afl3.rm

  via http://www.ditwashetnieuws.nl/ditwashetnieuws.html[/quote:ebbecb6c15]

  Mijn WMP10 opent dit niet, 'Real Alternative' of iets dergelijks geïnstalleerd misschien? Nu begrijp ik het probleem: lastig om te zetten, ook naar mijn ervaring. (Zelfs dus niet door de software van Pegasys-inc.)

  -edit- Ik had niet de goede geprobeerd, DVD Santa is een programma dat er geen moeite mee heeft….
 • Het is mij inmiddels na de tip van rwilligen gelukt. :D De dvd draait nu en het ziet er allemaal best goed uit. Heb de demoversie gebruikt die je van http://www.dvdsanta.com/ kunt halen.
  Echter er staat bovenin dan wel demoversie en onderin wat het kost. Maar dit valt bij mij heerlijk buiten beeld. :wink: Ga deze week nog naar andere zoeken.

  In ieder geval bedankt voor het meewerken aan de oplossing.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.